KTÖS MAHKEMELERİN ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

25 Haziran 2015 Perşembe 14:13
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş’un usulsüz kararlar üretmesinden dolayı hakkında derhal soruşturma açılması gerektiğini savundu.
“Atatürk Öğretmen Akademisi’nin kapanması sürecini başlatan Eğitim Bakanı’nın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden 3 gün önce 16 Nisan tarihlinde YDÜ’ye sınıf öğretmenliği açma ön izni verdiğini” ileri süren Elcil, YÖDAK’ın da bu izne bağlı olarak eğitime başlama izni vermesinin yarattığı olumsuzlukları anlatarak eleştirdi.
Mahkemeler önünde basın açıklaması yapan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ve yürütme kurulu üyeleri, eğitime başlama izni verilirken bu bölümün incelenmesi gerekmesine rağmen YDÜ eski Rektör Yardımcısı da olan YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş’un hiçbir araştırma yapmadan 5 Nisan’da bu izni YDÜ’ye vermesinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.
Bu yapılanın ülkede ciddi bir sorun olan işsizlik sorununu körükleyecek bir girişim olduğuna dikkat çeken Elcil, “Eğitimin niteliğini bir tarafa koyacak olursak işsizlik yönünden ciddi bir sorun yaratacak. Maalesef üniversitelerimiz sürekli olarak fabrikasyon usulü avukat, hemşire, diyetisyen, öğretmen yetiştirme yönünde ciddi bir çaba içerisine girmişlerdir. Bu da şu anda sıkıntı yaratıyor” ifadelerini kullandı.
KTÖS Genel Sekreteri Elcil, birçok işsiz üniversite mezununa bir de sınıf öğretmenliğinin eklenmeye çalışılmasından dolayı tepki gösterdiklerini söyledi.
YDÜ’nün hiç bir makamdan izin almadan 2009 yılında bir grup öğrenciyi kaydedip 2013 yılında da sınıf öğretmenliği bölümünden mezun ettiğini öğrendiklerini, verilen diplomaların da geçersiz olduğunun ortaya çıktığını iddia eden Elcil, “Bu gerçek ortaya çıktığı için 19 Haziran tarihinde verilen izin Hüseyin Gökçekuş’un tehdit ve karşı çıkmalarına rağmen diğer YÖDAK üyeleri tarafından iptal edilmiş durumdadır. Şu an gelinen durum itibarıyla YDÜ mahkemeden ara emir almak için başvuru yapmış, yarın da ara emri alınması için bir girişim başlatmıştır” dedi.
Daha sonra KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş, hazırlanan basın açıklamasını okudu.
“Para kazanmak uğruna eğitimde niteliği ve yasaları hiçe sayarak geçersiz diploma dağıtıp insanları mağdur eden YDÜ’nün bu yanlışını düzeltmek şöyle dursun, olayı yargıya taşıyarak yanlışlarını örtmeye yöneldiği” dile getirilen açıklamada, aldıkları duyumlara göre YÖDAK Başkanı ve YDÜ eski Rektör Yardımcısı Hüseyin Gökçekuş’un tehdit ve karşı çıkmalarına karşılık YÖDAK üyelerinin YDÜ’ye verilen sınıf öğretmenliği bölümüne öğretime başlama iznini iptal etmesini kabul etmeyen üniversitenin ara emri için yargıya başvurduğunu ileri sürdü.
“Ne ilginçtir ki, 26 Haziran tarihinde de ara emrini görüşmek üzere gün almıştır. Yine ne ilginçtir ki, YDÜ’nün Girne’de açtığı üniversitenin ismi ile ilgili YDÜ aleyhine sonuçlanan Yüksek İdare Mahkemesi’ndeki davaya bakan üç yargıçtan biri ve YDÜ lehine karar veren yargıç ara emri davasına bakmakla ilgili görevlendirilmiştir” ifadelerine yer verilen açıklamada, konunun yargıya taşındığı YÖDAK’a bildirilmesine rağmen, YÖDAK Başkanı ve YDÜ eski Rektör Yardımcısı Hüseyin Gökçekuş’un olaya taraf olmaktan kaçındığı gibi savcılığın ara emri başvurusuna savunma yapmak için de hiçbir girişim yapmadığı iddia edildi.
Gökçekuş’un tutumunun tamamen YDÜ’den yana taraf olduğunu açıkça ortaya koyduğu savunulan açıklamada şöyle denildi:
“Bununla birlikte YDÜ’nün Girne’ye açtığı ikinci üniversite için pilotaj eğitimine YÖDAK ‘hayır’ demesine rağmen Sayın Gökçekuş “oy birliği var” diyerek YÖK’ten izin alınmasını sağlamıştır. Belgelerden açıkça görüleceği gibi Sayın Gökçekuş geçersiz diploma skandalının yanında evrakta tahrifat yaparak sahtecilik de yapmıştır. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Savcılığı derhal göreve davet ederiz.
Yargıyı şaibe altında bırakabilecek ve sonuçları itibarıyla yargıya baskıyı gündeme getiren bu kadar ciddi bir davaya olan ilgimiz devam ettiği gibi YDÜ’nün her ara emri başvurusuna olumlu yanıt verilmesinin nedenlerini de kamuoyu ile paylaşmaktan çekinmeyeceğimizi vurgularız.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Avrupa Parlamentosu'ndan Türkiye'ye AİHM çağrısı, 'otoriterlik' eleştirisiAvrupa Parlamentosu (AP), Türkiye'ye ağır eleştiriler içeren yıllık raporu kabul etti.07 Mayıs 2025 Çarşamba 19:07AVRUPA
İçişleri Bakanlığı’ndan “Vatandaşlık” Paylaşımına SoruşturmaBugün sosyal medya platformlarından birinde “Vatandaş olmak isteyen bana ulaşsın” şeklinde yapılan paylaşım üzerine Bakanlığımız tarafından değerlendirilmiştir.07 Mayıs 2025 Çarşamba 19:01KIBRIS
Sanayi Odası: Resen vergi nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşanıyorSanayi Odası, "Sanayici, üretici ve küçük esnaf resen vergi nedeniyle son günlerde büyük bir mağduriyet yaşıyor" açıklamasında bulundu.07 Mayıs 2025 Çarşamba 18:58KIBRIS
Türkiye'deki "Haberin Var Mı?" inisiyatifinden KKTC'li gazeteci Ayşemden Akın için imza kampanyası'Haberin Var mı?' inisiyatifi, Cemil Önal röportajlarının ardından tehdit edilen KKTC'li gazeteci Ayşemden Akın'a destek için imza kampanyası başlattı. İmza metninde Akın'ın can güvenliğinin sağlanması ve Akın'ı tehdit eden kişilerin yargıya sevk edilmesi07 Mayıs 2025 Çarşamba 17:47TÜRKİYE
17 Mayıs Organizasyon Komitesi, 2025 Yılı Onur Yürüyüşü etkinliklerini duyurduOnur Yürüyüşü 2025, 17 Mayıs'ta saat 18.00’de eski Suitex önünden başlayıp, Lefkeliler Hanı’nda sona erecek.07 Mayıs 2025 Çarşamba 17:09LGBTİ
Holguin ay sonundan önce geliyorBirleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunuyla ilgili kişisel temsilcisi olarak yeniden atanan Maria Angela Holguin’in bu ay sonundan önce adaya gelmesi bekleniyor.07 Mayıs 2025 Çarşamba 17:08KIBRIS SORUNU
58 yaşında hayatını kaybettiGazimağusa’da dün 18.30 sıralarında Mustafa Ceylanoğlu (E-58) kaldığı evde ölü bulundu.07 Mayıs 2025 Çarşamba 17:07GAZİMAĞUSA
Tıp-İş’ten hekimlerin görev yeri değişikliğine tepkiKıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), Sağlık Bakanlığı önünde basın açıklaması yaparak, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi kadrolarında görev yapan iki hekimin görev yerlerinin değişmesine tepki gösterdi.07 Mayıs 2025 Çarşamba 17:06KIBRIS
UBP Milletvekili Küçük’ten Özersay’a "sahte diploma" eleştirisiHalkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın komite kararı öncesinde kendisin “tehdit içerikli” mesaj gönderdiğini söyledi.07 Mayıs 2025 Çarşamba 16:59KIBRIS
Kasım Kuni: "Korumanın artırılması yönünde bize bir talep iletilmedi"“Halil Falyalı Yaşıyor” başlıklı yazı dizisini sonlandırmazsa öldürüleceği yönünde tehdit alan Bugün Kıbrıs Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ayşemden Akın, evinin önündeki polis korumasının kaldırıldığını duyurdu.07 Mayıs 2025 Çarşamba 16:38KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs