28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

LGBT'YE DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN DESTEK

Orlando saldırısının ardından tüm dünyadan LGBTQ+ topluluğuna destek mesajları yağıyor...

LGBT'ye dünyanın dört bir yanından destek

13 Haziran 2016 Pazartesi 15:53

ABD’nin Florida eyaletinin Orlando kentinde eşcinsellerin gittiği bir gece kulübüne pazar günü düzenlenen ve 50 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı ABD'yi yasa boğdu. Ülke tarihindeki en fazla kişinin öldüğü toplu saldırının ardından ABD'nin yanı sıra dünyanın dört bir yanından da LGBT topluluğuna destek mesajları yağıyor.0,,19325453_303,00.jpg

'Bu bir nefret suçu'

Amerikan İslami İlişkiler Kurulu Genel Müdürü Nihat Awad birlik mesajı vererek siyasetçilere pazar günü yaşanan trajediyi kendi yararlarına kullanmamaları çağrısı yaptı. Düzenlediği basın toplantısında "Açık ve net. Bu bir nefret suçu" diyen Awad, "Hiç bir tür aşırılığa karşı toleransımız yok" açıklamasını yaptı.

Frank-Walter Steinmeier ise Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabı üzerinden yayınlanan mesajında "Orlando'daki kanlı saldırı beni derinden sarstı. Kurbanlar için biz de yas tutuyoruz. ABD'deki dostlarımızın yanındayız" ifadelerini kullandı.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesco "saldırıyı şiddetle kınadıklarını ve yaşananlardan dolayı dehşet içerisinde olduklarını" belirtti.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve eşi Prens Philip de kendisinin "yaşananlar nedeniyle büyük bir şok yaşadıklarını" ifade etti.

#LoveisLove ve #GaysBreakTheInternet etiketleri Twitter'da en çok paylaşılan etiketlerden oldu.

New York'ta düzenlenen Tony Ödülleri'de aralarında aktris Danai Gurira ve gecenin sunucusu James Corden'ın da bulunduğu birçok ünlü yakalarına gümüş renkli kurdeleler takarak Orlando kurbanlarını andı.

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA