25 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa22°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele22°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

LEFKE BELEDİYESİ,CİTTASLOW AĞINA RESMEN ÜYE OLDU

Lefke Belediyesi,Cittaslow ağına resmen üye oldu

09 Kasım 2015 Pazartesi 12:49

Lefke Belediyesi, uluslararası cittaslow ( sakin şehir ) ağına, 7.Kasım.2015’te İsveç’in Falköping kasabasında gerçekleştirilen bir tören ile resmen üye oldu.

Düzenlenen törende Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’ya, cittaslow bayrağı ve katılım belgesi, cittaslow Genel başkanı Stefano Pisani, Genel Sekreteri Pier Giorgio Oliveti ve Cittaslow Asbaşkanı Seferihisar Belediye başkanı Tunç Soyer tarafından takdim edildi. Lefke Belediye başkanı Aziz Kaya’ya İsveç temaslarına, Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş da eşlik etti.

Cittaslow.Belge

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya şunları söyledi;

Lefke yanında, 6 yeni belediyenin daha dahil olduğu cittaslow’un üye sayısı, dünyanın farklı kıtalarından yeni katılımlarla 210’a yükseldi. Yeni Boğaziçi Belediyesinden sonra, Lefke’nin de cittaslow ağının içerisinde yer alması önemli bir başarıdır.

Turizm Bakanlığının girişimi ile, üç yıl önce başlayan Lefke’nin cittaslow (sakin şehir) olma yolculuğu, Lefke belediyesi, Lefke Avrupa Üniversitesi ( L.A.Ü) ve Sivil Toplum Örgütü gönüllülerinin katılımı ile başarıya ulaşmıştır. 76 kişinin görev yaptığı ekip, önemli bir ekip çalışmasının da işareti olmuştur. Bu sürece destek veren herkese teşekkürü bir borç bilirim. Bu başarı hepimizindir.

Lefke artık, uluslar arası  bir ağın içerisinde yer alıyor. Yaşam kalitesi, çevre, altyapı, turizm, eğitim, üretim ve gerekli tüm alanlarda çalışma yürütüp, bölgemizi sakin şehir kriterlerinin uygulandığı çok özel ve huzurlu bir kasabaya dönüştürmek için çalışacağız.

Lefke’nin Cittaslow üyeliğinin hem Lefke’ye hem de KKTC’ye hayırlı olmasını dilerim.

Saygılarımla

Aziz Kaya

Lefke Belediye Başkanı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA