29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa15°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

KÜLTÜR BAKANLIĞI'NDAN RESİM YARIŞMASI

Kültür Bakanlığı'ndan Resim Yarışması

20 Şubat 2014 Perşembe 14:50

paintBaşbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi, ‘Genç Sanatçılar 2014’ adı altında resim yarışması düzenliyor.

Kültür Dairesi’nde yapılan açıklamada yarışmanın “anlayış ve eğitim ayrımı gözetmeksizin; genç kuşak ressamların özendirilmesi, yeni değerlerin saptanması, bu alanda eser üreten genç sanatçıların çalışmalarının bir arada sergilenmesi ve başarılı olan ressamların ödüllendirilerek teşvik edilmesi” düzenleneceği  bildirildi.

Ocak 79 ve sonrası doğumlu genç kuşak sanatçılara açık, konunun serbest olduğu yarışmaya katılacak olanlar eserlerini 9 Mayıs 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar alındı belgesi karşılığında Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’ne teslim edebilecek.

KATILIM KOŞULLARI

Yapılan açıklamada yarışmanın koşulları konusunda şu bilgilere yer verildi:

“Yarışma, seçici kurul üyeleri ve üyelerin birinci derece yakınları dışında, 01 Ocak 1979 ve sonrası doğan KKTC uyruklu tüm sanatçılara açıktır. Eser verecek olan sanatçılar, kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü teknik ve malzemeyi kullanmakta serbesttir. Her sanatçı yarışmaya, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ve sergilenmemiş en az 3, en çok beş eseri ile katılabilecek. Yarışmaya verilecek eserlerin kısa kenarı 35 cm’den az; uzun kenarı 200 cm’den fazla olmayacak ve son iki yıl içerisinde üretilmiş eserler yarışmaya katılabilecek.

ESERLERİN TESLİMİ

Eserler sergilemeye hazır ve sanatçısı tarafından imzalanmış olarak teslim edilmelidir. Eserin arka yüzüne yapıştırılacak etikete katılımcının adı, soyadı, doğum yeri ve tarihi, mobil ve sabit telefon numaraları, e-mail adresi; eserin ismi, tekniği, ölçüleri ve TL olarak fiyatı yazılacaktır. Katalog basımında kullanılmak üzere yarı A4 sayfasını geçmeyen, tarih ve olay esasına dayanan, katılımcının kısa özgeçmişini belirten yazı ve kimlik kartı fotokopisi, üzerinde yarışmacının adı ve soyadı yazılmış kapalı zarf içerisinde teslim edilecektir.

Sergiye başvuran her sanatçı, eserlerinin yüksek çözünürlükte (CMYK, 300 dpi-TIFF, JPG formatında, kısa kenar en az 15-cm), çekilmiş fotoğrafları (fotoğrafın altında eser adı ve ölçüleri belirtilmiş olacak)  ile tarih ve olay esasına dayanan kısa özgeçmişinin (Şartname ekinde yer alan örnekteki gibi) kaydedildiği CD’yi resimlerle birlikte teslim edecektir. Sözü edilen CD’nin getirilmemesi halinde eserler teslim alınmayacaktır. Teslim edilen eserler üzerinde sonradan düzeltme yapılamayacak.

SEÇİCİ KURUL

Yarışmada seçici kurul, Kültür Dairesi Müdürlüğü’nün saptayacağı 3 üyeden oluşacak ve kurulun toplanabilmesi için 2 üyenin katılımı yeterli olacak. Zorunlu hallerde ise seçici kurulda değişiklik yapılabilecek.

DEĞERLENDİRME

Etkinliğe gönderilecek eserler, seçici kurulun saptayacağı yöntem ile değerlendirilecek.

Seçici kurul üyeleri tarafından sergilenmeye değer bulunan eserler içerisinden 3 esere derecelendirme yapılmaksızın başarı ödülü verilecek.  Ancak bir sanatçının eserinin başarı ödülüne aday olabilmesi için o sanatçının en az 2 eserinin sergileme almış olması gerekecek.

Seçici kurul ödüllerin tümünü veya bir kısmını dağıtıp dağıtmamakta serbest olacak. Seçici kurul değerlendirme sonucunu iki nüshadan oluşan “Değerlendirme Tutanağı” ile saptancak. ve tutanak seçici kurul üyeleri tarafından imzalanacak.

ÖDÜLLER

Derece sıralaması yapılmadan her biri 2,500 TL olmak üzere toplam 3 adet başarı ödülü ve plaket verilecek.

SERGİLEME VE ESERLERİN İADESİ

Eserlerin iadesi serginin kapanış tarihinden başlayarak bir ay süre ile Atatürk Kültür Merkezi’nden yapılacak.  Bu süre içinde geri alınmayan eserlerin kaybından veya uğrayabilecekleri hasardan Kültür Dairesi Müdürlüğü sorumlu tutulamayacak. Seçici kurulun sergilemeye uygun bulduğu eserler, sergi bitiminden önce geri verilmeyecek..

DİĞER

Başarı ödülüne değer görülen eserler Kültür Dairesi Müdürlüğü’ne bırakılacak. Bakanlık, eser sahibinin ismini belirtmek kaydı ile bu eserleri ticari amaç dışında kullanmakta özgür olacak.

Başarı ödülüne değer görülen eserlerin telif hakkı eser sahibine ait olacak. Eserlerin korunması için gerekli önlemler Kültür Dairesi Müdürlüğü tarafından alınacak. Eserlerin teslim alınışından eser sahibine iade edilişine kadar geçen sürede görebileceği zararlar, Kültür Dairesi Müdürlüğü tarafından oluşturulacak bir kurulun saptayacağı bedel üzerinden ödenecek. Sergi tarihi ile seçici kurul üyeleri daha sonra basın yoluyla duyurulacaktır.

Şartnamede belirtilmeyen hususlar veya herhangi bir tereddüt halinde Kültür Dairesi Müdürlüğü’nün kararları geçerli olacak. Yarışmaya katılan sanatçılar şartnamenin hükümlerini kabul etmiş sayılacak.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA