29 Mart 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa18°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

KTÖS, "MÜDÜR AÇIĞA ALINSIN"

KTÖS, Haspolat İlkokulu’nda, öğretmenlerin ve eğitim hizmetlilerinin, eğitim öğretim faaliyetlerini, katılımcı demokrasi ve özveriyle kusursuz yerine getirdiğini belirtti

KTÖS, "Müdür açığa alınsın"

29 Nisan 2016 Cuma 13:29

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Haspolat İlkokulu’nda, öğretmenlerin ve eğitim hizmetlilerinin, eğitim öğretim faaliyetlerini, katılımcı demokrasi ve özveriyle kusursuz yerine getirdiğini belirtti.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı yazılı açıklamada,  mevcut ortamda “eğitim dramı yaşanıyor” demek yerine, eğitimin yürütülmesi için öğretmenlerin gösterdiği fedakarlığı alkışlamak gerektiğine değinerek, “Çalışma barışını bozan müdürün açığa alınması ile daha iyisini de yapabileceğimizi herkes birlikte izleyecektir” iddiasında bulundu.

Elcil, söz konusu okul müdürünün, KTÖS’ün, Gönendere Şht. Salih Terzi İlkokulu'nda görev yaparken “öğretmenlere, çalışanlarına, veli ve öğrencilere gösterdiği tutum nedeniyle”  görevden alınmasını istediğini hatırlatarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın  sorunlara o zaman da duyarlı yaklaşmamasının aynı sorunların Haspolat İlkokulu'nda yaşanmasına  sebep olduğunu iddia etti.

Açıklamasında okulda müdürün yarattığını iddia ettiği problemlere ve yaşanan bazı olaylara yer veren Elcil, “Okulda müdür tarafından çözülen herhangi bir problem yoktur. Daha doğrusu yarattığı problemler açık ve nettir. Eğitimle ilgili tüm problemler öğretmenlerin inisiyatifinde çözüm buluyor ve eğitim faaliyetlerinin sağlıklı yürütülmesi sağlanıyor” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA