18 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele25°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara26°C

LEDRA PALACE OTEL MASASINDA KONU 'AİLE İÇİ ŞİDDET' OLDU

Ledra Palace Otel masasında konu 'Aile İçi Şiddet' oldu

20 Mayıs 2015 Çarşamba 16:15

Aile içi şiddet konusu Ledra Palace Otel’de düzenlenen seminerde masaya yatırıldı.

Suç ve Suçlara İlişkin Konular Teknik Komitesi ile İnsani Konular Teknik Komitesi’nin düzenlediği seminer ara bölgedeki Ledra Palace Otel’de yer aldı.

Seminerde her iki toplumdan akademisyenler ve sivil toplum örgütü yetkilileri sunum yaptı.

Seminerin açılışında konuşan Kıbrıs'taki BM Barış Gücü’nde görevli Albay Andrii Sachavo, aile içi şiddet konusunun önemine işaret etti ve Birleşmiş Milletler’in iki toplumun yürüttüğü çalışmalara verdiği desteği yineledi.

Suç ve Suçlara İlişkin Konular Teknik  Komitesi’nden Andreas Kapardis de konuşmasında komitenin çalışmaları ve seminer hakkında bilgi verdi.

Komite’nin Türk üyelerinden Hakkı Önen ise, teknik komitenin 2008 yılından bu yana önemli çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

İnsani Konular Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum temsilcisi Aristos Tsiartas da, kadına yönelik şiddetin önemli bir insan hakları sorunu olduğuna dikkati çekti, konunun sadece bireyleri ve aileleri değil her iki toplumu da yakından ilgilendirdiğini belirtti.

İnsani Konular Teknik Komitesi Kıbrıslı Türk temsilcisi Ufuk Turganer ise, şiddete maruz kalan grubun kadınlardan oluştuğunu, bu yüzden kadınların birbirlerine destek olması gerektiğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Prof Dr Andreas Kapardis “Kıbrıslı Rumlar arasında aile içi şiddet ve kadın ölümleri”, Prof. Dr. Emete Biran Mertan “Kuzey Kıbrıs’ta kadına karşı şiddete karşı tutum”, Andreas Orphanides “İncitmeden Sevmek, aile içi şiddetin önlenmesi”, Aysel Bodi “Aile içi şiddeti önlemede sivil toplumun rolü” ve Patricia Martin  de “İnsan hakları” konularında sunum yaptı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA