28 Mart 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele20°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C

LTB, 97 İŞ YERİNİ DENETLEDİ: 20 İŞ YERİNE İHBAR VERİLDİ

Lefkoşa Türk Belediyesi Halk Sağlığı Şubesi, 17-21 Eylül tarihleri arasında 97 iş yerini denetledi. Denetimler sonucu 20 iş yerine eksiklikleri nedeniyle ihbar verildi.

LTB, 97 iş yerini denetledi: 20 iş yerine ihbar verildi

27 Eylül 2018 Perşembe 13:42

Lefkoşa Türk Belediyesi Halk Sağlığı Şubesi, 17-21 Eylül tarihleri arasında 97 iş yerini denetledi. Denetimler sonucu 20 iş yerine eksiklikleri nedeniyle ihbar verildi.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, Mayza Park isimli işletmeden 2 birim ürün tarihleme hatası nedeniyle, Cafe Dama 2 isimli işletmeden 1 birim ürün gayrı sıhhi koşullar nedeniyle müsadere edildi.

Şahane Ciğer Kebap Salonu isimli işletmenin faaliyeti işyeri izni olmaması, gayrı sıhhi ortamda çalışılması ve sağlık karnesiz personel çalıştırılması nedenleriyle geçici olarak durduruldu ve 1 birim ürün müsadere edildi.

Sanayi Market isimli işletmeye son kullanım tarihi geçmiş ürün satılması nedeniyle Belediyeler Yasası kapsamında para cezası kesildi.

Öte yandan LTB Halk Sağlığı Şubesi’nden yapılan açıklamada, denetimlerde zaman zaman unlu mamul, ekmek, sandviç gibi bazı ürünlerde üretim tarihi olarak ertesi günün tarihinin yazıldığının tespit edildiği ve bu uygulamanın yanlış ve tüketiciyi yanıltıcı bir uygulama olduğu belirtildi.

Bu gibi ürünlerin denetim ekipleri tarafından müsadere ve imha edildiği bildirilerek, benzeri durumlarda cezai işlem uygulanacağı konusunda işletmeler uyarıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA