20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

LAÜ’DEN BÖLGE ÖĞRENCİLERİNE “BİLİM ŞENLİĞİ”

LAÜ Öğrencilerinden Anlamlı Projeler Devam Ediyor...

LAÜ’den bölge öğrencilerine “Bilim Şenliği”

02 Haziran 2016 Perşembe 16:21

   Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuba Gökmenoğlu öncülüğünde yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında öğrenciler, “Bilim Şenliği” temalı etkinlik düzenlediler. LAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler 18 deney düzeneği hazırlayarak, 20 istasyonda fen ve matematik konularında çesitli çalışmalar yaparak, ilkokul öğrencilerini bilgilendirdiler.

lau2-002.jpg

Farklı deney ve çalışmalar yer aldı

    LAÜ’nün öğretmen adayları Bilim Şenliği’ne katılan öğrencilere, hazırladıkları deney düzenekleri ile ilgili bilgiler vererek, deneyler yaptılar. Çalışmaları düzenleyen öğrencilerin rehberliğinde tüm deney standlarını gezen ilkokul ve anaokul öğrencileri, etkinlik sonrasında elektrik ve elektronik mühendisliği laboratuvarlarını gezerek, burada yapılan bazı motor ve elektrik düzeneklerinin çalışma prensiplerini yerinde görme imkânı buldular. Ayrıca, Model Uçak Kulübü üyeleri tarafından ilkokul ve anaokul öğrencilerine model uçakların yapımı ve uçus detayları anlatılarak, örnek model uçaklar ile uçuş gösterileri sunuldu. Güzelyurt ve Lefke bölgesinde bulunan ilkokul ve anaokullardan toplam 350 öğrencinin katıldığı Bilim Şenliği’nde öğrenciler yapılan farklı deneyleri merakla izleyerek, hem eğlendiler hem de çalışmalar hakkında bilgi edindiler.

“Temel fikirlerin oluşması ve vizyonların genişlemesi açısından etkili bir çalışma”

lau3.jpg

   Yapılan etkinlik ile ilgili bilgi veren akademisyen Gökmenoğlu, “Bilim Şenliği programı ile bölge ilkokullarındaki çocuklara bilimi sevdirmeyi ve bilimin eğlenceli olduğunu göstermeyi hedefledik ayrıca, çocukların üniversitede neler yapıldığını, üniversite eğitiminin nasıl olduğuyla ilgili temel fikirlerinin oluşması ve vizyonlarının genişlemesi açısından etkili bir çalışma oldu” dedi.

 Etkinliğe Lefke ve Güzelyurt bölgesindeki okullardan çok sayıda öğrencinin katıldığını belirten Gökmenoğlu, bu tür etkinliklerin çocukları araştırmaya yönelttiğini ve ufuklarını geliştirdikleri için tekrarlanmasından memnun olacaklarını söylediklerini vurguladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA