16 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa21°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele21°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara19°C

LEVHADAN FAZLA PANO!

Levhadan fazla pano!

02 Nisan 2014 Çarşamba 12:32

Yollarda, trafik kurallarını belirleyici trafik levhalarından fazla, reklam panosu dikkat çekiyor. Gelişigüzel yerleştirilen panolar trafikte tehlike de yaratıyor

Gazetemize konuşan Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erdoğan, belediyelere trafik yol güvenliğini tehlikeye düşürecek reklam panolarına izin vermeme ve söktürme çağrısı yaptı.

 Rana SARRO / Detay Gazetesi

Trafikte reklam panolarının oldukça fazla olması sürücüler açısından tehlike arz ediyor. Özellikle Başkent Lefkoşa’da, yol kenarlarında bulunan reklam panoları, sürücülerin dikkatini dağıtıyor. Belediyelerin iznine tabi olan bu reklam panolarının, şehrin her yanına konmasının yanlışlığına dikkat çekiliyor.

Erdoğan:

Gazetemize konuşan Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erdoğan, hemen her bölgedeki birçok reklam panosunun, trafik yol güvenliğini tehlikeye düşürdüğüne vurgu yaptı. Nihat Erdoğan, reklam panolarına sürücülerin dikkatini dağıtmayacak şekilde izin verilmesi gerektiğini söyledi. Reklamların Teşhiri Yasası’nın ilgili 9’uncu maddesine göre; birçok reklam panosunun yasal olmadığına dikkati çeken Erdoğan, gayriyasal levhaların yanısıra, yasal bazı levhalarda da, yasada belirtilen kurallara uyulmadığını söyledi.

Belediyelere ‘sökün’ çağrısı!

Hasan Erdoğan, panolardaki yazıların, 70 kilometre süratte giden bir aracın, rahatlıkla okuyabileği büyüklükte olması gerektiğine vurgu yaptı. Reklam panolarına izin verme, para alma ve ceza kesme yetkisinin ilgili belediyelere ait olduğunu da söyleyen Erdoğan, belediyelere trafik yol güvenliğini tehlikeye düşürecek reklam panolarına izin vermeme ve söktürme çağrısı yaptı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA