29 Mart 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele24°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

LİDERLER GÖRÜŞMESİNDEN SADECE “KINAMA” ÇIKTI

Liderler görüşmesinden sadece “kınama” çıktı

19 Kasım 2015 Perşembe 11:37

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, 16 Kasım’da Kıbrıslı Türklerin hedef alındığı olayları şiddetle kınadı ve bu gibi olayların devam etmekte olan müzakereleri engellemesine müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Liderler, dün ara bölgede müzakereler için ayrılan binada yaklaşık üç buçuk saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme saat 13:30 sıralarında sona erdi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’taki İyi Niyet Misyonu Ofisi tarafından yayımlanan liderlerin ortak açıklamasında, 16 Kasım’da Güney Kıbrıs’ta Kıbrıslı Türklerin hedef alındığı  “utanç verici” olayların “şiddetle kınandığı” kaydedildi.

Liderlerin, ırkçılık ve her ne alanda olursa olsun düşmanlığa karşı oldukları kaydedilen açıklamada, “Liderler, bu gibi kötü hareketlerin araştırılacağını ve cezasız bırakılmayacağının altını çizdi” denildi

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, olaylarda meydana gelen zararların karşılanacağını, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise bu açıklamadan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Açıklamada, “Liderler, bu gibi kabul edilemez olayların, özellikle büyük bir gayretle Kıbrıs sorununa  çözüm bulmaya çalışıldığı bir dönemde, devam etmekte olan müzakerelerin geleceğini herhangi bir şekilde tehlikeye sokmasına müsaade etmeyecek” denildi.

Liderlerin bu ay içinde en az 6 görüşme yapması kararlaştırılmıştı. Dünkü görüşmenin ardından liderlerin 20, 23 ve 25 Kasım’da da bir araya gelmesi planlanıyor.

Müzakereciler Özdil Nami ile Andreas Mavroyannis, liderlerden ayrı olarak hafta içinde çeşitli defalar bir araya geldi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA