29 Mart 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele24°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

LEFKE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ İÇİŞLERİ BAKANI KUTLU EVREN’İ ZİYARET ETTİ

Av. Vehit Nekipzade önderliğindeki Lefke sivil toplum örgütleri, nezaket ziyaretinde bulunmak ve sorunlarını paylaşmak için İçişleri Bakanı Kutlu Evren’i ziyaret etti

Lefke Sivil Toplum Örgütleri İçişleri Bakanı Kutlu Evren’i ziyaret etti

28 Mayıs 2016 Cumartesi 12:10

Ziyarette ilk sözü alan Av. Vehit Nekipzade, Lefke’de bir kent planı çerçevesinde  yapısal düzenlemelere gidilmesi gerektiğini fakat bunu yaparken mevcut turistik yapının bozulmaması gerektiğini söyledi.

Lefke’nin mülki idare altında bulunmasından dolayı yaşanan sorunlara da değinen Nekipzade, burada bulunan dairelerdeki tüm yetkilerin merkez Güzelyurt’ta toplanmasından dolayı işlevlerini yitirdiğini ve iş yapamaz hale geldiklerini söyledi. Kaymakamlığın da sorunlara çare üretmediğine  değinen Av. Vehit  Nekipzade   halka hizmetin ciddi şekilde aksadığını söyledi.

Av. Nekipzade konuşmasının devamında Lefke’de yaşayan 11,000 nüfusun yanında 7,000 de öğrenci bulunduğunu ve devlet dairelerinin artık tam yetkili olarak bölgede görev yapması gerektiğini söyledi. Bu bağlamda gerekirse Lefke’nin Altıncı ilçe olması gerektiğine değinilen görüşmede Lefke Sivil Toplum örgütlerinin bunu ciddi anlamda talep ettiği söylendi.

Lefke  göletindeki  suyun kontrolsüz kullanımdan dolayı israf olduğunu ve bu suyun idaresinin de yerel üreticilerin elinde olması gerektiğini de sözlerine ekleyen Av.Nekipzade ayrıca Lefke Üniversitesinin artık yayılacak alanının kalmadığını ve devletin üniversite çevresinde bulunan hali arazileri araştırıp üniversitenin kullanımına vermesi gerektiğini söyledi.

Ziyaretleri için Lefke Sivil Toplum Örgütlerine teşekkür eden İçişleri Bakanı Kutlu Evren ise konuşmasında  Lefke’nin sorunları ile ilgili taleplerin kısa zaman içerisinde incelenip çalışmalara başlayacaklarını ve önümüzdeki haftalarda Lefke’yi ziyaret edip sorunları yerinde inceleyeceklerini söyledi.

Bölgenin ilgisiz kaldığının farkında olduklarına da değinen Bakan Evren sorunlara en kısa zamanda eğileceklerini ve çözümler üreteceklerini söyledi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA