29 Mart 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

LAÜ’YE MÜDEK ONAYI

LAÜ Mühendislik Fakültesi’ne Uluslararası Akreditasyon

LAÜ’ye MÜDEK Onayı

29 Haziran 2016 Çarşamba 17:33

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Mühendislik Fakültesi’ne bağlı Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ile İnşaat Mühendisliği bölümleri Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edildi.

   Mühendislik programlarının akreditasyonu konusunda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınan MÜDEK, LAÜ’nün mühendislik eğitimindeki kalitesini değerlendirerek 3 lisans programına akreditasyon belgesi verdi.

   Çeşitli mühendislik eğitim programlarının akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmalarını yaparak mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren MÜDEK, Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı ENAEE’nin (European Network for Accreditation of Engineering Education) asil üyesidir. MÜDEK ayrıca, European Accreditation of Engineering Programmes EUR-ACE etiketi vermek üzere ENAEE tarafından yetkilendirilmiş bir kuruluş olup, Washington Accord üyesi olarak çalışmalarını sürdürüyor.

LAÜ’nün kaliteli eğitimine EUR-ACE etiketi

   MÜDEK Akreditasyon süreçlerini başarıyla tamamlayan LAÜ, 30 Eylül 2018 tarihine kadar ilgili bölümlere MÜDEK Akreditasyonunu almanın yanısıra uluslararası üst düzey mühendislik progamları denetleme ve kalite sertifikası olan EUR-ACE etiketini de aldı. EUR-ACE etiketi ile, LAÜ İnşaat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik ve Elektronik Mühendisliği lisans programları, dünyada gerçerlilik gören mühendislik eğitim programları çerçevesinde kaliteli ve donanımlı bir eğitim vermekte olduğunu kanıtladı. LAÜ Mühendislik Fakültesi’nin bu lisans programlarından mezun olan öğrencilerin mesleki yeterlilikleri EUR-ACE etiketi sayesinde Avrupa ve tüm dünyadaki ilgili sektörlerde gerçerlilik görecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA