24 Nisan 2024
  • Lefkoşa36°C
  • Mağusa36°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt34°C
  • İskele36°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara28°C

LAÜ’DE KEP HEYECANI

LAÜ öğrencileri mezun olmanın sevincini yaşıyorlar

LAÜ’de Kep Heyecanı

27 Haziran 2016 Pazartesi 16:37

 

LAÜ 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 1 Temmuz’da

   Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 1 Temmuz’da gerçekleşecek.

     23’üncü dönem mezunları için düzenlenecek tören, saat 19.00’da Lefke 16 Ağustos Kurtuluş Stadyumu’nda akademisyenlerin ve mezunların yerlerini alması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve tören açılış konuşmalarıyla başlayacak.

   Mezuniyet töreni programı LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen ve mezun öğrenciler adına konuşmaların gerçekleşmesiyle devam edecek.

Tören, mezun olmaya hak kazanan öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından öğrencilerin eğitimleri boyunca heyecanla beklediği kep atımı görsel efektlerin yer alacağı havai fişek gösterisi eşliğinde yapılacak. Tören programı mezuniyet kokteyli ile son bulacak.

    LAÜ 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni öncesi mezun olacak öğrenciler duygularını dile getirdi:

Ayşe Kılıç: LAÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ilk mezunlarından biriyim, ilk mezunlar içerisinde ve 3.69 derece ile okulumu bitirmenin ayrı bir gururu ve mutluluğu var. Severek yapacağım bir mesleğim olduğu için çok mutluyum, üniversiteden, hocalarımdan ve arkadaşlarımdan ayrılacağım için üzülüyorum, okulumu seviyorum ve yüksek lisans için kalmayı düşünüyorum. Sağlık Bilimleri Fakültesi laboratuvarlarında, donanımlı ve bilgili hocalar eşliğinde yaptığımız çalışmalar sayesinde mesleki anlamda kendimi tam donanımlı hissediyorum ve bir hasta ile karşılaştığımda ne yapmam gerektiğinin bilincindeyim. Mesleğe dair herşeyi bana öğrettikleri için fakülte hocalarıma teşekkür ederim. Sağlık alanında bölüm seçecek arkadaşların tercih edecekleri bölüm hakkında bilgi edinmeleri gerektiğini düşünüyorum, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’ne severek ve isteyerek gelen herkesin başarılı olacağına inanıyorum.25ceed7b-549e-4b78-a8d6-76ce1e47b7df-(1).jpeg

Umut Durmuşoğlu: İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oluyorum, Lefke’den ve arkadaşlarımdan ayrılacağım için üzgünüm. LAÜ gibi bir eğitim kurumunda eğitim alma fırsatını yakaladım ve her öğrencinin böyle kaliteli bir kurumdan eğitim almak hayali olduğunu düşünüyorum. Çünkü LAÜ gerek akademik kadrosu, gerekse yerleşkesi, bulunduğu konum itibari ile eşsiz bir eğitim kurumu.  Okulumuzda düzenlenen kültürel ve sosyal faaliyetler sayesinde yabancı öğrenciler ile bir araya gelme ve kültürünü tanıma fırsatı buluyoruz, bu durum da bizim kültürel birikimimizi arttırıyor.d7382285-4716-4ae7-8629-79a520768fe4-001.jpeg

Demet Engin: LAÜ'de İnşaat Mühendisliği okumak gerçekten bir ayrıcalık, hocalarımız bize fazlasıyla yardımcı oldular. Bir üniversitede herşeyden önce hocaların öğrencilere nasıl davrandığı önemlidir, ben LAÜ'de bu açıdan şanslı olduğumuzu düşünüyorum, bu sayede başarılı olduğumuzu düşünüyorum ve burada okuduğum için mutluyum. LAÜ'yü tercih edecek arkadaşlara söyleyeceğim tek şey öğrencilere sunulan bütün güzellikleri burada görebilirler, yeter ki bir adım atmaya karar versinler. Fakültemizin MÜDEK akreditasyonu için İnşaat Mühendisliği bölümünde çalışan tek bayandım. Bu akreditasyonun sayesinde diplomamız dünyanın her yerinde geçerliliğe sahip, bu da bizim için büyük bir avantaj.

Orhan Daş: Mezun olduğum için mutluyum, LAÜ'de hocalarımdan faydalı bilgiler edindim, gerek yapmış olduğumuz uygulamalı derslerde, gerekse laboratuarlar ortamında edindiğim bilgileri iş hayatında kullanabilmenin verdiği mutluluk ile mezun oluyorum. Faydalı bulduğum bu bilgileri gerek iş hayatında kullanmayı, gerekse arkadaşlarımla paylaşarak, onlarında faydalanmasını sağlayacağımı düşünerek, etik bir çerçevede, bu bilgileri entegre edebileceğim bir iş ortamı hayali ile mezun oluyorum. LAÜ'de okuduğum için gerçekten hayata bir adım önde başladığımı düşünüyorum. Üniversitemiz kampus yaşamı, sıcak ortamı ve samimi arkadaşlıkları ile adada önde gelen üniversiteler arasında yer alıyor. Öğrenci arkadaşlara bu ortamı gelip görmelerini tavsiye ederim, LAÜ'de öğrencilerin ders çalışması için tüm koşullar sağlanmış, Lefke'nin sakinliği ve doğal güzelliklerinden hoşnut oluyorsunuz.

Müge Erdem: Okul Öncesi Öğretmenlerin gelişim psikolojisi ile ilgili çocukları seven, birlikte vakit geçirmekten zevk alan, sevecen ve sabırlı bireyler olmaları gerekir. Bu özellikleri başarabileceğime inandım ve LAÜ Okul  Öncesi Öğretmenliği Bölümü’ne başlamaya karar verdim. Değerli hocalarımın bana sağladıkları olanaklar, verdikleri üstün bilgiler ile  bana birçok şey kattılar. Onlar kadar iyi bir eğitimci olmak bundan sonraki tek isteğim.

Ezgi Sütçü: İnsan hayatındaki en iyi dönem üniversite dönemi ve ben bunu LAÜ’de çok iyi yaşadım. Mimarlık öğrencisi olduğum için her zaman proje ve derslerime özel bir ilgi gösterdim ve emeğimin karşılığı mezun olup diplomamı almak oldu. Mimarlık bölümüne isteyerek geldim ve çok memnunum çünkü LAÜ’nün en köklü fakültelerinden biri, eğitimi de çok kaliteli olduğundan kendimi şanlı hissediyorum. Özellikle mimarlık alanında kendini kanıtlamış olan hocalardan ders almak oldukça önemli çünkü onlardan edindiğimiz her türlü bilgiyi ileriki iş hayatımızda kullandığımız zaman daha yararlı olacaktır. Kaliteli eğitimi ve güvenli bir kampüs ortamı ile LAÜ tercih edilebilecek bir üniversite. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA