23 Kasım 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa12°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele12°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara10°C

KTTO ÜYELERİ VE İŞ İNSANLARI GÜZELYURT’TA BİR ARAYA GELDİ

KTTO üyeleri ve iş insanları Güzelyurt’ta bir araya geldi

28 Ekim 2015 Çarşamba 16:15

  • KTTO Başkanı Fikri Toros: “Adamızdaki çözüm süreci, çözüm olacak ya da olmayacak şeklinde özetlenmemeli. Süreç aslında, Kıbrıs Türk ekonomisini AB ve uluslararası toplumla bütünleştirme faaliyetlerinde ekonomiyi büyütmek, gelir seviyesini Güney Kıbrıs ile eşit seviyeye getirmek ve olası ortak federal Kıbrıs’ta toplumumuzu daha yüksek bir kazanım elde edecek konuma getirebilmektir.”

 Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Kuzey Kıbrıs’ın farklı bölgelerindeki iş insanları ile buluşma etkinliklerine, “Güzelyurt Bölgesi KTTO Üyeleri ve İş İnsanları Buluşması” ile devam etti.  Toplantıda KTTO Başkanı Fikri Toros ile Yönetim Kurulu Üyelerinden Salih Çeliker, Aziz Limasollu, Mustafa Genç, Mustafa Erk ve Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Baykallı Güzelyurt bölgesindeki iş insanları ile bir araya geldi. Güzelyurt Otel’de 26 Ekim Pazartesi akşamı yapılan toplantı yaklaşık iki saat sürdü.

“KTTO’nun ziyareti örnek alınmalı”

KTTO heyeti Güzelyurt bölgesinde bazı temaslarda da bulundu. İlk olarak Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ı ziyaret ederen KTTO heyeti, bölgedeki sorunları doğrudan doğruya Özçınar’dan dinledi. KTTO heyetini makamında ağırlayan Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bölgeye yapılan bu temasın örnek alınması gerektiğini vurguladı.

Belediye Başkanı ziyaretinin ardından KTTO yetkilileri bazı iş yerilerini de ziyaret etti. Bölgedeki üreticilerden olan Alnar Narcılık tesislerini yerinde inceleme fırsatı bulan heyet, firma yöneticilerinden bilgi aldı. Ardından Tamer Özdaş’ın sahibi olduğu yapı market ziyaret edildi.

KTTO.4

KTTO ile Güzelyurt iş insanları suyun yönetimi konusunda hemfikir

Bölgedeki temasların ardından başlayan toplantının açılış konuşmasında KTTO Başkanı Fikri Toros, adadaki çözüm ve değişim süreci sayesinde elde edilecek kazanımları artırmaya yönelik yapılabilecek girişimleri iş insanları ile değerlendirmek için bu toplantının yapıldığını belirtti. KTTO Başkanı Toros konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkelerin ekonomik refah ve kalkınma düzeylerinin artması için üretim, ürettiğini tanıtabilme, ürettiğini satabilme, rekabet edebilme, ekonomik istikrar olmazsa olmazlardır. Böyle bir ekonomik temel için en önemli unsurların başında gelen üretim potansiyeli de Güzelyurt bölgemizde ziyadesiyle mevcuttur. Gerek topraklarının verimliliği, gerekse tarihi ve doğal güzellikleri ile Güzelyurt bölgemiz farklı bir yapısal güce sahiptir. Bölgede üretim, yatırım ve girişim eğilimi yaratılabilmesi ülkemizin siyasi geleceğine de bağlıdır; bunun son derece farkındayız. Kıbrıs Türk Ticaret Odası olarak adamızda sağlanacak kalıcı bir çözümün ekonomik istikrara doğrudan yansıyacağını biliyoruz. Yaşanan süreç, çözüm olacak ya da olmayacak şeklinde özetlenmemeli. Süreç aslında, Kıbrıs Türk ekonomisini AB ve uluslararası toplumla bütünleştirme faaliyetlerinde ekonomiyi büyütmek, gelir seviyesini Güney Kıbrıs ile eşit seviyeye getirmek ve olası ortak federal Kıbrıs’ta toplumumuzu daha yüksek bir kazanım elde edecek konuma getirebilmektir.”

Güzelyurt bölgesindeki mevcut sıkıntıları ve potansiyeli katılımcılar ile birlikte değerlendiren Toros, Türkiye Cumhuriyeti’nin adamıza bir hibesi olan su projesiyle ilgili olarak katılımcıları bilgilendirdi.

KTTO Başkanı Fikri Toros; “Dünyada eşi benzeri görülmemiş mucize proje, Türkiye’nin gücünü ve barışa olan desteğini gösterir niteliktedir. Tüm adanın su ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayacak özellikte olan bu proje sayesinde modern sulu tarım ve iklimimize uygun hayvancılık geliştirilebilecek; yeraltı su kaynaklarımız da zenginleşecek ve kuraklık sorunu da geride kalacak” dedi.

Suyun yönetimi ile ilgili kamuoyunda süren tartışmalara da değinen KKTO Başkanı Fikri Toros, bu tartışmaların uzlaşı ile sonuçlanması gerektiğine atıfta bulunarak uzlaşı olmazsa bu projeden toplum olarak sağlıklı bir biçimde istifade edilemeyeceğinin altını çizdi. Bölgelilerin de değerlendirmelerini belirttikleri suyun yönetimi konusunda, denetimlerin bağımsız işletmenin ise özel olacağı “Kamu-Özel Ortaklık Modeli”nin ideal bir yapı olduğu yönünde fikir birliği dile getirildi.

Katılımcılar ile sohbet edilerek devam eden toplantıda Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Erk, yenilenen KTTO İnternet sitesi ve elektronik haberleşme yöntemleri ile ilgili bilgi aktardı. Diğer bir Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Genç ise, Oda bünyesindeki KOBİ-GEM (KOBİ Geliştirme Merkezi) ve üyelere sağlanan eğitim hizmetleriyle ilgili detaylı bilgi paylaştı. Son olarak Brüksel’de bulunan ESBA (Avrupa Küçük İşletmeler İttifakı) Başkan Vekili de olan KTTO Yönetim Kurulu Üyesi Salih Çeliker de birliğin ülkemize uyarlanabilecek proje fırsatlarını iş insanlarına aktardı.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA