25 Nisan 2024
  • Lefkoşa36°C
  • Mağusa33°C
  • Girne31°C
  • Güzelyurt36°C
  • İskele33°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara26°C

KUZEY KIBRIS TURKCELL DESTEĞİNDE ARKEOPARK’A YOĞUN İLGİ

Kuzey Kıbrıs Turkcell desteğinde Arkeopark’a yoğun ilgi

22 Mayıs 2014 Perşembe 12:42

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Gazimağusa Şube Amirliği tarafından Kuzey Kıbrıs Turkcell’in de desteği ile düzenlenen etkinlikte öğrenciler adeta birer arkeolog gibi çalıştı.

Müzeler Haftası’nda düzenlenen 2’nci Arkeopark Etkinliği ile öğrenciler tarihi ve kültürel geçmişine yolculuk yaptı, geleceğe sahip çıktı.

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Gazimağusa Şube Amirliği tarafından düzenlenen etkinlik, 20-21-22 Mayıs tarihlerine yayıldı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in de katkı koyduğu “2’nci Arkeopark Etkinliği” yine yoğun ilgi gördü. Etkinliğe, Şehit İlker Karter İlkokulu 5. sınıf öğrencileri katıldı.  Toplam 65 öğrenci 3 gün boyunca Arkeopark alanında tarihe yolculuk yaptı.

Tarihimize sahip çıkmak

2’nci Arkeopark Etkinliği’ne katkı koyan Kuzey Kıbrıs Turkcell, “geçmişimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz” sloganıyla bu önemli organizasyonda öğrencilerin yanında yer aldı.

Etkinliğin amacı “yeni kuşaklara tarihe sahip çıkmaları yönünde bilinç kazandırmak, farkındalık yaratmak ve bu konuda duyarlı birer vatandaş olabilmelerine katkı sağlamaktır” şeklinde açıklandı.

Arkeologlar gözetiminde eğitim

Arkeopark etkinliğindeki eğitimler, Eski Eserler Dairesi’ndeki arkeologlar tarafından verildi.

Sivil Savunma Başkanlığı tarafından kurulan çadırlarda yapılan etkinlikte, Eski Eserler Dairesi’nin çalışmaları da öğrencilere anlatıldı.

Öğrenciler, arkeologların çalışma sistemlerini foto bloklar üzerindeki sunumlarla da öğrenme fırsatı buldu.

Kum havuzunda arama

2’nci Arkeopark Etkinliği’nde kum havuzlarındaki temsili tarihi eserleri arayarak, eleme çalışması yapan öğrenciler, önemli bir deneyim yaşadı.

Eski eserlere yönelik temizleme, yapıştırma, çizme ve envanterleme işlemlerini de gözlemleyen öğrenciler, adeta birer arkeolog gibi çalıştı.

Gazimağusa’daki Çifte Mazgallar alanında yapılan etkinlikte öğrenciler hem eğlendi hem de öğrendi, ‘Cello’ maskotu da bu anlamlı buluşmaya renk kattı.

Yurttaşlar da etkinliğe ilgi göstererek, yöneticilerden bilgi aldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA