29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

LAKKOTRİPİS SON KEZ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Lakkotripis Son Kez Basın Toplantısı Düzenledi

Lakkotripis Son Kez Basın Toplantısı Düzenledi

07 Temmuz 2020 Salı 13:20

 Görevini bugün yeni Enerji Bakanı Nataşa Pilidu’ya devredecek olan Yogos Lakkotripis dün düzenlediği basın toplantısında, görevi süresince bakanlığının enerji, turizm ticaret gibi konularda gerçekleştirdiği işler hakkında bilgi verdi.
Politis ve diğer gazeteler, görevini bugün yeni Enerji Bakanı Nataşa Pilidu’ya devredecek olan Yorgos Lakkotripis’in dün bir basın toplantısı düzenlediğini ve bakanlığı döneminde hayata geçirilen proje ve yapılan işler hakkında bilgi vererek soruları yanıtladığını yazdılar.
Gazete, Lakkotripis’in basın açıklamasında enerji dışında bakanlığının gerçekleştirdiği diğer işlere de odaklanmak istemesine karşın basın mensuplarının buna pek de imkan tanımadığını yazdı.
Habere göre soruları yanıtlayan Lakkotripis, Güney Kıbrıs’ın, Doğu Akdeniz’de bir moratoryum ilan etmesinin, gerginliğin azaltılması ve Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin normal seyretmesine katkı koyup koymayacağı şeklindeki bir soruya, böyle bir kararın Güney Kıbrıs’ın enerji alanındaki geleceğinin sona ermesi anlamını taşıyacağını ifade etti.  
“Eğer şirketlere Kıbrıs sorunu veya Türk kışkırtmaları yüzünden faaliyetlerini durdurmalarını söyleseydik, bu ülkenin her türlü enerji perspektifinin sonu anlamına gelirdi” iddiasında bulunan Lakkotripis, “alacakları bir memorandum kararının Türkiye’nin yasadışı sondajlarını durdurmasını sağlayacağına dair hiçbir göstergenin olmadığını” da savundu.
Gazete, Lakkotripis’in, enerji şirketlerinin Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’indeki faaliyetlerini dondurmalarının Türkiye’nin yarattığı “gerginlikle” ilişkisini tamamen yok sayma yönüne giderek, şirketlerin faaliyetlerini durdurmalarının sebebinin Korona virüs salgını olduğunu söylediğini aktardı.
Lakkotripis, şirketlerin, Mart-Nisan 2021 tarihinde faaliyetlerine yeniden başlayacaklarına dair yazılı bilgi verdiklerini belirttiği açıklamasında, “eğer salgın ve dünya pazarı koşulları izin verirse çalışmalarına yeniden başlayacaklar” şeklinde konuştu.
Noble enerji şirketinin, “Afrodit” yatağına ilişkin planlarını yeniden düzenlediğine ilişkin haberlerin sorulması üzerine ise, şirketin bu konu hakkında Rum Enerji Bakanlığı’na resmi bir bildirimde bulunmadığı yanıtını veren Lakkotripis, “Afrodit” yatağı konusunda planlanmış olan bir sonraki önemli adımın, 2021 yılında yapılacak ikinci doğrulama sondajı olduğunu vurguladı.
Gazete, Lakkotripis’in söyleşisinin devamında bakanlığının yetkili olduğu iç ve dış ticaret, Hellim ihracatı, tüketicilerin korunması gibi diğer konularda da bilgi aktardığını belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA