LEFKOŞALILARIN, ŞEHRİN HER KURUŞUNA SAHİP ÇIKTIK
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Belediye Başkan adayı Mehmet Harmancı, 4 yıllık görev süresinde Lefkoşalıların, şehrin her kuruşuna sahip çıktıklarını kaydetti.

07 Haziran 2018 Perşembe 17:13
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Belediye Başkan adayı Mehmet Harmancı, 4 yıllık görev süresinde Lefkoşalıların, şehrin her kuruşuna sahip çıktıklarını kaydetti.
Ofisinden yapılan açıklamaya göre Harmancı, öz kaynak yatırımlarının “0” TL’den 10 milyon TL’ye, özkaynak gelirlerinin ise 34 milyon TL’den 68 milyon TL’ye çıkarıldığını vurguladı.
Harmancı, “Göreve geldiğimizde aylık 2 TL’ye peşkeş çekilen belediye mülkleriyle karşılaştık. Bu mülkleri ellerinde tutan kişiler, belediyenin kendilerine kiraladığı mülkü dönüp, bin 500 TL gibi fiyatlarla kiralayıp Lefkoşalıların malı üzerinden rant elde ediyorlardı. Biz, bu kiraları artırdık. Sizlerin, Lefkoşalıların, şehrin her kuruşuna sahip çıktık.” dedi.
Harmancı, Haydarpaşa Ticaret Lisesi, Atleks Sanverler Ortaokulu, Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu ve Yenicami Okul Öncesi Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek okul yöneticileri ve eğitmenlerle bir araya geldi.
Harmancı bu ziyaretlerde 4 yıllık sürede Lefkoşa’ya sahip çıkmak adına gerçekleştirilen icraatlarını ve geleceğe yönelik projeleri anlattı.
LTB Başkanı ve TDP Belediye Başkan adayı Mehmet Harmancı, “4 yıl önce hem içte, hem uluslararası alanda, şaibeli ihaleler, yolsuzluk iddiaları ve ödenmeyen borçlar nedeniyle, ne Avrupa Birliği’nden hibe, ne de esnaftan mal ve hizmet alabilecek durumda olan LTB’nin bugün, onurunu geri kazandığını, borçlarını ödeyerek hizmet ve yatırım yapabilen bir belediye olmanın gururunu yaşadığını” kaydetti.
2011-2013 yılları arasında Başkent’in sadece çöp sorunuyla boğuşmak zorunda bırakılmadığını kaydeden Harmancı, “kişiye göre yapılan istihdamlar, kötü yönetim ve yolsuzlukların yaşandığı” bu dönemde, aslında kurulu düzenin röntgeninin çekildiğini vurguladı.
Kötü günleri geride bıraktıklarını ifade eden Harmancı, “Bizim için önemli olan ekonomik istikrarı sağlayabilmekti, çünkü bu olmadan belediyenin düze çıkma şansı yoktu” diye konuştu.
Harmancı, belediyenin borcunu artırdığı ve i Belça arazisinin peşkeş çekildiği yönündeki iddiaları da yanıtladı.
Harmancı, belediyenin bankalara olan 30 milyon borcun son taksitinin 4 Temmuz’da ödeneceğini, 7,7 milyon TL’lik müteahhit ve esnaf borcu yanında Belediyeler Birliği ve uluslararası üyeliklere olan aidatların tümünün ödendiğini anlattı.
Harmancı, sözü edilen borcun, kendilerinden önce yaratılan, çalışanın yatırılmayan Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımları ve faizlerinden kaynaklandığını, kendilerinin de söz konusu yatırımları 2016’dan itibaren güncel olarak yapmaya başladıklarını ifade ederek, “sözü edilen borcun yüzde 75’i bizden önceki yatırım yapılmayan dönemde yaratıldı” dedi.
Mehmet Harmancı, Belça arazisiyle ilgili olarak ise, söz konusu arazinin aslında uluslararası bir firmaya ait olduğunun altını çizdi.
Harmancı şu ifadeleri kullandı:
“Yasa uyarınca o arazinin tapusunun asla birine verilmemesi gerekiyordu. Ancak dönemin Belediye Başkanı ve hükümeti anlaşarak araziyi belediyeye verildi. Söz konusu belediye başkanı ise arazinin yüzde 79’unu bir iş insanına verdi. Biz göreve geldiğimizde inşaatı bulduk o dönemde Kat İrtifak Yasası çıkınca arazinin bize ait olan yüzde 21’inin, ayrıca 1000 metre karenin koçanlarını aldık. Şimdi, ‘Harmancı koçan devretti’ diyorlar. Şu anda o binayla ilgili dünya kadar ara emri var ama bizim kurtardığımız kısmı hariç. Özet olarak aslında kendilerinin peşkeş çektiğini kurtaran kişiye saldırıyorlar”.
Öksürüğe ne iyi gelir, nelerden kaçınmak gerekir?Sıradan bir öksürük haftalarca sürebildiği gibi boğaz ağrısına, kas zorlanmalarına ve uykunun bölünmesine yol açabilir. Bu yüzden öksürük için çare aranması ve sorunun çözümüne yönelik ürünlerin geniş bir pazar olması şaşırtıcı değil.17 Aralık 2025 Çarşamba 19:15GENEL SAĞLIK
Erhürman, Bağımsız İlahiyatçılar İnisiyatifi Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etti.Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Bağımsız İlahiyatçılar İnisiyatifi Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etti.17 Aralık 2025 Çarşamba 17:38KIBRIS
2025’in Son Sergisi Günsel Tower’da Açılıyor!Kıbrıs Modern Sanat Müzesi, 2025’e sanatla veda ediyor. Yılın son sergisi Başbakan Ünal Üstel’in katılımıyla 19 Aralık Cuma günü saat 16.00’da Günsel Tower’dakiGÜNSEL Sanat Müzesi Sergi Salonu’nda açılacak.17 Aralık 2025 Çarşamba 17:20YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
ARUCAD İngilizce Hazırlık Okulu’ndan Kapsayıcı Eğitim Odaklı KonferansFarklı öğrenme ihtiyaçlarına sahip bireyler için kapsayıcı, destekleyici ve dönüştürücü eğitim ortamlarının ele alındığı konferans, İngilizce dil eğitiminde eşitlikçi yaklaşımlara odaklandı.17 Aralık 2025 Çarşamba 17:17ARUCAD
LAÜ’nün Neşeli Cumartesileri’nde farklı atölyeler düzenlendiLefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) tarafından düzenlenen “Neşeli Cumartesiler” öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilmeye devam ediyor.17 Aralık 2025 Çarşamba 17:14LAÜ - LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu beş gün daha tutukluPolis Genel Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yürütülen soruşturmada rüşvet ve görev suistimali suçlamalarıyla tutuklanan Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.17 Aralık 2025 Çarşamba 17:11KIBRIS
Tehlikeli Sürüş Kamerada: Sürücüye Para Cezası ve Ceza PuanıGirne-Değirmenlik Anayolu üzerinde bir araç sürücüsünün, tehlikeli mahalde araç geçerek insan hayatını ve trafik güvenliğini tehlikeye attığı anlara ait görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine polis ekipleri harekete geçti.17 Aralık 2025 Çarşamba 16:52KIBRIS
Erhürman’dan Hristodulidis’in açıklamalarına yanıtKıbrıs Türk halkı adadaki iki eşit kurucu ortaktan biridir17 Aralık 2025 Çarşamba 13:48KIBRIS
İran, Kıbrıs’a nota verdiİran, Güney Kıbrıs ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ortak açıklaması ve ortak açıklamadaki İran’ın toprak bütünlüğüne yönelik müdahale içerikli atıflar yüzünden Güney Kıbrıs’a nota verdi ve sözlü olarak protesto etti.17 Aralık 2025 Çarşamba 13:47GÜNEY KIBRIS
Erhürman: Fransa, Avrupa yakalama müzekkeresiyle iade talebini reddettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, mülkiyetle ilgili Avrupa yakalama müzekkereleri konusunda Fransa’da beklenen bir gelişmenin yaşandığını açıkladı.17 Aralık 2025 Çarşamba 12:58KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.