26 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa22°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele22°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C

KTÖS: SUSMAK, FAŞİZME DESTEK OLMAK DEMEKTİR

 Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), 22 Ocak 2018’de Afrika gazetesine yapılan saldırının yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.

KTÖS: Susmak, faşizme destek olmak demektir

22 Ocak 2019 Salı 18:40

 Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), 22 Ocak 2018’de Afrika gazetesine yapılan saldırının yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, sözkonusu saldırıyı “1950’li yıllarda başlayıp, günümüze kadar devam eden Kıbrıs’ı geri alma planının faşist bir oyunu, Kıbrıslı Türklere de ihtiyaç kalmadığının mesajı” olduğunu savundu.

Elcil, eylemde polisin tutumunun, eyleme gelenlerin oraya nasıl getirildiğinin, olaya karışanların UBP, YDP ve MDP yetkilileriyle fotoğrafları, eylemcilerin tutuklanıp serbest bırakılmaları, TC elçilik mensuplarının suçluları hapiste ziyaretleri, yargıç Tacan Reynar’a yapılan baskılar ve dörtlü koalisyon hükümeti ortaklarının bu eylemle ilgili halen konuşmamalarının rejimin gerçek yüzü olduğunu iddia etti.

Elcil açıklamasında şunlara yer verdi:

“22 Ocak 2018 tarihinde Afrika Gazetesi’ne yapılan saldırı, bütün Kıbrıslı Türklere yönelik açık bir tehdittir. Bu militarizmin beslediği faşizmin sivil toplum üzerinden nasıl şiddete dönüştüğünün ve önümüzdeki günlerde bizi bekleyen tehlikenin ne olduğunu göstermektedir. Yapılması gereken tüm toplum olarak ırkçılık ve faşizmden beslenenlere barış düşmanlarına karşı tek yumruk olarak birleşmek ve yurdumuzu ele geçirmek için uğraş verenlere karşı mücadeleyi yükseltmek olmalıdır. Susmak, faşizme destek olmak demektir”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA