29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa17°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

LEFKOŞALI EĞLENCEYE DOYACAK

Lefkoşa Uluslararası Halk Dansları Festivali Çağlayan Panayırı’nı canlandıracak yeni yapısı ile yeniden başlıyor...

Lefkoşalı eğlenceye doyacak

07 Haziran 2016 Salı 12:41

Lefkoşa Uluslararası Halk Dansları festivali, bu yıl 30 Ağustos 2016 – 5 Eylül 2016 tarihleri arasında beş sivil toplum örgütünün etkin işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Göçmenköy Taşkınköy Kültür Derneği (GÖÇTAŞ), Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi (FOGEM), Lefkoşa Folklor Derneği (FOLKDER), Gençlik Merkezi Birliği ve Halk Sanatları Derneği (HASDER) ile Lefkoşa Türk Belediyesi ve Gençlik Dairesi’nin düzenlediği festival ile Lefkoşalılar, kültür sanat etkinlikleri dolu bir hafta geçirecek.

dans1.jpg

Çağlayan Panayırı ruhu canlandırılacak

2013 yılına kadar düzenli bir şekilde devam eden ancak Lefkoşa Türk Belediyesinde yaşanan sorunlardan dolayı 2 yıldır yapılamayan Festival, Çağlayan bölgesinde eski Lefkoşa Çağlayan Panayırı ruhunu yeniden canlandıracak şekilde organize edilecek.

Organizasyon Komitesi adına GÖÇ-TAŞ Başkanı Salim Piyale’nin yaptığı açıklamaya göre, halk dansları gösterileri dışında bayram yeri havasını yansıtacak bir ambiyansta düzenlenecek olan festivalde, eğlence ve kültür-sanat aktivitelerine de yer verilecek. Ülkemizde yer alan çeşitli dans, müzik ve eğlence gruplarının yanı sıra beş ayrı ülkeden halk dansları ekiplerinin yer alacağı festival ile Lefkoşa halkının güzel zaman geçirmesini sağlamak ve Çağlayan bölgesinde durgunlaşan hayatı yeniden canlandırmak hedefleniyor.

dans3.jpg

Organizatörler protokol imzalıyor

Festivali organize edecek olan Lefkoşa Türk Belediyesi, Gençlik Dairesi, Göçmenköy Taşkınköy Kültür Derneği (GÖÇTAŞ), Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi (FOGEM), Lefkoşa Folklor Derneği (FOLKDER), Gençlik Merkezi Birliği ve Halk Sanatları Derneği (HASDER) daha sonraki yıllarda festivalin kalıcı şekilde sahiplenmesi için bir Protokol hazırlayıp imzalama kararı aldılar. Tüm basın mensuplarının davetli olduğu protokol imza töreni 8 Haziran saat 14.30’da Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nde gerçekleştirilecek.

dans2.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA