29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

LİMASOL BANKASI 77. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin köklü Bankalarından Limasol Bankası, 77. Kuruluş Yıl Dönümünü kutluyor...

Limasol Bankası 77. kuruluş yıl dönümünü kutluyor

08 Haziran 2016 Çarşamba 17:12

“Bankacılık kural ve prensiplerini eksiksiz uygulayarak, kooperatifçilik ruhunu da her zaman koruyarak iyi bir sentez yaratıp, hissedarlarımızın, çalışanların ve müşterilerimizin refahını ve ekonomisini hep daha ileriye taşıyabilmek için var gücümüzle çalışmaktayız. Gelecekte ise KKTC’nin finans sektörünü daha da geliştirmek ve uluslararası arenada söz sahibi olabilmesini sağlamak için elimizden gelen tüm gayreti gösterecek, gerekli atılım ve yatırımları Kıbrıs Türk Halkı ve müşterilerimiz için cesaretle yapmaya devam edeceğiz. Geniş müşteri kitlemizle 77. Kuruluş yılımızı kutluyor olmanın gururunu yaşıyoruz. ”

Banka’nınköklügeçmişiKıbrıs’ınyakıntarihine deaynatutuyor.Bankamız 1939’da Limasol’dakuruldu.İngilizKolonidöneminiyaşadık, Kıbrıs Cumhuriyetidönemini, Otonom Kıbrıs TürkYönetimidönemini ve Kıbrıs TürkFederedöneminiyaşadık.Kuruluşumuzdanbuyanaülkemizdedörttaneyönetimdeğişti ve bankamızbaşarıylabütünbusınavlarıgeçerekbugünleregeldi. Enönemlideneyimimiz de 1974’teBarışHarekatı’ndansonraGüney’dekibankamızıKuzey’etaşımabaşarısıoldu. Hedefimiz “başarı”, “barış” ve “huzur” içerisindeBankamızı 100’üncü yılınataşımaktır.

lkbt2.jpg

“Halkın Güvendiği Bankayız”

Yıllardıryaptırdığımızanketçalışmalarında hem kendimüşterilerimize hem de sektörmüşterilerinegöreengüvenilirbankalarsıralamasında ilk sıradaçıkıyoruz. Hiçşüphesizbugüvenduygusunubüyütenetkenlerdenbiri de kurumsalyapımızdır.Yaygınşubelerimizyanısırabütünlüklüçalışmaanlamındaprofesyoneldepartmanlarımızlagüçlübiryapımız var.

Müşteri memnuniyetiodaklıçalışabilmekiçintaleplerikarşılamakyanısırahalka ve müşterilerimizekendimiziiyianlatabilmeninönemiilehareketediyoruz.İnsanlargibikurumların da birduruşuolmasıgerektiğineinanıyoruz.

Pekçoketkinlik ve çalışmalarıprojelendiriyor ve hayatageçiriyoruz.Yan kuruluşlarımızdanbiriolanLimasolSosyalSorumluluk (LSS) Kurumu da buamaçdoğrultusundakurulmuştur ve KKTC’debirilktir.Bankadanbağımsızolarakçalışan LSS içinLimasolTürkKooperatifBankası ve LimasolSigorta’daneldeedilengelirinbirkısmıkaynakolarakkullanılıyor.Çevreye, Eğitime, Sağlığa ve KültürSanatakatkıyapmaküzeredörtanabaşlıkaltındafaaliyetsürdürenLSS’ninfarklıkesimlerdengönüllüdestekçileri de bulunmaktadır.

Limasol Bankası’nın diğer yan kuruluşları ve girişimleri de ilerici ve vizyonel yapı ile hareket etmektedir. Yan kuruluşlarımızdan bir diğeri olan Limasol Sigorta, büyük hissedarı olan Limasol Bankası gibi her zaman ve her konuda lider olmak için çalışmaktadır. Liderlik anlayışı sadece en büyük veya en çok prim üreten sigorta şirketi olma anlamında değildir. KKTC sigortacılık sektörüne kazandırdığımız yeniliklerle, hasar ödemesindeki süratimizle, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmakla, hasarsızlığa, sürücü yaşına ve kullanılan kilometreye göre müşterilerimize sağladığımız indirim olanaklarıyla ve bunları gerçekleştiren KKTC’de ilk sigorta firması olmamızdandır.

lkbt3.jpg

Diğer kurumsal varlıklarımız Limasol Finans, Limasol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve CardPlus, Kıbrıs’ın finans sektörüne katkı koyma ve sektöründe lider olma vizyonu ile çalışmaktadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tartışmasız finans lideri olma vizyonu ile çalışan Limasol Bankası’nın bu  hedefini gerçekleştirmek için çalışırken kurumsal sosyal sorumluluk bilincinden taviz vermeden toplumsal gelişime katkıda bulunacak projeler de gerçekleştirmektedir.”

Bankanın 77. kuruluş yıl dönümünde “Barış” konulu fotoğraf yarışması düzenlediklerini ve tüm dünyanın en çok hayalini kurduğu huzur içinde yaşama hakkınının bu yarışma ile bir kez daha sorgulanmasını istediklerini dile getiren Kemaler şöyle devam etti:

“İnsana yatırım yapıyoruz”

Sürekli eğitim ve gelişimin önemine inanan bir kurumuz. İnsana yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğunu biliyor ve bu yönde çalışmalarımızı sürdüyoruz. Tüm bu farkındalıkla Limasol Bankacılık Akademisi’ni hayata geçirdik. 77. Yılımızı kutladığımız bu dönemde 3. kez geleceğin yöneticilerini yetiştirme programını başlattık. Bu programla birlikte bankacılık ve finans sektörüne akademik bir vizyon kazandırılmasına katkıda bulunarak, gençlere kariyer geliştirme fırsatı sunuyoruz.

“Bankacılık Sektörüne Katkılarımız Sürecektir”

Ülkemizdeki çeşitli olumsuzluklardan etkilenen finans sektöründe, ortaya koyduğumuz çözüm önerileri ile katkı koymaya devam ediyor, bağlı olduğumuz tüm kurumlar ile iyi bir ahenk içinde çalışıyoruz. Sektöre olan güvenin artırılmasında, Bankamızın kurumsal yapısı, stratejik ve aksiyon planlarının gerçekçi ve uygulanabilir olması etkili olmuştur.

Müşteri memnuniyetini gözeterek oluşturduğumuz araç kredileri ve uzun vadeli konut kredileri, gençlerin konut sahibi olmalarına vesile olmaktadır. Uygun faiz oranları ile de kullandırdığımız tüketici kredileri de halkımızın, sağlıktan seyahate kadar tüm ihtiyaçlarının karşılanmasına imkan yaratıyor. Kullandırmış olduğumuz krediler Kıbrıs’taki ekonominin canlanmasına katkı sağlıyor. Limasol Türk Kooperatif Bankası her geçen gün pazar payını artırmakta ve büyümektedir. 77. Yılımıza özgü tasarladığımız, düşük faiz oranlı kredi ürünümüz de yoğun talep alıyor.

“Vizyonumuz İçin Çok Çalışmaya Devam Edeceğiz”

77 Yıl koca bir tarih içeriyor. Bu tarihi bir başarı öyküsü olarak hatırlamak ve ileri nesillere de onur duyacakları bir miras bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Gücümüze güç katan başta tüm müşteri ve hissedarlarımıza, yönetici arkadaşlarıma ve tüm çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunarım”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA