KURTLAR VADİSİ KIBRIS'A ÇIKACAK!

01 Şubat 2016 Pazartesi 12:09
Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Sefa Karahasan bugünkü köşe yazısında bu sene içerisinde ‘Kurtlar Vadisi Kıbrıs’ adlı bir sinema filmi çekileceğini duyurdu.
İŞTE O YAZI
‘Kurtlar Vadisi Pusu’ dizisinin başrol oyuncusu, Polat Alemdar’ı olarak bilinen Necati Şaşmaz, Kıbrıs aşığı bir insan. fırsat buldukça Kıbrıs’a gidiyor. Hem tatil hem iş. Son dönemlerde Kuzey Kıbrıs’ın dünyada sesinin duyulması konusunda çok çabaları oldu. Özellikle Balkanlar da ciddi reklamlar yaptı.
Hatta Fahri Turizm Elçisi olarak da görevlendirildi. Ancak ‘popülizme’ yenik düşüldü, yeni hükümet Şaşmaz’ın ‘Fahri Elçiliği’ni iptal etti. Eski Turizm Bakanı Ünal Üstel’in de yakın dostu. Sayın Bakan, Kuzey Kıbrıs’ın turizm elçiliği konusunda çok şey kazandırdı. Görevden ayrıldıktan sonra da Şaşmaz’la temaslar sona ermedi.
Necati Bey’in gelecek dönemlerde ‘Kurtlar Vadisi Kıbrıs’ adlı bir sinema filmi çekme düşüncesi olduğunu biliyordum. Uzun zamandır, gündemin yoğunluğunda yazamadım. Necati Şaşmaz’ın bu yönde, Kıbrıs’ta temasları oldu. Olumlu yanıtlar aldı. Ki Kıbrıslı olmasa bile Kıbrıslı kadar Kıbrıs’a yakın biri. Edindiğim bilgiye göre bu sene içerisinde film için start verilecek. Filmin 1974 yılındaki Barış Harekatı’nı konu alması düşünülüyor. Ama değişiklikler de olabilir.
‘Reis’e ilgi var
Kıbrıs’ın da son dönemde dizi ve film çekimlerinin cazibe merkezi haline geldiğini not edelim. Sayın Cumhurbaşkanı
R. Tayyip Erdoğan’ın hayatını anlatan ‘Reis’ filmi de Kıbrıs’ta çekiliyor. Karadenizlilerin yoğun olarak yaşadığı İskele ilçesinde neredeyse bir Kasımpaşa kuruldu. Halk memnun. Bölgeye canlılık geldi, ilgi arttı. ‘Reis’ setini yakından görmek isteyenler İskele’ye akın etti.
‘Reis’ filmiyle Kuzey Kıbrıs’ın beyaz perdeye taşınması, Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımına da katkı yapacaktır. İskele Belediye Başkanı HASAN Sadıkoğlu, “Film bölgenin canlanmasına neden oldu” diyor.
KKTC’DE TV8 AŞKI!
Reyting rekorları kıran TV8’deki ‘O Ses Türkiye’ ve ‘İşte Benim Stilim’ programlarına Kıbrıslı yarışmacılar damga vuruyor diyebiliriz. Kıbrıs’ta ciddi bir izleyici kitlesi olan programların finalleri, dikkatle takip ediliyor. Hatta Kıbrıs’tan da SMS ile oy vermek mümkün. Kuzey Kıbrıs Turkcell aboneleri 1890’a gönderdikleri mesajlarla sevdikleri sanatçılara oy veriyor. ‘O Ses Türkiye’de Çağdaş Aydaş, Eril Cambaz ve Türkan Kürşad izleyicinin karşısına çıktı. Çağdaş ve Eril elenirken, Türkan söylediği son şarkıyla yarışmadaki iddiasını sürdürdü. Performansı sonrasında Kıbrıslı Türklere seslenen Türkan, “Binlerce yarışmacı arasından finallere kadar gelmek ailemi de beni de çok mutlu etti. Burada çok güzel deneyimler elde ettim” dedi. Türkan’ın Kıbrıslı Türklere mesajı da, “SMS’lerinizle desteğinizi istiyorum” oldu. ‘İşte Benim Stilim’ yarışmasında boy gösteren İnci Pars da, kendi ‘stilini’ yarışmaya yansıtmaya çalışıyor.

Kıbrıs’a özgü şivesiyle dikkat çeken Pars’ın her giyimi de ilgiyle izleniyor. Yaptığı gösteriler ve hareketlerle de farklı olduğunu yansıtıyor.
Hakan Bey’in aracı
Geçende; jüri üyesi Hakan Akkaya’nın, ‘aracını satmasıyla’ ilgili anlattığı anısı da çok önemliydi.
Hakan Bey’in, “2007’de aracımı sattıktan sonra otobüse bindim. O arada ağladım. Ama bunu sonrasında asla sorun etmedim. Yeni bir hayata başlamak için bunu yaşamaktan gocunmadım” yönündeki sözlerini çok tuttum.
Bu anı, mücadeleden asla yılmamız gerektiğini gösteriyor. Zaman zaman yaşanacak sıkıntıları aşma konusunda, yola devam edilmeli. İnsanlar nereden geldiğini unutmamalı. Teşekkürler Hakan Bey samimi sözleriniz için.
NOTAM’ın aktif hale gelirse Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar ihtimaliNOTAM’ın aktif hale gelmesi durumunda Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar olma ihtimali var19 Mart 2026 Perşembe 13:49KIBRIS
En Fazla Yağış Nereye Düştü?En fazla yağış Alevkayası’nda19 Mart 2026 Perşembe 13:45KIBRIS
Sanayi Odası’ndan elektrik maliyetleri konusunda acil düzenleme çağrısıKıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), üretim sektörünün rekabet gücünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri olan elektrik maliyetleri konusunda acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.19 Mart 2026 Perşembe 13:43KIBRIS
Güney Kıbrıs’taki şubat ayı enflasyon oranı yüzde 0.9Güney Kıbrıs’ta 2026 yılı şubat ayındaki aylık enflasyonu yüzde 0.9 olarak açıklandı.19 Mart 2026 Perşembe 13:37GÜNEY KIBRIS
Sahte kira sözleşmesi: 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyorGirne’de sahte kira sözleşmesi düzenleyen ve ikametgah izni temin eden 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyor.19 Mart 2026 Perşembe 13:36KIBRIS
Gazimağusa’da geri geri giden araç yayaya çarptıGazimağusa’da meydana gelen kazada, geri geri seyreden araç 70 yaşındaki yayaya çarptı; yaralı hastanede müşahede altına alındı.19 Mart 2026 Perşembe 13:31GAZİMAĞUSA
Biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiTarım Dairesi’nin gıda denetimlerinde yerli ürünlerden kapya biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.19 Mart 2026 Perşembe 13:30KIBRIS
Saat icat edilmeden önce insanlar nasıl uyanırdı?Her saat başı metal pimleri düşüren mumlardan, sanayi devrimi İngilteresi'ndeki kapı tokmaklarına kadar, tarih boyunca insanlar zamanında uyanmak için pek çok kurnazca yöntem icat etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:59YAŞAM
İngiliz basını Liverpool'un Galatasaray'ı elemesi hakkında neler yazdı?Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek final yolunda Liverpool deplasmanına çıktı. Anfield'taki rövanş maçını 4-0 kaybeden sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:57İNGİLTERE
Koop-Sen, bugünkü grevi kaldırdıklarını duyurduKoop-Sen, hükümet ile yapılan görüşmeler çerçevesinde uzlaşı sağlandığını belirterek, grevi kaldırdıklarını duyurdu.19 Mart 2026 Perşembe 11:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.