29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa15°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

LTB BAŞKANI HARMANCI, ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI AKDEMİR İLE GÖRÜŞTÜ

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve beraberindeki heyet ile görüştü.

LTB Başkanı Harmancı, Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir ile görüştü

28 Kasım 2018 Çarşamba 14:35

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve beraberindeki heyet ile görüştü. LTB Binası’nda yer alan görüşmede iki belediye arasında oluşturulabilecek yakın ilişkiler ve işbirlikleri üzerine fikir alış verişi yapıldı.

İki başkan ayrıca belediyelerinin çalışmaları ve projeleri konusunda bilgilendirmede bulundu.

Görüşmede bir konuşma yapan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Zonguldak için ‘alın teri ve emeğin şehri’ tanımlamasında bulunarak, Bülent Ecevit’in şehri olması nedeni ile Kıbrıslıların gönünde ayrı bir yeri olduğunu ifade etti.

Başkan Harmancı, Demokrasi insan hakları ve barış mücadelesinde iki şehrin ortak atacağı adımlar olduğuna inandığını belirterek, görüşmenin ileride önemli kazanımlar getirmesini temenni etti.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Özdemir ise konuşmasında Zonguldak’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk şehri olduğuna vurgu yaparak, bölgeden çıkarılan kömürün Türk ekonomisine olan faydalarına vurgu yaptı.

Zonguldak’ın da Lefkoşa gibi bir üniversite kendi olduğu vurgusu da yapan Başkan Akdemir, LTB ile iyi ilişkiler içinde olmaya önem verdiklerini dile getirdi.

Görüşmenin ardından iki başkan günün anısına birbirlerine şehirlerini simgeleyen hediyeler sundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA