20 Nisan 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele16°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

KUZEY KIBRIS TURKCELL’DEN DEV HİZMET

Kuzey Kıbrıs Turkcell’den dev hizmet

26 Mayıs 2014 Pazartesi 13:19

Turkcell Teknoloji ekibinden uzmanlar 3 gün boyunca Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’de sunumlar yapacak.

Turkcell’in, genç nüfusun mobil yazılımcı olmaya yönlendirilmesi hedefiyle başlattığı ve büyük yankı yaratan "Geleceği Yazanlar" projesi üniversitelerimizdeki tanıtım ve derslerle sürüyor. Kuzey Kıbrıs Turkcell’in organizasyonu ile Turkcell Teknoloji ekibinden uzmanlar 3 gün boyunca Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’de sunumlar yapacak.

Türkiye’den gelecek 3 uzman, başlangıç seviyesinin ilk dersini üniversite öğrencileriyle yüz yüz eğitimle paylaşacak, başarılı olan öğrenciler daha sonra online sertifika alabilecek.

Turkcell T40 hediye edilecek

Özellikle Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinin yoğun ilgi göstermesi beklenen ‘Geleceği yazanlar’ eğitim çalışmasında, Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından her gün, bir şanslı öğrenciye Turkcell T40 akıllı telefon hediye edilecek.

Dersler ne zaman?

27 Mayıs Salı günü, DAÜ’de yapılacak ilk ders, 10.00 - 16.30 saatleri arasında Bilgisayar Mühendisliği Amfisi’nde yapılacak. Bu derse DAÜ öğrencileri katılacak.

28 Mayıs Çarşamba günü ise bu kez Lefkoşa’da YDÜ’de tekrarlanacak ders, 11.00 – 16.30 saatleri arasında Bilgisayar Mühendisliği Laboratuarı’nda yapılacak.

Aynı gün YDÜ Büyük Kütüphane Salon 3’te, 09.30 – 10.30 saatleri arasında ‘Geleceği Yazanlar’ projesinin tanıtım toplantısı da gerçekleştirilecek. Tanıtım toplantısında Turkcell, Turkcell Teknoloji ve Kuzey Kıbrıs Turkcell yetkilileri öğrencilere proje hakkında detaylı bilgi verecek. Öğrenciler de yetkililerle yüz yüze görüşme ve proje hakkında ayrıntılı bilgi alma fırsatını yakalayacaklar.

YDÜ’deki etkinliklere, diğer üniversitelerden öğrenciler de katılabilecek.

29 Mayıs Perşembe günü ise ÜKÜ, Çevik Uraz Binası’ndaki eğitim, 10.00-16.30 saatleri arasında yapılacak.

19 bini aşkın üye

Türkiye’nin yanı sıra; Kanada, Meksika, Güney Afrika, Çin ve Norveç gibi 40 farklı ülkeden 19 bini aşkın üyeye ulaşan proje Kuzey Kıbrıs’ta da yoğun ilgi gördü.

Projeyle birlikte Türkiye'de ve dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Kuzey Kıbrıs'ın genç ve dinamik nüfusu da  'mobil yazılımcı' olarak bu büyük pazarda etkin bir oyuncu olma şansı yakalayacak.

Herkese açık

Geleceği Yazanlar, mobil yazılım ekosisteminde yer edinmek isteyen herkese açık. Henüz başlangıç seviyesinde olan yazılımcıların bile projeye dâhil olması mümkün. Bunun için tek yapılması gereken, Kuzey Kıbrıs Turkcell'in www.kktcell.com internet adresindeki sosyal sorumluluk bölümünde verilen link üzerinden üye olmak.

Eğitim, gelişim ve mentorluk imkânlarının sunulduğu projede, ayrıca ortaya çıkacak başarılı mobil yazılımların çeşitli iş modelleri ile hayata geçirilmesi olanağı ve Kuzey Kıbrıs Turkcell iş ortaklığı fırsatları da sağlanıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA