29 Mart 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele24°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

LE CHATEAU LAMBOUSA HOTEL AÇILDI

Le Chateau Lambousa Hotel Açıldı

16 Haziran 2014 Pazartesi 13:58

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Celebrity Oteller Grubu işbirliğinde Kuzey Kıbrıs turizmi ve ekonomisine kazandırılan “Le Chateau Lambousa Otel” düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Celebrity Oteller Grubu bünyesinde bulunan ve bundan böyle GAÜ bünyesinde faaliyet gösterecek olan beş yıldızlı Le Chateau Lambousa Otel Cumartesi akşamı düzenlenen törenle kapılarını yeniden açtı.

Açılış törenine, milletvekilleri, belediye başkanları ve diğer yetkililerin katıldığı belirtilirken, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcıları Olgun Üstün ve Cemile Esenyel, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner ile siyaset, iş, sanat, medya, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlar, turizm sektörü temsilcilerinden oluşan davetliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar yaptı.  Akpınar, Celebrity Oteller grubu bünyesindeki otelin yıllardır kapalı olduğunu anımsatarak, Le Chateau Lambousa Otel’i yeniden ülke turizmi ve ekonomisine kazandırmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Celebrity Oteller Grubu Başkanı Aziz Kent de, Kıbrıs Türk turizminin Celebrity Otelle başladığını belirterek, otelin kuruluş süreci hakkında bilgi verdi ve bundan böyle GAÜ bünyesinde hizmet verecek Le Chateau Lambousa Otel’in ülke ekonomisi ve turizmine önemli katkı yapacağına inanç belirtti.

Plaketlerin de sunulduğu gecede, Beyaz Rusya’dan gelen Sword and Raven grubu, GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi öğrencilerinin gösterileri, Türkan Kürşad’ın mini konseri, 17. Yüzyılda Osmanlı Sarayı’ndaki bir cariye ile Hollanda Elçisi arasında geçen yaşanmış gerçek bir aşk hikayesini konu alan “Beyazgül Efsanesi” adlı teatral gösterisi yer aldı, gece Metin Özülkü konseriyle sona erdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA