29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANIYOR

Kütüphane haftası etkinliklerle kutlanıyor

29 Mart 2014 Cumartesi 11:58

Kütüphane haftası çeşitli okullarda düzenlenen etkinliklerle kutlanacak. Etkinliklerde tiyatro gösterileri, konserler, seminer ve konserler verilecek

DAÜ

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Özay Oral Kütüphanesi, 50. Kütüphane Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

Hafta başlangıcı olan 31 Mart 2014 Pazartesi günü, saat 09:30’da, DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Korosu’nun Şef Erkan Dağlı yönetimindeki mini konseri ile başlayacak olan etkinliklerde daha sonra DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Yılmaz tarafından “Bilimsel Araştırmada Kütüphanelerden Yararlanma ve Literatür Tarama (Uygulamalı Web of Science Kullanımı) konulu açılış dersi verilecek.

1 Nisan 2014 Salı günü ise, saat 10:00’dan itibaren, Kütüphane AV Salonu’nda, Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği Başkanı Rukiye Kaymak “Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği’nin Dünü Bugünü”, DAÜ Özay Oral Kütüphanesi Müdürü Osman Soykan “DAÜ Kurumsal Arşiv (Açık Arşiv) Çalışmaları”, KKTC Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi Müdürü Gökhan Şengör “Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi: Hizmetleri ve Yenilikler” konularında konferans verecekler. Aynı gün DAÜ Rektörlüğü’nce kütüphaneciler onuruna bir öğle yemeği verilecek. Saat 13:15’te Tower Bar’da Kütüphane Haftası Onur Konuğu, DAÜ’nün ilk kütüphanecisi Havva Sonay Barutcu için düzenlenecek plaket takdiminin ardından ise, Transformasyon, Yaratıcılık ve Başarı Stratejisti Derviş Yaşar Baha tarafından “Kişisel ve Kurumsal Gelişim” konulu bir bilgi paylaşım programı gerçekleştirilecek.

DAÜ’deki Kütüphane Haftası etkinlikleri 2 Nisan 2014 Çarşamba günü, saat 14:00’te, TechKnowledge Firması (Turnitin Türkiye Temsilcisi) Dr. Görkem Mergen ve Altan Gürsel tarafından verilecek “Turnitin: İntihal, Kopyacılık Analiz Programı; Tanıtım ve Eğitimi” konulu seminer ve 3 Nisan 2014 Perşembe günü, saat 10:00’da, ELSEVIER Türkiye ve Orta Doğu Müdürü Tayfun Basal tarafından verilecek “Bilimsel Araştırma Dünyasının Gelişen Dinamikleri İçinde Bilimsel / Akademik Performans Ölçümlerine Dair Yeni Yaklaşımlar” konulu seminer ile devam edecek.

UKÜ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde birbirinden ünlü isimleri ağırlamaya devam ediyor. Kütüphane Haftası’nın dördüncü gününde UKÜ, “Dila Hanım”ın başrol oyuncusu Hatice Şendil ile “Küçük Kadınlar” dizisiyle tanınan oyuncu Burak Sağyaşar’ı konuk etti.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşide soruları yanıtlayan başarılı oyuncular, sıcak ve samimi tavırlarıyla öğrencilerin takdirini kazandı.

“Egomu tatmin eden tek meslek oyunculuk”

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Hatice Şendil, oyunculuğun kendisine göre matematikten ibaret olduğunu belirterek, “Oyuncu olmasaydım sporcu olurdum.” dedi. Çok uzun yıllar spor ile uğraştığını kaydeden Şendil, egosunu tatmin eden tek mesleğin oyunculuk olduğunu ve bu yüzden sporcu olmaktan vazgeçtiğini kaydetti.

Kendisini heyecanlandıran ve ilgisini çeken projelerden teklif almadığı için oyunculuğa bir süre ara verdiğini belirten Burak Sağyaşar ise, “Bazı senaryolar vardır tek solukta okursunuz, bazılarını da günlerce okursunuz bitmez.” diye konuştu.

Dizi oyunculuğunun çok farklı olduğuna inandığını söyleyen Sağyaşar, “Kameranın içinden sizi izleyen izleyicilere ulaşmak çoğu zaman zordur. Lise yıllarımda tiyatro ile uğraştım.Tiyatro çok farklı bir dünya, oraya verilen emeği görseniz bir kere değil on kere alkışlarsınız.” diye konuştu.

“Her oyuncuda ‘ben’ duygusu vardır”

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Hatice Şendil, bir oyuncunun “ben bu rolü daha iyi oynardım” demesinin dünyanın en normal şeyi olduğunu ifade ederek, “Bu bir kıskançlık değil, aksine oyuncunun kendine güveninin bir göstergesidir. Her oyuncuda ‘ben’ duygusu iyi anlamda vardır.” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA