02 Mayıs 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele21°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

KTTO YENİ BAŞKANI FİKRİ TOROS

KTTO Yeni Başkanı Fikri Toros

26 Mart 2014 Çarşamba 10:30

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanlığına Fikri Toros seçilirken,       Başkan vekilliklerine de Vargın Varer ile Serhan Kombos getirildi.

KTTO’dan verilen bilgiye göre, KTTO’nun Oda meclis üyeleri, dün akşam 51. Dönemin ilk meclis toplantısını gerçekleştirerek, oda başkanı ve yönetim kurulu üyelerini seçti.

Toros

Fikri Toros, KTTO Başkanı olarak seçildikten sonra Meclis üyelerine seslenerek teşekkür etti.

Konuşmasında, işbirliğinin önemini vurgulayan Toros, uzun yıllardır Kuzey Kıbrıs’ta bir iş insanı ve bir vatandaş olarak yaşadığı aksaklıklara değindi ve bunların üstesinden gelmek için çok daha organize, etkili, dayanışmanın esas alındığı bir ortamda aktif olarak rol almak istediği için bu göreve aday olduğunu açıkladı.

Toros ”Katılımcılık prensibi ile çalışacağız, Kıbrıs Türk Ticaret Odası benimle özdeşleşmeyecek, hep birlikte, aktif bir şekilde çalışacağız” dedi.

Yeni oluşacak sürece toplumun hazırlanması gerektiğinin altını çizen Toros, genel olarak adaptasyon ve standartlara uyum için çalışmaların yapılması gerektiğini anlattı.

Toros, çözüm sürecinde kararlaştırılacak bir zamanda AB müktesebatının uygulanmaya başlayacağını, hazırlık ve adaptasyon için kısa bir zaman olacağını vurguladı.

Toros, Türkiye’den gelecek su ile birlikte tarım sektöründe çok iyi işler yapılabileceğini ifade ederek,  “Tarım sektörü öncelik olmalı, tarım sektöründe yer alan aktörlere, standartlara uyum ve sertifikasyon konularında danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için destek vereceğiz” dedi.

Toros, Günay Çerkez başkanlığında görev yapan Yönetim Kurulu’na da yaptıkları güzel işler için teşekkür etti.

Yönetim Kurulu ise şu üyelerden oluştu:

“Selen Necat, Salih Çeliker, Serhan Kaner, Mustafa Erk, Mustafa Genç, Aziz Limasollu.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA