24 Nisan 2024
  • Lefkoşa34°C
  • Mağusa34°C
  • Girne29°C
  • Güzelyurt34°C
  • İskele34°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara29°C

KURTULMUŞ; "KKTC'NİN GÜVENLİĞİ VE TOPRAK PAYLAŞIMININ ALTI ÇİZİLMİŞTİR"

Türkiye Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında konuştu.

Kurtulmuş; "KKTC'nin güvenliği ve toprak paylaşımının altı çizilmiştir"

27 Haziran 2016 Pazartesi 13:18

Türkiye Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında konuştu. Kurtulmuş, "Türkiye'nin vize serbestisi konusunda üzerine düşen yükümlülüklerini yerine getirdiği açıktır. AB, son gelişme sonrası Türkiye'ye çok daha duyarlı olmalıdır. İngiltere'deki seçimler sırasında görüldüğü gibi Avrupa ülkeleri, kendi iç siyasetindeki problemlerle Türkiye'yi gündeme getirmezler" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un konuşmasından satırbaşları;

Aslında ilk kuruluşundan itibaren AB içinde farklı siyasi kanatların, siyasi duruşları farklılaşmıştır. Henüz ilk günden itibaren İngiltere'de hem Sterlin'in düşmesi hem de borsanındüşmesi İngiltere ekonomisi açısından çok iyi gelişmeler olmayacağını gösteriyor. Avrupa'da süratla yayılan ırkçılık, İslam karşıtlığı ve aşırı sağın yükselişi konusunda AB'nin ciddi anlamda düşünmesi gerekiyor.

TÜRKİYE'YE YATIRIM YAPANLARA OTURMA İZNİ VE VATANDAŞLIK VERİLMESİ

Türkiye'de yatırım yapan yabancılara oturma izni verilmesi için görüşmeler sürüyor. Buradaki esas mesele kaynağı belli olmayan paraların Türkiye'ye gelmesi değil, kaynağı belli olan paraların gelmesi. Türkiye'de belli bir meblağda gayrimenkul satın alanlar ve bunları 5 yıl boyunca satmayanlar, belli miktarda parayı bankaya yatırarak 2 yıl bu paranın bankada kalmasını kabul edenlere oturma izni ve vatandaşlık hakkı verilmesini görüşüyoruz.

Türkiye'nin KKTC'ye yaptığı yatırımlarla ilgili Sayın Türkeş Bey kapsamlı bir sunum yapmıştır. Yıllar içinde yapılan yardımlar gözden geçirilmiş, yardımların arttığı, Kıbrıs'ın her türlü imkana kavuşması için çalışmalar yapıldığını söylemek isterim. Bu sene sonuna kadar Kıbrıs'ta yeni bir durumun ortaya çıkmasını ümit ederiz. Görüşmelerde anlaşma sağlanamazsa o zaman da Türkiye mevcut yardımlarını yeni bir vizyonla sürdürebilir bunları tartıştık. KKTC'nin güvenliği ve toprak paylaşımının altı çizilmiştir.

"GÜMRÜK BİRLİĞİ GÖZDEN GEÇİRİLMESİ ZARURİDİR"

Ekonomi Bakanımız, AB'den İngiltere'nin çıkmasından sonra karşımıza bir imkan daha çıkarmıştır. AB ile ABD arasındaki ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle birlikte Türkiye'nin daha büyük kayıplarla karşı karşıya kalması ihtimali bulunuyor. Ekonomi Bakanımız, gümrük birliği ile ilgili konuların yeniden gözden geçirilmesini gündeme getirecektir.

 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA