28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

LAÜ YILIN EN İYİ ÜNİVERSİTE EKİP YARIŞMASI’NDA BİRİNCİ OLDU

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi Bölümü öğrencileri, İstanbul’da gerçekleşen “14. Uluslararası Mutfak Günleri Festivali”nden birincilik kupası ile döndü.

LAÜ Yılın En İyi Üniversite Ekip Yarışması’nda birinci oldu

23 Şubat 2016 Salı 17:39

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi Bölümü öğrencileri, İstanbul’da gerçekleşen “14. Uluslararası Mutfak Günleri Festivali”nden birincilik kupası ile döndü. 23 üniversite arasında yapılan ‘Yılın En İyi Üniversite Ekip Yarışması’nda LAÜ öğrencileri sergiledikleri başarılı çalışma ile LAÜ’ye birincilik kazandırırken, LAÜ öğrencileri GökhanDeniz, Doğa Çetin ve Beyza Yağmur Koldemir 3 altın madalyaya layık görüldüler. Birçok farklı ülkeden yoğun bir katılımla gerçekleşen festivalde Celal Fırat Özdemirli, Emre Varol, Nadir Kalaycı, Kubilay Şimşek, Şükran Kaya ve Furkan Batuhan Bozkurt ise “balık”, “tatlı” ve “et” dalında yarışarak 3 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya aldılar.

Gastronomi Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aytaç Yıldırım; Gastronomi Bölümü’nün 2013 yılından itibaren Uluslararası Altın Kep ve Uluslararası İstanbul Gastronomi Günleri’ne katıldığını ve her yıl çeşitli başarılar elde eden öğrencilerin KKTC ile LAÜ’yü en iyi şekilde temsil ettiğini belirtti. Yıldırım, LAÜ’nün KKTC’de bu başarıları elde eden ilk üniversite olması açısından da önemli bir misyona sahip olduğunu ve yine bu yıl düzenlenen Gastronomi Günleri’nde ‘Yılın En İyi Üniversite Ekip Yarışması’nda birinci olarak bir ilke daha imza attıklarını vurguladı. Yıldırım, Gastronomi Bölümünün eğitim dilinin İngilizce olması avantajı ile gelecek yıllarda Avrupa’da düzenlenecek yarışmalarda da LAÜ’yü ve KKTC’yi başarı ile temsil etmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Bölüm akademisyeni Zihni Türksel ise, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu olarak Mutfak Günleri Festivali’ne 3’üncü kez katıldıklarını ve dört kategoride yarışarak 6 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak başarılarını taçlandırdıklarını dile getirdi. Türksel, önemli ve prestijli bir yarışma olarak görülen festivalde‘En İyi Üniversite Ekip Yarışması’nda öğrencilerin göstermiş olduğu üstün başarıdan dolayı birincilik kupasını aldıklarını belirtti. Bu başarılarının sıkı ve özverili bir çalışmanın sonucunda gerçekleştiğini ve uygulama hocası olarak öğrencilerin başarılarından gurur duyduğunu ve bölüm olarak hedeflerinin öğrencilerle birlikte Avrupa’ya açılmak olduğunu ifade etti.

Yarışmaya katılan bazı öğrencilerin görüşleri;

Celal Fırat Özdemirli:“İstanbul Gastronomi Festivali’nde balık kategorisinde yarıştım. Tabağım kremalı bir sosta marine edilmiş levrek ve çeşitli taze sebzelerle,parmesanla zenginleştirilmiş arpa şehriye pilavıydı.Sunumlarımda daha çok yerel ürünleri kullanmayı bunları zenginleştirerek sunmayı tercih ettim. Festivalde ben ve diğer yarışmaya katılan arkadaşlarım okulumuzu en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık ve başarılıda olduk. Başarımı üzerimde emekleri olan çok değerli hocalarımıza bizden hiçbir desteklerini esirgemeyen okulumuza armağan ediyorum.”

Doğa Çetin: “Birçok üniversitenin yarıştığı yarışmada LAÜ ekibi olarak iddialıydık. Zor bir yarışma olmasına rağmen uygulama hocamız çalışmalarımızda bizlere çok destek oldu. Uyumlu bir takım çalışması sonucu zamanımızı verimli kullanarak birinciliğe layık görüldük.”

Emre Varol: “Üniversitemi temsil ettiğim ikinci yarışmamdı. Çekişmeli bir yarışma oldu. Yarışmaya Osmanlı mutfağında balık kavurması ile katıldım. LAÜ uygulama mutfağında yapmış olduğumuz birçok menü uygulamaları sayesinde tecrübe ediniyoruz, bu tecrübelerde bizlere başarı getiriyor.”

Kubilay Şimşek: “Yurtdışından ve Türkiye’den birçok ünlü şef ile tanışmak bizler için büyük tecrübe oldu. Beş gün süresince devam eden yarışmada birçok uluslararası tabak sunumları görme fırsatı yakaladık. Uygulama hocamız Zihni Türksel’in desteği bizim için önemliydi.”

Furkan Batuhan Bozkurt: Üniversitelerarası tatlı kategorisinde üniversitemi temsil ettim. Yarışma süresince ünlü şefler bizlere tecrübelerini aktardı. Türk milli takımının yapmış olduğu workshoplar bizlere büyük katkı sağladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA