KUZEY KIBRIS TURKCELL’İN 4G DENEYİMİ MOBİL DÜNYA KONGRESİ’NDE

15 Mart 2015 Pazar 23:18
Kuzey Kıbrıs Turkcell, dünyanın en büyük mobil kongresinde, LTE (Long Term Evolution) yani 4G teknolojisinin ön görüşmelerini yaptı, ekipmanı deneyimledi
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Karaatmaca: “4G Beta testlerimiz, Ericsson ve Turkcell üzerinden Kuzey Kıbrıs deneyimi olarak dünyaya duyuruldu”
“Çözüm ortaklarımız ve yabancı partnerlerimiz ile de toplantılar yaparak, Kuzey Kıbrıs halkının hayatını kolaylaştıracak yeni servisler ve projeler üzerinde yoğunlaştık”
Dünyanın en büyük mobil endüstri organizasyonu olan GSM Birliği (GSMA)'nin düzenlediği Mobil Dünya Kongresi’nde (Mobile World Congress-MWC) Kuzey Kıbrıs Turkcell de yer aldı.
Kongrede KKTC’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Kuzey Kıbrıs Turkcell’i, Genel Müdür Aybars Karaatmaca başkanlığındaki bir ekip temsil etti.Kuzey Kıbrıs Turkcell, LTE (Long Term Evolution) yani 4G deneyimini Mobil Dünya Kongresi’ne taşıdı.
İspanya’nın Barcelona şehrindeki Mobil Dünya Kongresi’nde, 4G teknolojisi için ön görüşmelerini yapan Kuzey Kıbrıs Turkcell, ekipmanını deneyimledi, “Kıbrıs için 4G’ye hazırız” mesajı verdi.
“Kuzey Kıbrıs deneyimi dünyaya duyuruldu”
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, LTE 4G teknolojisi için Ericsson ile birlikte yaptıkları Beta testlerinin tüm dünyada izlendiğini görmekten dolayı gururlandıklarını belirterek, “4G Beta testlerimiz, Ericsson ve Turkcell üzerinden Kuzey Kıbrıs deneyimi olarak dünyaya duyuruldu” dedi.
Karaatmaca, Barcelona’daki Mobil Dünya Kongresi’nde artık 5G deneyim alanlarının ön plana çıktığını da anımsatarak, “4G için çok daha hızlı hareket etmemiz gerektiğini, Barcelona ziyaretimiz sonrasında bir kez daha anladık” mesajını verdi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, mobil dünyasının kalbinin attığı İspanya’daki kongrede çok önemli tecrübeler kazandıklarını da belirterek, şunları söyledi:
“Çözüm ortaklarımız ve yabancı partnerlerimiz ile de toplantılar yaparak, Kuzey Kıbrıs halkının hayatını kolaylaştıracak yeni servisler ve projeler üzerinde yoğunlaştık. Bu önemli kongrenin yansımalarını önümüzde süreçte mutlaka ülkemizde de hissedeceğiz”
GSMA 2015’te Kuzey Kıbrıs Turkcell’in şu an ön talep formu kabul ettiği Samsung Galaxy S6’nın lansmanı da yapıldı. Bu önemli lansmanı, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da izledi.
Samsung’un yanısıra HTC, Sony, LG, Microsoft, Nokia, Lenovo, Huawei, Qualcomm gibi önemli markalar fuarda yer aldı.
Ericsson'un standında Turkcell’in T50 telefonu ile 4G yüksek internet hız testleri, demoları yapıldı ve tüm dünyaya duyuruldu. Kuzey Kıbrıs Turkcell’in Ericsson firması ile yaptığı beta testleri sadece KKTC ve Turkcell tarafından değil bu sayede Kuzey Kıbrıs deneyimi olarak dünyadaki bütün ilgililer tarafından izlendi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ve ekibi, çözüm ortakları ve yabancı partnerleri ile de toplantılar yaptı. Kuzey Kıbrıs halkının hayatını kolaylaştıracak yeni servisler için çalışan Kuzey Kıbrıs Turkcell bu toplantılarda bilgi alışverişinde bulundu.
3 günde 90 bin ziyaretçi
Mobil teknoloji dünyasının en önemli organizasyonlarından biri olan Mobile World Congress, 2-5 Mart tarihleri arasında Barcelona’da düzenlendi. Kongreye dünya genelindeki mobil operatörler, cihaz üreticileri, teknolojik destek partnerleri, servis sağlayıcıların üst düzey yöneticileri ve teknoloji tutkunları katıldı.
Mobil dünyanın kalbinin attığı orijinal adıyla Mobile World Congress olan 2015 Mobil Dünya Kongresi 3 günde 90 bin ziyaretçi, bin 800 stant ve 3 bin 500 gazeteci ağırladı. Dünyanın önde gelen akıllı telefon markaları, en yeni ve etkileyici ürünlerini kullanıcıların beğenisine sundu. Her sene olduğu gibi birçok mobil şirket bu kongrede cihaz lansmanı yapmayı gelenek haline getirerek yeni ürünlerini tanıttı.
Mobil Dünya Kongresi’nde akıllı telefonların yanında giyilebilir teknoloji rüzgarı da esti. İspanya’nın Barcelona şehrinde düzenlenen fuarda, büyük teknoloji üreticileri başta akıllı saat olmak üzere akıllı bileklik, akıllı kolye, akıllı ayakkabı, akıllı t-shirt, sanal gerçeklik gözlüğü gibi yeni giyilebilir teknolojiler görücüye çıktı. Ziyaret edilen çoğu stantta nesnelerin interneti yer aldı.
Fuarda, akıllı şehir ve evlere bağlanan akıllı cihazların hayatı nasıl kolaylaştıracağı öne çıktı.
Türkiye Milli Güvenlik Kurulu'ndan KKTC ve Doğu Akdeniz mesajıMilli Güvenlik Kurulu, Türkiye'nin garantör ülke olarak Kıbrıs Türklerinin güvenliği ve haklarını korumakta kararlı olduğunu vurgulayarak, KKTC'nin hak ve menfaatlerine zarar verecek hiçbir oldubittiye izin verilmeyeceğini açıkladı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:39TÜRKİYE
Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin yeni hizmet binasının temeli atıldıDeğirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin tüm birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:38KIBRIS
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında 8 ismin testi pozitif çıktıÜnlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında örnekleri alınan şüphelilerden Ali Efe Bezci, Berdan Mardini, Enis Arıkan, Kenan Doğulu, Oğuzhan Beker, Ozan Doğulu, Tolga Çam ve Yaşar İpek’in test sonuçları pozitif çıktı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:36TÜRKİYE
Son bir haftada 52 trafik kazası meydana geldi, 19 kişi yaralandıÜlkede, geçen hafta 52 trafik kazası meydana geldi, 19 kişi yaralandı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:36KIBRIS
Sağlık Bakanlığı’ndan sahte randevu sitesi uyarısıSağlık Bakanlığı, “kktcsaglikrandevu.com” sitesinin resmi randevu sistemiyle bağlantısı olmadığını belirterek vatandaşları bu platformu kullanmamaları konusunda uyardı. Bakanlık, konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldığını açıkladı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:50KIBRIS
DAÜ, QS Dünya Üniversite Sıralaması'nda ülkede 1, dünyada 691'inciDoğu Akdeniz Üniversitesi, QS Dünya Üniversiteler Sıralaması 2027’de 1.504 üniversite arasında 691’inci sıraya yerleşerek KKTC’nin en iyi üniversitesi oldu.18 Haziran 2026 Perşembe 16:48DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Merkezi Cezaevi yasa tasarısı oy birliğiyle Genel Kurul'a sevk edildiCumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı oy birliğiyle kabul ederek Genel Kurul gündemine sevk etti.18 Haziran 2026 Perşembe 16:47KIBRIS
Çatalköy-Esentepe Belediyesi’nde Hizmet İçi Eğitimler Devam EdiyorÇatalköy-Esentepe Belediyesi, personelinin mesleki gelişimini desteklemek ve vatandaşlara sunulan hizmet kalitesini artırmak amacıyla hizmet içi eğitim programlarını sürdürüyor.18 Haziran 2026 Perşembe 16:46KIBRIS
Powerbank çantasında patladı.Kazakistan'da bir spor salonunda, bir kadının çantasındaki powerbank aniden patlayarak alev aldı. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda kadın yaralanırken, çalışanların hızlı müdahalesi sayesinde yangın büyümeden kontrol altına alındı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:42TEKNOLOJİ
Suudi Arabistan ve İran petrolü taşıyan tankerler Hürmüz Boğazı'ndan geçtiSuudi Arabistan'dan 2 milyon varil ham petrol ve İran'dan yaklaşık 27 bin 500 varil petrol ürünü yüklenen 2 tanker, bugün Hürmüz Boğazı'ndan geçiş yaptı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:40ORTADOĞU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.