20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

KÜB’DEN TANITIM ATAĞI

KÜB’den tanıtım atağı

08 Mayıs 2015 Cuma 15:38

Kıbrıs Üniversiteler Birliği, Annual IUNC Eurasia 2015’te temsil edildi

Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Yrd.Doç.Dr. Asım Vehbi, 5-9 Mayıs tarihleri arasında Moskova’da düzenlenen IV Annual IUNC Eurasia 2015 Konferansı’nda Kıbrıs Üniversiteler Birliği’ni (KÜB) temsil etti.

Konferansta Kıbrıs’ta eğitim veren  Kıbrıs Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerle ilgili sunum yapan Asım Vehbi, KÜB üyesi üniversiteler ve Kıbrıs’taki eğitim programlarıyla ilgili detaylı bilgiler verdi.

Sunumda Kıbrıs’ın coğrafik konumu, tarihi geçmişi, sanat eserleri, krallıklarla başlayıp günümüze kadar ulaşan medeniyet izleri ve Üniversitelerin Kıbrıs’taki konumuyla ilgili aydınlatıcı bilgiler aktaran Vehbi, daha sonra üniversitelerle ilgili tanıtıcı bilgilere yer verdi.

Kıbrıs’ta üniversiteler döneminin 1979’da 105 öğrenciyle başlayıp günümüze gelene kadar büyük aşamalardan geçtiğini,  öğrenci sayısının Kıbrıs Üniversiteler Birliği’ne bağlı okullarda 45 bini bulduğunu anlatan Yrd.Doç.Dr. Asım Vehbi, Kıbrıs’ın yüksek öğrenim için gerekli her türlü imkan ve şartlara uygun olduğunu anlattı.

Kıbrıs Üniversiteler Birliği ve bu birliğe bağlı Girne Amerikan Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, British University Of Nicosia, Akdeniz Karpaz Üniversitesi ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’yle ilgili bilgi veren Asım Vehbi, üniversitelerin akademik programları ile fakülteler konusunda detaylı bilgi sundu.

KÜB’e bağlı üniversitelerin akreditasyon konusundaki bilgilerini de paylaşan Vehbi başvurular ve bilgi için kurumun web siteleri kullanılabilecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA