28 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

KTTO'DAN ANADOLUJET'E PLAKET

KTTO'dan AnadoluJet'e plaket

06 Mayıs 2015 Çarşamba 11:35

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Kuzey Kıbrıs turizmini tanıtmaya yönelik faaliyetlerinden dolayı Anadolujet’e plaket takdim etti.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, plaket, Anadolujet Başkanı İbrahim Doğan’a verildi. Plaket takdimi, Türk Havayolları Kıbrıs Müdürü Ömer Uzun ve Türk Havayolları Kıbrıs Pazarlama Müdürü Uğur Kelce’nin yanı sıra KTTO Yönetim Kurulu üyeleri ve Meclis üyelerinin de katılımı ile odanın konferans salonunda gerçekleştirildi.

Etkinlikte, KTTO Başkan Yardımcısı Reha Arar, Anadolujet Başkanı İbrahim Doğan ve KTTO Başkanı Fikri Toros konuşma yaptı.

ARAR: “ERCAN- ANKARA- MOSKOVA SEFERLERİ BAŞLATILMALI”

KTTO Başkan Yardımcısı Reha Arar, Anadolujet'in KKTC turizmi için yaptığı tanıtım faaliyetlerinden etkilendiğini ve daha önce hiçbir havayolu şirketinin bu tür hassasiyet göstermediğini ifade etti.

Arar, Anadolujet Başkanı İbrahim Doğan’a, Ercan-Ankara-Moskova seferlerini de en kısa zamanda başlatma talebinde bulundu.

Arar, “Moskova-Ankara-Ercan seferi olursa, bizim için yeni bir soluk olur ve turizmin de önü açılmış olur. Turizm, tanıtım ve ulaşım olmadan olmaz” ifadesini kullandı.

DOĞAN: “TURİZM POTANSİYELİNİ ARTIRMAK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA”

İbrahim Doğan da konuşmasına, düzenlenen etkinlik için teşekkür ederek başladı ve Kıbrıs’ın kendisi için olan önemine dikkat çekti.

Doğan, “Kıbrıs deyince akla deniz, kum, güneş ve kumarhane geliyor. Halbuki burada tarih, eğitim, turizm, düzenli trafik ve köklerine bağlı bir ülke var. Bunların bütünleştirilmesi gerekiyor” dedi.

Anadolujet olarak üç temel prensip üzerinde çalıştıklarını, bunlardan ilkinin “teknik” olduğunu ve yapılan işi en iyi şekilde yapma gayreti içinde olduklarını belirtti.

Çalışmalarında, “hukuk içinde kalma” ve “kural - yönetmeliklere uygun hareket etme” gayesinde olmanın yanı sıra, “etik değerlere” de önem verdiklerini kaydeden Doğan, bu üç temel prensip ekseninde Ercan- Ankara- Moskova seferlerinin düzenlenmesi talebini değerlendireceklerini ve çalışma yapacaklarını ifade etti.

TOROS: “GİRİŞİMLERİ ÇÖZÜMÜ BEKLEMEDEN YAPMAK GEREKİR”

KTTO Başkanı Fikri Toros da konuşmasında, Kıbrıs turizminin tanınması ve kalkınmasına yönelik Anadolujet’in yürüttüğü tanıtım aktivitelerini, genelde Kıbrıs Türk toplumu, özelde de Kıbrıs Türk Ticaret Odası olarak takdir ettiklerini belirtti.

Toros, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Olası bir federal ortaklık sürecinde Kıbrıslı Türklerin ekonomik yapısının Kıbrıslı Rumlarla yakın olması, bulunacak çözümün sürdürülebilir olması için hayati önem taşımaktadır. Dolayısıyla, KKTC ekonomisinin gelişimine katkı yapacak her türlü girişimi çözümü beklemeden yapmak gerekmektedir. Üstelik Kıbrıs’taki uzlaşının yalnız bu ada için değil, Türkiye, Yunanistan ve Ortadoğu’yu da içine alacak bölgedeki işbirliği ve istikrar için de ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu açıdan bakıldığında da ekonomik gelişimimize katkı yapacak böylesi girişimlerin değeri daha iyi anlaşılmaktadır”

Etkinlik, KTTO Başkanı Fikri Toros’un, Anadolujet Başkanı İbrahim Doğan’a teşekkür plaketi takdim etmesiyle sona erdi.

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA