24 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa28°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt30°C
  • İskele28°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara27°C

LEFKOŞA'DA PARKLAR YENİLENMEYE DEVAM EDİYOR

Harmancı: “Yerel yönetimler STÖ ile birlikte daha iyi hizmet verir”

Lefkoşa'da parklar yenilenmeye devam ediyor

12 Ağustos 2015 Çarşamba 20:25

LTB-Küçükkentliler Derneği  işbirliğinde Ortaköy’deki Sancaktar Kalebey Parkı yenilendi

 Harmancı:  “Yerel yönetimler STÖ ile birlikte daha iyi hizmet verir”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) sivil toplum ile işbirliği içerisinde çalışmayı sürdürüyor. LTB’nin bölgelerdeki muhtarlıklar yanında o bölgede kurulan sivil inisiyatiflerle işbirliği ve koordinasyon içerisinde yürüttüğü çalışmalar sonucunda  son olarak Ortaköy bölgesindeki Sancaktar Kalebey Parkı elden geçirilerek yenilendi. Bölgede yeniden aktif hale gelen Küçükkentliler Derneği ile LTB’nin işbirliğinde gerçekleşen bakım,onarım ve yenileme çalışmaları çerçevesinde pIMG_3466arka yeni oyun grupları monte edildi, şov bisikleti kullanıcıları için alan düzenlendi,kapalı olan park kafeteryası yeni bir işletmeciyle aktif hale getirildi. Yenileme sonrasında Küçükkentliler Derneği organizasyonunda parkta bir etkinlik düzenlendi. Dernek Başkanı Evrim Hıncal’ın evsahipliği yaptığı etkinliğe LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve bazı Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda Ortaköylü katıldı.

Hıncal: “LTB ile Dernek  işbirliğinde parkı yeniledik, bölgede güzel şeyler yaratmak için çalışacağız”

Küçükkentliler Derneği Başkanı Evrim Hıncal 1995 yılında Şenol Özılgaz önderliğinde kurulan derneği takrar aktif hale getirdiklerini ve  çevreye, bölgeye sahip çıkma, bölgeyi daha ileri bir konuma getirme hedefiyle çalışmalarına başladıklarını ifade etti. Derneğin mevcut 308 üyesini arttırmak için çalışmalara başladıklarını kaydeden Hıncal, bölge halkını ziyaret ederek yeni üye yazmaya başladıklarını söyledi. Sancaktar Kalebey Parkı’nın bölge için önemine değinen Hıncal, ilk etapta parkı canlandırarak daha kullanılır hale getirme ve çocukların parkta daha fazla vakit geçirebilecekleri oyun imkanlarını sağlamaya çalıştıklarını ve LTB ile işbirliği içerisinde bunu başardıklarını kaydetti.

IMG_3451 3 Haziran’da Genel Kurul ile göreve gelen geçici yönetim kurulunun Lefkoşa Belediyesi ile yaptığı verimli toplantılar sonucunda bölgedeki Sancaktar Kalebey Parkı’nı  günümüzün ihtiyaçlarına cevap veren güzel bir alan haline getirdiklerinin altını Çizen Hıncal, LTB’nin bu yıl oyun grupları yerleştireceği parklar içerisine burayı da dahil etmesinden dolayı Başkan Mehmet Harmancı’ya çok teşekkür etti. Parka 1 yıl ücretsiz wi-fi hizmeti sunan Kıbrıs Vodafone’ye ve gecede gösteri sunacak bölgedeki çocukların oluşturduğu North Cyprus Bmx ekibine ve Lefkoşa Belediye Orkestrası’na da teşekkür eden   Başkan Hıncal bundan sonra da daha iyi bir Küçükkent için belediye ile yakın çalışmayı sürdüreceklerini vurguladı.

IMG_3357

Harmancı: “Çocukların tekrar parklara dönmesini istiyoruz”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise Küçükkentliler Derneği gibi  sivil inisiyatiflerin bölgelerde oluşuyor olmasının o  bölgenin yerel demokrasisine çok büyük bir katkısı olduğunu düşündüğünü belirterek muhtarlıkların varlığının yanında STÖ’nin de devreye girerek bölge için aktif çalışmasının çok önemli  olduğunu kaydetti. Harmancı: “Küçükkent artık küçük bir kent değil. Büyüdü, ihtiyaçlar arttı ve çeşitlendi. Biz öncelikle çocukların tekrar parklara dönmesini savunduk. Lefkoşa’daki diğer 4 parkla birlikte bu önemli parka bütçe içerisinde bir öncelik sağladık ve belediyenin içinde bulunduğu durumdan dolayı biraz da ihmal edilmiş bu parka engelli yurttaşların da kullanabileceği yeni oyun grupları yerleştirdik. Dernek ile birlikte ilk kurulduğu günden bugüne bir yürüyüş alanı olan parkın yürüyüş parkuruna yönelik bir düzenleme yapmayı düşünüyoruz. Parkı bakımıyla, ağaçlandırmasıyla, oyun alanları ile hakettiği iyi noktaya getireceğiz. Birlikte gidecek daha çok yolumuz vardır. Bu tür sivil inisiyatifler bizlerin çalışmalarını da dinamik tutacaktır o yüzden bu tür bölgesel sivil oluşumları çok önemsiyorum.”

Konuşmalardan sonra LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Küçükkentliler Derneği Kurucusu Şenol Özılgaz’a bir teşekkür plaketi verdi. Etkinlik North Cyprus Bmx ekibinin şovu ve LBO’nun  müzik dinletisi ile sona erdi.

IMG_3351

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA