23 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele25°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara19°C

LTB: "İHBAR EDİN!"

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), belediye sınırları içerisinde faaliyet gösteren bazı vidanjör şirketlerinin, yollarda bulunan menhollere atık boşalttığını ifade etti...

LTB: "ihbar edin!"

15 Temmuz 2016 Cuma 14:59

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), belediye sınırları içerisinde faaliyet gösteren bazı vidanjör şirketlerinin, yollarda bulunan menhollere atık boşaltarak hem merkezi kanalizasyon sistemine büyük zarar verdiğini, hem de halk sağlığı anlamında ciddi tehlikelere sebep olduklarını belirtti. Belediye, vidanjör şirketlerini uyardı ve Çevre Dairesi’ne şikayet ettiğini de bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, yasal olarak vidanjör atıklarının Haspolat Arıtma Tesisleri’ne boşaltılması gerekirken bazı vidanjör şirketlerinin başkent Lefkoşa’da yol ortasındaki menhollere atıkların boşaltıldığı, merkezi kanalizasyon sisteminin borularına, etrafa taşma ve yayılan koku nedeniyle de bölgede yaşayan insanların sağlığına zarar verildiği kaydedildi.

LTB’nin söz konusu vidanjör şirketlerini Çevre Dairesi’ne şikayet ettiği belirtildi.

LTB Kanalizasyon Şubesi yetkilileri yasal olarak ülkedeki tüm vidanjör atık sularının Haspolat Arıtma Tesisleri’ne taşınması gerektiğini kaydederek, bu konunun çevre kirliliği ve insan sağlığı açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

“İHBAR EDİN”

LTB, vatandaşlara da yol içerisindeki menhol kapaklarına, derelere ve herhangi bir araziye yapılan vidanjör boşaltımına şahit olmaları durumunda mümkünse fotoğraflı olarak belediyeye (Kanalizasyon Şubesi veya ALO 185 Şikayet Hattı) ihbar etmelerini isteyerek bu konudaki ihbarların önemine dikkat çekti.

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA