29 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele20°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

KTSYD YILIN BAŞARILILARINI ÖDÜLLENDİRDİ

KTSYD Yılın Başarılılarını ödüllendirdi

18 Haziran 2015 Perşembe 15:26

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sporun barış ve dostluk olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün akşam Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nin (KTSYD) Göçmenköy’de bulunan dernek lokalinde düzenlediği “Yılın Başarılıları Ödül Töreni”ne katıldı.

Etkinlikte, KTSYD Başkanı Ogün Genç Kaçmaz, Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Oğuz Tongsir ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı konuşma yaptı.

Ödül törenine Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Güney Kıbrıs Spor Yazarları Derneği temsilcileri ve diğer davetlilerle spor yazarları katıldı.

KAÇMAZ: “GURURLUYUZ”

KTSYD Başkanı Ogün Genç Kaçmaz gecede yaptığı konuşmada,  KTSYD’nin en köklü sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu belirterek, “Geleneksel hale getirdiğimiz ödül törenlerini bir kez daha düzenlemekten gururluyuz” ifadesini kullandı.

Ogün Genç Kaçmaz, kurumsallaşmış ve kendi ayakları üzerinde duran bir dernek yaratma hedeflerinde olduklarını ve bunu başardıklarını belirtti.

Kaçmaz, konuşmasından ardından Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Oğuz Tongsir’e bir teşekkür plaketi verdi.

TONGSİR: “KTSYD BİR ORTAKTIR”

Tongsir de yaptığı konuşmada, etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, KTSYD’nin artık yavru kuruluş değil, beraber hareket ettikleri bir ortak olduğunu belirtti.

Ne TSYD’nin ne de KTSYD’nin politik bir duruşu olmadığına dikkat çeken Oğuz Tongsir, “Bizim işimiz sadece spordur. Bu akşam burada Rum meslektaşlarımız da var. Dileğimiz siyasetçilerimizin de bunu başarabilmesidir” ifadelerini kullandı.

AKINCI: “SPOR BARIŞTIR, DOSTLUKTUR”

Gecede son konuşmayı yapan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Her iki dernek başkanının da sözlerinin altına imza koyuyorum” ifadesine yer verdi.

Gecede, hem kuzeyden, hem de güneyden misafirlerin olmasını sağlayan dernek yönetimine teşekkür eden Akıncı, Rum konuklara Rumca “hoş geldiniz” dedi.

Akıncı, “Eminim onlar da konuşsa, sporun barışa yapacağı katkıdan söz edeceklerdi” diyerek, sporun barış ve dostluk olduğuna vurgu yaptı.

Kıbrıs Türk gençliğinin, bu anlamda dünyaya açılma sıkıntısı çektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunları aşmamız lazım. Sayın dernek başkanı, ödüllendirmenin bu anlamda ne kadar önemli olduğunun altını çizdi. Başarı ödüllendirme ister. Alın teri, emek, taktir edilmek ister. Bunu bu akşam yapıyorsunuz. Yıllardır yapıyorsunuz. Sizleri tebrik ederim. Sayın dernek başkanına bir tebrik daha yapmak isterim. Daha çok genç ama görevi bırakacağını söyledi. Görev bırakabilmek bir erdemdir. Kolay bir iş değildir. Dernek başkanı da olsanız, başka bir kurumun başkanı olmak kolay değildir. Bunu bu gece kendisi açıkladı. Ama eminim aday olacak, bu görevi üstlenecek olanları da yalnız bırakmayacaktır.  Ödül almakta olan, alın teri, emek karşılığı olan bu ödülleri hak eden tüm arkadaşları kutluyorum.”

Konuşmaların ardından, spor alanında başarılı olanlara ödüller verildi.

ÖDÜLLER

Spor Yazarları Derneği’nden alınan bilgiye göre, Ahmed Sami Topcan Üstün Hizmet Ödülü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından Hüseyin Mevlit’e takdim edildi.

Voleybolcu Ali Osman Nurettin’e Mete Adanır Yılın Sporcusu Ödülü’nü Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber verirken, Yusuf Kaptan Yılın Antrenörü Ödülü’nü Teknik Direktör Turan Altay, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’ndan aldı.

Sulhi Garan Yılın Hakemi Ödülü’ne layık görülen futbol hakemi Savaş Tilki’ye ödülünü KTSYD Başkanı Ogün Genç Kaçmaz takdim etti. Zeka Özteknik Özel Ödülleri’nden ilki basketbolcu Erten Gazi’nin yurt dışında olması nedeni ile anneannesi Şeniz Zabit aldı. Ödülü Başbakan Yardımcısı, Turizm, Ekonomi, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz takdim etti. Diğer özel ödülün sahibi Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’na plaketini TSYD Başkanı Oğuz Tongsir tarafından verilirken madalyaları LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış tarafından takdim edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA