16 Nisan 2024
  • Lefkoşa28°C
  • Mağusa29°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele29°C
  • İstanbul26°C
  • Ankara26°C

KUĞU GÖLÜ BÜYÜLEDİ!

Kuğu Gölü büyüledi!

07 Mayıs 2014 Çarşamba 16:19

Bir Dünya Efsanesi, Moskova Klasik Rus Balesi YDÜ’deydi

 

Kuğu Gölü büyüledi!

Moskova Klasik Rus Balesi, Yakın Doğu Üniversitesi‘nin 25. yıl etkinlikleri çerçevesinde, tek gösteri için ilk kez KKTC’ye geldi.

Yakın Doğu Üniversitesi  Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenlendi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, AKKM'de gerçekleştirilen toplantıya YDÜ Mütevelli Heyeti başkanı yardımcısı Yrd.Doç. Dr. Murat Tüzünkan ,İletişim başkanı Tamer Garip ve Moskova Rus Balesi baş baletleri katıldı.

Yrd.Doç.Dr. Murat Tüzünkan yaptığı açıklamada ; “Yakın Doğu Üniversitesi, bu yıl 25. eğitim-öğretim yılını kutluyor. 25. Yıl etkinlikleri kapsamında bir ilke daha imza atan Yakın Doğu Üniversitesi, muhteşem bale gösterileriyle efsaneleşmiş Moskova Klasik Rus Balesi’ni tarihnde ilk kez KKTC’de ağırlıyor” dedi.

Tüzünkan, bale tarihinin en ünlü ve önemli gösterilerinden biri olan “Kuğu Gölü” nün KKTC'de yakın Doğu Üniversitesi'nde sergilenecek olmasından dolayı çok büyük heyecan duyuyoruz dedi.

Moskova Klasik Rus balesi Baş balet'i ise KKTC'ye ilk kez geldiklerini ve burada bulundukları süre içerisinde de çok keyifli zaman geçirdiklerini belirterek  gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Gösteri hakkında bilgi verilen basın toplantısından sonra akşam 20:30′da gösteri sahnelendi.

Moskova Klasik Rus Balesi, YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelediği, Tchaikovsky’nin dünyaca ünlü bale eseri “Kuğu Gölü” ile izleyenleri adeta büyüledi!

Moskova Klasik Rus Balesi'ni izleyenler arasında KKTC Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Yüksek Mahkeme Başkanı Nevvar Nolan, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Milletvekilleri,YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd.Doç.Dr. İrfan S.Günsel, YDÜ öğret.üyeleri,öğrenciler  ve vatandaşlar vardı.

25. Yıl Etkinlikleri kapsamında bir ilke daha imza atan Yakın Doğu Üniversitesi; muhteşem bale gösterileriyle efsaneleşmiş Moskova Klasik Rus Balesi’ni tarihinde ilk kez KKTC’de ağırladı. Tek gösteri için KKTC’ye konuk olan Moskova Klasik Rus Balesi; 5 Mayıs 2014, Pazartesi akşamı YDÜ ailesi ve KKTC halkı için sahnelediği, bir sanat efsanesi olan “Kuğu Gölü” gösterisiyle izleyenleri büyüledi.

Tchaikovsky’nin bestelediği, bale tarihinin en ünlü ve önemli gösterilerinden biri olan “Kuğu Gölü”; bir büyücü tarafından arkadaşları ile birlikte kuğuya dönüştürülen ve ancak bir erkeğin aşkı ile tekrar insan kılığına dönüşebilecek olan Odette ile Prens Siegfried arasındaki aşkı ve büyücünün, kızı Odil’i prenses Odette kılığına sokarak prensi kandırmasını anlatıyor.

Moskova Klasik Rus Balesi gösteri sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA