“LTB, AÇLIK VE GIDA GÜVENLİĞİ KONULARINDA HASSAS DURUŞUNU SÜRDÜRECEK”
Lefkoşa Türk Belediyesi Halk Sağlığı Şubesi, “Dünya Gıda Günü nedeni ile bir bildiri yayınlayarak dünyadaki açlığa dikkat çekti ve LTB’nin açlıkla mücadele ve gıda güvenliğine yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

15 Ekim 2018 Pazartesi 14:35
Lefkoşa Türk Belediyesi Halk Sağlığı Şubesi, “Dünya Gıda Günü nedeni ile bir bildiri yayınlayarak dünyadaki açlığa dikkat çekti ve LTB’nin açlıkla mücadele ve gıda güvenliğine yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.
BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nün 2018 yılı Dünya Gıda Günü 2018 temasını “2030’a kadar tüm dünyada #AçlığaSon vermek mümkün” şeklinde belirlendiğini belirten LTB Halk Sağlığı Şubesi, dünyada 820 milyondan fazla insanın kronik beslenme yetersizliği sorunu yaşadığına vurgu yaptı. 650 milyondan fazla insanda obezite sorunu olduğunu bunun yanında 1.3 milyar insanın ise aşırı kilo sorunu yaşadığı belirtilen açıklamada, LTB’nin bu konularda gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili bilgiler verildi. LTB’nin başta Paylaşım Mutfağı olmak üzere rutin işyeri denetimleri ve Beyaz Yasemin Projesi çalışmalarına vurgu yapılan açıklamada, yeni açılan mezbahanın da gıda güvenliği alanında faaliyetleri arasında bulunduğu kaydedildi.
Paylaşım Mutfağı ile her gün 170 bireye yemek ulaştırılıyor
Lefkoşa’da yaşayan ayrımsız tüm bireylere yönelik sorumluluk bilinci ile ihtiyaçlı kişilere günde 1 öğün yiyecek sağlayan Paylaşım Mutfağı, yerel yönetimlerde ilk kez LTB bünyesinde hizmet vermeye başladı.
Sosyal Hizmetler Dairesi ve Mülteci Hakları Derneği ile iş birliği içerisinde yoksulluk sınırı altında olanlar ve şehirdeki mültecilere Paylaşım Mutfağı’nda LTB personeli tarafından yemek pişiriyor ve köpük kaplar içerisinde evlere servis ediliyor. Mutfak günlük olarak 170 kişiye yemek ulaştırıyor.
Denetimlerin sonuçları kamuoyuna eksiksiz şekilde açıklanıyor
Halk Sağlığı Şubesi gıda maddeleri üreten, satan ve yemek servisi veren işyerlerine rutin denetimlerde bulunmakta ve tüketicilere sağlıklı gıdaların sunulmasını sağlamaktadır. Şube, gıdalar ve içme sularından numuneler alarak gerekli analizleri yaptırmakta, uygun olmayan ürünlere müdahale edilerek tüketiciye sağlıklı ürün sunulmasını da düzenlemektedir. Şeffaflık prensibi ile tüm denetimler ve su numune test sonuçları kamuoyu ile düzenli ve eksiksiz şekilde paylaşılmaktadır. Şube ayrıca denetimlerinde işletmelere gıdaların doğru muhafaza koşulları, doğru işleme koşulları gibi konularda bilgiler vermektedir.
Güvenilir gıda anlayışı konusunda önemli atılımlar devam ediyor.
LTB Beyaz Yasemin Projesi kapsamında restoran ve kafeterya çalışanlarına gıda güvenliği eğitimi verilmektedir. Bu çalışmalar sayesinde işletmelerin gıdaları satın alımdan tüketiciye ulaşana kadar olan tüm aşamalarda doğru, güvenli ve sağlıklı yöntemler uygulanması sağlanmakta; bozulma yoluyla oluşan gıda kayıpları azaltılmaktadır.
Lefkoşa Türk Belediyesi yönetimindeki mezbaha en modern, en çağdaş ve en hijyenik standartlarda hizmet vermeye başladı. LTB mezbahası sayesinde en güvenilir etler, et tüketen bireylere ulaşıyor.
Barınak ve kompostlama alanlarında bilinçlendirme sürdürülüyor
Yoğun yemek artığı bulunan restoranlardan günlük olarak yemek artıkları toplanarak köpek barınağındaki köpeklere verilmektedir. Bu şekilde hem köpeklerin yiyecek ihtiyacı karşılanmakta hem de artıklar değerlendirilmektedir.
Haspolat Atıksu Arıtma tesisi yakınlarında bir arazide yeşil atık kompostlama tesisi için 2018 yılında AB hibe programına başvuru yapıldı. Yıllık 12 bin ton kapasiteye sahip olacak tesis yaklaşık 10 bin metrekare büyüklüğünde olacak. Bunun yanında, gıda atıklarının kompostlama yapılarak değerlendirilmesi ve toplumun bilinçlendirilerek kompostlamanın teşvik edilmesi için ilgili sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde çeşitli yeşil alanlarda uygulamalar yakında başlayacaktır.
Yerel Seçim 6 Aralık, Genel Seçim 22 Ocak'taYerel seçim tarihi 6 Aralık 2026 olarak belirlenirken, Milletvekilliği Genel Seçimleri için ise tarih 22 Ocak 2027 olarak öngörülüyor.02 Ağustos 2026 Pazar 17:39KIBRIS
Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecekKemik yoğunluğumuz, sandığınızdan daha erken bir yaşta azalmaya başlar.02 Ağustos 2026 Pazar 09:33YAŞAM
İtalya'nın 'İspanya ile Schengen'i askıya alma' kararı ne anlama geliyor?İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Ceuta'ya Fas'tan on binlerce kişinin geçmesinin ardından İtalya'nın İspanya ile "Schengen serbest dolaşım rejimini geçici olarak askıya alma" kararı tartışmalara neden oldu.02 Ağustos 2026 Pazar 09:31AVRUPA
“HMAS TEAL Denizcilik Müzesi” ziyaretçi kabulüne başladıBirleşik Krallık ve Avustralya Kraliyet Donanmalarında uzun yıllar görev yapan mayın tarama gemisi “HMAS TEAL”, müze olarak Girne Turizm Limanı’nda ziyaretçi kabulüne başladı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:08GİRNE
Liberal Demokrasi Hareketi, İstanbul’da kampa katıldı Liberal Demokrasi Hareketi (LDH) Genel Başkanı Engin Deniz Görgüner ile İletişim Sekreteri Halef Kurt, İstanbul’da düzenlenen Özgürlük 2.0 Yaz Kampı’na katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:07TÜRKİYE
Uluçay, Gaziantep’te Gazimağusa’nın tanıtıldığı festivale katıldıGazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Gaziantep’te düzenlenen ve Gazimağusa’nın kültürel değerlerinin tanıtıldığı festivale katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:05GAZİMAĞUSA
Eski uygulama devam edecekKimlik kartlarından anne ve baba bilgilerinin çıkarılması kararına yönelik yoğun kamuoyu tepkisinin ardından Rum İçişleri Bakanlığı eski uygulamaya dönme kararı aldı.01 Ağustos 2026 Cumartesi 17:54GÜNEY KIBRIS
Tufan Erhürman: “Her türlü atraksiyon var, eksik olan ciddiyet”Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kıbrıs müzakereleri ve siyasi gelişmeler üzerinden eleştirilerde bulundu.01 Ağustos 2026 Cumartesi 15:03KIBRIS
Ahmet Zort: Patates Festivali her yıl daha da güçlenerek yoluna devam edecekAhmet Zort, 12. Patates Kültür, Sanat ve Spor Festivali'nde üretici ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirterek, festivalin her geçen yıl daha da güçlenerek kurumsallaşması için çalışacaklarını söyledi.01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:31GAZİMAĞUSA
Trafik denetimlerinde 430 sürücüye işlem35 araç trafikten men edildi01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:20KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.