LUTE PAZAR GÜNÜ GELİYOR
BM Genel Sekreterinin geçici olarak atadığı Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute, 3 Şubat Pazar günü adaya geliyor.

28 Ocak 2019 Pazartesi 14:10
BM Genel Sekreterinin geçici olarak atadığı Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute, 3 Şubat Pazar günü adaya geliyor.
Alithia ve diğer gazeteler, BM Genel Sekreterinin geçici olarak atadığı Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute’un 3 Şubat Pazar günü adaya geleceğini yazdılar.
Gazete, “Lute Yeniden Geliyor Peki Referans Şartları? – Anastasiadis ve Akıncı’dan Pazar Günü İçin Randevu Aldı” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından yer verdiği haberinde, Lute’un referans şartları konusunda taraflarla uzlaşı sağlama amacıyla yürüttüğü girişimler çerçevesinde 3 Ocak Pazar günü adaya geleceğini ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüşeceğini iddia etti.
Gazete, Lute’un dün telefonla Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’i aradığını ve Pazar günü saat 18:30’da görüşmek üzere randevu aldığını belirtirken, Lute-Akıncı görüşmesinin ise daha erken bir saatte olmasının beklendiğini öne sürdü.
Lute’un adada ne kadar kalacağı ve liderlerle başka görüşmeler de gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğinin henüz belli olmadığını ifade eden gazete, Lute’un adadan hemen ayrılmaması ve liderlerle başka görüşmeler de gerçekleştirmesinin muhtemel olduğunu yazdı.
Gazete, Lute’un referans şartlarına ilişkin bir anlaşma taslağıyla adaya gelme olasılığının bulunduğunu da iddia etti.
PARTİLERDEN ELEŞTİRİ
Gazete haberinin devamında, AKEL ve diğer bazı siyasi partilerin Kıbrıs sorununa ilişkin açıklamalarına yer verdi.
Habere göre AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, AKEL gençlik kolları EDON’un dün Trodos’ta gerçekleştirdiği etkinlikte yaptığı konuşmada, Anastasiadis’e yönelik eleştirilerini yineledi.
Kiprianu, Anastasiadis’in Kıbrıs sorunundaki icraatlarının adayı bölünmeye götürdüğünü iddia ederek adanın yeniden birleşmesi için en iyi çözümün federasyon olduğu vurgusunda bulundu.
EDEK Başkanı Marinos Sizopulos ise, Guterres çerçevesi ve altı maddesinin müzakere zemini teşkil etmesini kabul edilemez olarak nitelendirdi.
Sizopulos, BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesinin katılımıyla uluslararası konferans gerçekleştirmesi gerektiğini iddia ederek, Anastasiadis ve siyasi güçlerin bu yönde girişim başlatmaları çağrısında bulundu.
Rum Ekologlar Hareketi ise, Lute’un ziyareti öncesinde Ulusal Konsey’in toplanması çağrısı yaptı.
Ekologlar, Anastasiadis’in Lute’la önceki temasları hakkında Ulusal Konsey’e bilgi vermeden Lute’la yeni bir görüşme yapmaması gerektiğini de iddia etti.
Fileleftheros gazetesi ise, konuya ilişkin haberini “Randevuyu Ayarladılar – Jane Holl Lute Anastasiadis ve Akıncı’yla Pazar Günü Görüşüyor – Mevlüt Gitti Lute Geliyor” başlıkları altında manşetten verdi.
Gazete, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun KKTC ziyaretini Lute’un Pazar günü adaya yapacağı ziyaretin takip edeceğini belirterek, herkesin Lute’un referans şartları konusunda ne söyleyeceğini duymayı beklediği yorumunda bulundu.
Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:
Politis: “Lute’la Yeni Temaslar – Anastasiadis-Lute Görüşmesi 3 Şubat’ta”.
Haravgi: “Jane Holl Lute Ön Anlaşma Hazırlıyor – 3-4 Şubat Tarihlerinde Geliyor ve Liderlerle İki Tur Görüşecek”.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
DAÜ Hukuk Fakültesi’nde TOLES Sınavı Başarıyla GerçekleştirildiUluslararası geçerliliğe sahip TOLES Sınavı, DAÜ Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde 27 kişinin katılımıyla düzenlendi. Sınav, hukuk İngilizcesi alanında mesleki yeterliliği belgeleyen önemli bir adım oldu.08 Temmuz 2025 Salı 19:24DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Şahali’den Kooperatif Yasası hakkında açıklama: Toplumsal yarar en temel motivasyonumuzKooperatiflere finansal kolaylık sağlamayı amaçlayan yasa tasarısında yer alan geçici maddeye dair oluşan kaygılar üzerine açıklama yapan CTP Genel Sekreteri Erkut Şahali, düzenlemenin netleştirileceğini ve toplumsal yararın öncelikli olduğunu belirtti.08 Temmuz 2025 Salı 18:44KIBRIS
KŞK, kayıp kişileri bulmak için yapay zekaya yöneldiKıbrıs’ta kayıp kişilerin bulunmasına yönelik çalışmalarda yapay zekâ destekli dijital arşiv taramaları ve yer altı radarları kullanılarak mezar yerlerinin daha hızlı tespit edilmesi hedefleniyor.08 Temmuz 2025 Salı 18:29KIBRIS
Dikmen ve Ağırdağ Kavşaklarına Akıllı Sinyalizasyon Sistemi KuruluyorBayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Lefkoşa-Girne Bölünmüş Anayolu’nda bulunan Ağırdağ ve Dikmen kavşaklarına kurulacak olan akıllı sinyalizasyon sistemleri ile bölgedeki kaza riskinin ortadan kaldıracağını belirtti.08 Temmuz 2025 Salı 18:15KIBRIS
Asansör kazasıyla ilgili aranan şüpheli Girne Limanı’nda tutuklandı!Girne’de bir iş yerinde sadece malzeme taşımak için kullanılan asansörle bodrum kata düşerek ağır yaralanan 25 yaşındaki Uğur Kılıçsallayan’ın yaşadığı kazayla ilgili aranan E.B., ülkeye dönüş yaptığı sırada Girne Turizm Limanı’nda yakalanarak tutuklandı.08 Temmuz 2025 Salı 17:55KIBRIS
Karkas Operasyonu... Alıcı ve satıcı mahkemedeKarkas Operasyonu... Alıcı ve satıcı mahkemede08 Temmuz 2025 Salı 15:37KIBRIS
Evrak sahteledi, polis adına imza attıLefkoşa’da meydana gelen “Sahte Evrak Düzenleme, Sahte Evrağı Tedavvüle Sürme, Sahte Davranışla Kayıt Teminine Teşebbüs” suçlarından tutuklanan zanlı S.J.P yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.08 Temmuz 2025 Salı 15:15KIBRIS
Fidan: Türkiye'ye küresel ilgi artıyorTürkiye, küresel diplomasideki etkisini artırmaya devam ediyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BRICS Zirvesi sonrası TRT Haber’e önemli açıklamalarda bulundu.08 Temmuz 2025 Salı 14:59TÜRKİYE
Özgür Özel'e ait dokunulmazlık dosyası Meclis'teCHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ve CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer'e ait dokunulmazlık dosyaları, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.08 Temmuz 2025 Salı 14:49TÜRKİYE
Erhürman, Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği’ni ziyaret ettiCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.08 Temmuz 2025 Salı 14:28KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs