28 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

LTB 2 AYDA 36 BİN 771 RÖGAR TEMİZLEDİ!

Başkentte 2 aydır süren haşere mücadelesi tamamlandı...

LTB 2 ayda 36 bin 771 rögar temizledi!

03 Temmuz 2016 Pazar 12:59

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Halk Sağlığı Şubesi Çevre Sağlığı ve İlaçlama Birimi’nin yaklaşık 2 aydır ev ev sürdürdüğü hamamböceği ile etkin mücadele çalışması tamamlandı.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, söz konusu çalışmalar esnasında ev sahiplerine sivrisinek mücadelesi ile ilgili broşür dağıtılarak sivrisinek üreme kaynağı olabilecek su birikintilerine de müdahale edildi.

LTB sınırları dahilinde dalında eğitim almış ekipler tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında toplam 25 bin 594 haneye ulaşılıp, 13 bin 905 hane ilaçlandı.

Başkent belediyesi bu uygulaması ile hem diğer belediyelere örnek teşkil ederken hem de farkındalık artırmak yoluyla mücadelenin boyutuna da derinlik kazandırıyor.

36 BİN 771 ADET RÖGAR İLAÇLANDI

2 aylık süreçte hamamböceği ile mücadelede jel ile ilaçlama yöntemini kullanan belediye ekipleri, hanelerde ilaçlama yaparken ev sahiplerinin de iznini alarak mutfak dolaplarının içini ve tuvaletlerin içerisinde uygun noktalara da müdahale etti.

Ekipler tarafından ayrıca toplamda 36 bin 771 adet rögar da ilaçlandı. İlaçlama sırasında evde olmayan yurttaşlara da ilgili şubeye ulaşabilecekleri iletişim bilgileri içeren yazılar bırakıldı. Evlerinin ilaçlanmasını isteyen yurttaşlar, LTB şikayet hattı olan Alo 185’ten belediyeye ulaşabilir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA