LUTE’UN AY SONU ADAYA GELMESİ BEKLENİYOR
Rum Hükümeti’nin, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’la ilgili geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’un, ay sonunda adaya yeni bir ziyaret yapmasını beklediği ifade edildi.

03 Ocak 2019 Perşembe 15:05
Rum Hükümeti’nin, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’la ilgili geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’un, ay sonunda adaya yeni bir ziyaret yapmasını beklediği ifade edildi.
Fileleftheros gazetesi, konuya ilişkin haberinde, Rum Hükümeti’nin, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’la ilgili geçici özel danışmanı Lute’un, Kıbrıs müzakerelerine geri dönülmesinin yolunun açılması için, referans şartlarında bir anlaşmaya varılması çabasının sürmesi amacıyla, ay sonunda adaya yeni bir ziyaret yapmasını beklediğini yazdı.
Gazeteye göre konu hakkında Rum Haber Ajansı KİPE’ye açıklamada bulunan Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, Lute’un kendi açıklamalarına atıfta bulunarak, Ocak-Şubat aylarında yeniden adaya gelmesinin beklendiğini belirtti.
Lute’un muhtemelen Ocak ayı sonuna doğru Kıbrıs’ı ziyaret edeceği değerlendirmesinde bulunan Prodromu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin müzakerelerin yeniden başlaması amacıyla, referans şartlarının ele alınmasına hazır olduğunu da yineledi.
ANASTASİADİS SLOVENYA’YA GİDECEK
KİPE’ye açıklamasında, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Slovenya’ya yapması beklenen ziyaretine de değinen Prodromu, Anastasiadis’in ziyaretinin gündeminde, ikili ilişkiler, Avrupa meseleleri aynı zamanda Kıbrıs sorununun bulunacağını belirtti.
Anastasiadis’in Slovenya’ya gitmek için 8 Ocak’ta adadan ayrılmasının beklendiğini kaydeden Prodromu, Anastasiadis’in ziyaret çerçevesinde Slovenya Cumhurbaşkanı ve Başbakanıyla görüşmeler yapmasının beklendiğini ifade etti.
Haravgi gazetesi ise haberinde, Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’nün (UNFICYP) görev süresinin uzatılması konusunun, Ocak ayı sonunda, BM Güvenlik Konseyi’nde ele alınmasının beklendiğini anımsattı.
AKEL ENDİŞELİ
Haravgi gazetesine göre, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ise Astra’ya yaptığı açıklamada, AKEL’in Kıbrıs sorununun gidişatı konusunda ciddi endişelere sahip olmayı sürdürdüğünü belirterek, hükümetin bile referans şartlarının ne anlama geldiğini bilmediğini savundu.
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in söylediklerinin BM tarafından desteklenmediğini de ifade eden Kiprianu, BM’nin gerek raporlarında, gerek yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin rolünü yücelttiğini, fakat aynı şeyin, Anastasiadis’in müzakerelerde muhafaza ettiği tutumla gerçekleşmediğini söyledi.
AKEL’in hiçbir zaman hiç kimseye, özellikle de Rum Yönetimi Başkanı’na Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak düşünmesini yasaklamadığını da ifade eden Kiprianu, fakat farklı diplomatik kaynaklardan gelen bilgilerin Başkan’ın başka çözüm şekillerine dair düşünceleri olduğunu belirttiği zaman, diğer tarafın da başka çözümlere ilişkin düşüncelerde bulunmasının beklenen bir şey olduğunu iddialarına ekledi.
İncirli: Gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak için çalışıyoruzCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Lurucina Panayırı’nda kültür, dayanışma ve yeni geçiş kapılarının önemine vurgu yaptı; adil ve sürdürülebilir barış için kapıların açılmasının ortak talep olduğunu belirtti.03 Mayıs 2026 Pazar 21:30KIBRIS
Kariyer Günü’nde Büyük Buluşma!Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen “Kariyer Günü 2026”, öğrencilerle iş dünyasını bir araya getirerek kariyer yolculuklarına rehberlik etti.03 Mayıs 2026 Pazar 18:03YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.03 Mayıs 2026 Pazar 18:02KIBRIS
ARUCAD Dünya Dans Günü’nü “Bodies Speak / Ideas Move” Programıyla KutladıARUCAD Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Modern Dans Bölümü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, atölye çalışmaları, açık sahne performansları ve akşam gösterimleriyle yoğun bir katılıma sahne oldu.03 Mayıs 2026 Pazar 18:00ARUCAD
Kayıp Şahıslar Komitesine 1 milyon euro ödeyecekRum Yönetimi’nin, kayıpların kimlik tespitine yönelik testlerin yapılabilmesi amacıyla 1 milyon euro değerindeki ödeneği onayladığı belirtildi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:58KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak…Gündemde 5 yasa tasarısı var03 Mayıs 2026 Pazar 17:56KIBRIS
Gazimağusa’da 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybettiGazimağusa’da 3 yaşındaki Ayaz Kılbaş, ikametgâhı içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:55KIBRIS
Erhürman, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti03 Mayıs 2026 Pazar 17:54KIBRIS
Merit Otellerinin geleneksel 23 Nisan şenlik ve eğlenceleri Merit Park Hotel’de yapıldıMerit International Sosyal İşler Koordinatörlüğü tarafından Merit Park Hotel’de düzenlenen Merit Otelleri İlkokullar 23 Nisan Oyunları ve Eğlencesi, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilerek çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.03 Mayıs 2026 Pazar 17:51KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta 2 şap vakası dahaRum basınında yer alan bilgilere göre Athineu'da iki çiftlikte şap hastalığı tespit edildi. Buna göre şap hastalığı görülen çiftlik sayısı 110’a ulaştı. Öte yandan nadir türlerin akıbetine ilişkin kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.02 Mayıs 2026 Cumartesi 18:37GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.