LEYMOSUN VAKFI'NDAN VAKIFLAR'A TEŞEKKÜR
Leymosun Kültür Vakfı, Kıbrıs Vakıflar İdaresi (Evkaf) Genel Müdürü İbrahim Benter'i ziyaret ederek, Limasol Şehitliği'nin düzenlenmesine katkıları için teşekkür etti.

28 Temmuz 2016 Perşembe 15:05
Leymosun Kültür Vakfı, Kıbrıs Vakıflar İdaresi (Evkaf) Genel Müdürü İbrahim Benter'i ziyaret ederek, Limasol Şehitliği'nin düzenlenmesine katkıları için teşekkür etti.
Leymosun Kültür Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre, Vakıf Başkanı Yücem Rasımoğlu, vakıf kültürüne bağlı olarak geliştirdikleri projelerde, Vakıflar İdaresi'nin desteğini her zaman yanlarında gördüklerini söyledi.
Limasol’da 1963 ve 1974’te şehit düşen ve bugüne dek mezar taşları olmayan şehitlerin mezarlarının düzenlenmesi ayrıca mezar taşlarının yaptırılması projesini başarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Rasımoğlu, Vakıflar İdaresi'nin desteğinin kendilerine güç verdiğini belirtti.
Leymosun Kültür Vakfı Başkanı Yücem Rasımoğlu, iki yıldır üzerinde çalıştıkları Limasol Şehitleri Mezar Taşları Yenileme ve Çevre Düzenleme Projesi’ne Vakıflar İdaresi Müdürü Benter'in ilk günden itibaren yakın alaka gösterdiğini anlatarak, "Projemiz hem toplumlar arası olaylarda canlarını veren şehitlerimize saygı, hem de savaşlar ve acılar bir daha yaşanmasın diye gösterilen duyarlılığın sonucudur. Umarım bu duyarlılık başka kişi ve kurumlara örnek olur” dedi.
Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter de projenin sonuçlanmasından mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu özel günde orada olamamış, törene katılamamıştım. Ancak vakıf bilincinin yaşatılması, gönüllü katkılarının böylesine duyarlı projelerde değerlendirilmesi bizler için önemlidir. Leymosun Kültür Vakfı'nın şehitlikle ilgili yaptığı düzenleme, Vakıflar'ın amaçlarıyla doğrudan bağlantılıdır, bu nedenle bizler teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz" şeklinde konuştu.
Ziyarette, Yücem Rasımoğlu başkanlığındaki Leymosun Kültür Vakfı heyeti tarafından Vakıflar Genel Müdürü İbrahim Benter'e teşekkür plaketi de sunuldu.
Leymosun Kültür Vakfı'nın sponsor ve gönüllülerin desteğiyle Limasol Mezarlığı’nda düzenleme ve mezar taşları yaptırmasının ardından 17 Nisan’da tören düzenlenmişti.
Döviz kurları haftaya nasıl başladı?Güncel döviz kurları: Sterlin 64.20 TL03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:59KIBRIS
Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:52KIBRIS
125 yıllık Turkish Bank, ABD'li şirkete satıldıBankanın adı Freedom Bank oluyor03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:41TÜRKİYE
Hava sıcaklığı 37-40 derece dolaylarında seyrediyorMeteoroloji Dairesi'nin 1-7 tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre, bölge alçak basınç sistemiyle sıcak hava kültesinin etkisinde olacak.03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:40KIBRIS
Yerel Seçim 6 Aralık, Genel Seçim 22 Ocak'taYerel seçim tarihi 6 Aralık 2026 olarak belirlenirken, Milletvekilliği Genel Seçimleri için ise tarih 22 Ocak 2027 olarak öngörülüyor.02 Ağustos 2026 Pazar 17:39KIBRIS
Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecekKemik yoğunluğumuz, sandığınızdan daha erken bir yaşta azalmaya başlar.02 Ağustos 2026 Pazar 09:33YAŞAM
İtalya'nın 'İspanya ile Schengen'i askıya alma' kararı ne anlama geliyor?İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Ceuta'ya Fas'tan on binlerce kişinin geçmesinin ardından İtalya'nın İspanya ile "Schengen serbest dolaşım rejimini geçici olarak askıya alma" kararı tartışmalara neden oldu.02 Ağustos 2026 Pazar 09:31AVRUPA
“HMAS TEAL Denizcilik Müzesi” ziyaretçi kabulüne başladıBirleşik Krallık ve Avustralya Kraliyet Donanmalarında uzun yıllar görev yapan mayın tarama gemisi “HMAS TEAL”, müze olarak Girne Turizm Limanı’nda ziyaretçi kabulüne başladı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:08GİRNE
Liberal Demokrasi Hareketi, İstanbul’da kampa katıldı Liberal Demokrasi Hareketi (LDH) Genel Başkanı Engin Deniz Görgüner ile İletişim Sekreteri Halef Kurt, İstanbul’da düzenlenen Özgürlük 2.0 Yaz Kampı’na katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:07TÜRKİYE
Uluçay, Gaziantep’te Gazimağusa’nın tanıtıldığı festivale katıldıGazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Gaziantep’te düzenlenen ve Gazimağusa’nın kültürel değerlerinin tanıtıldığı festivale katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:05GAZİMAĞUSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.