28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

KTÖS KARATAHTAYLA MECLİS ÖNÜNDE

KTÖS karatahtayla Meclis önünde

25 Mart 2014 Salı 08:25

“Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması Yasası’nı” birçok milletvekilinin okumadan onayladığını açıklaması üzerine KTÖS, Meclis önünde “Milletvekillerine Yönelik Hızlandırılmış Okuma-Yazma Kursu” eylemi yaptı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Meclis önünde “Milletvekillerine Yönelik Hızlandırılmış Okuma-Yazma Kursu” eylemi yaptı.

“Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması Yasası”na yönelik düzenlenen eylemde, meclis önüne kara tahta konarak, söz konusu “yasayı okumadan onayladıklarını” söyleyen milletvekilleri protesto edildi.

Eylemde basına açıklama yapan KTÖS Genel Başkanı Güven Varoğlu, Meclisten oy birliği ile geçen “Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması Yasası”nın yarattığı tartışmalara dikkat çekti.

Birçok milletvekilinin yasaya okumadan oy verdiğini söylemesini “trajikomik” olarak niteleyen Varoğlu, milletvekillerini eleştirdi.

“Okumadığınız bir şeyi nasıl imzalarsınız” diye soran Varoğlu, bugün milletvekillerine hızlandırılmış okuma, yazma kursu vereceklerini, kursu tamamlayanlara da Cuma günü sertifika takdim edeceklerini söyledi.

Dün yapılan eylemle, yasayı okumadan onaylayan milletvekillerini protesto ettiklerini vurgulayan Varoğlu, bundan sonra yasaların iyice okunup tartışıldıktan sonra, kamu yararına göre yapılmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Varoğlu’nun konuşması ardından KTÖS Örgütlenme Sekreteri Burak Maviş, basın bildirisi okudu.

Meclisten oy birliğiyle geçen “Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması Yasası”nın, ülkenin nasıl yönetildiğiyle ilgili ibretlik örnek olduğuna işaret edilen bildiride, Meclis’in bağımsız çalışan bir organ olmadığı ileri sürüldü.

Söz konusu yasanın “özel hayat ile ilgili” düzenlemeler çerçevesinde yarattığı tartışmanın devam ettiğine dikkat çekilen bildiride, “Basın özgürlüğü ve özel hayatın gizliliği arasında ciddi tartışma başlatan bu yasal düzenlemenin meclisten geçirilmesi sürecinde demokratik mekanizmaların işletilmediği ve yasayı milletvekillerinin okumadan onayladıkları gerçeği trajikomiktir” ifadelerine yer verildi.

Yalnız ‘Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması Yasası’ değil, birçok yasanın eşitlik, adalet ve insan hakları temelinde yeniden gözden geçirilmesi gerektiği savunulan bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Bu anlamda, yasa yapıcılara çağrımız, yanlışlardan derhal geri dönülmesi ve eşitlik, adalet temelinde yasaların yeniden kamu yararına göre gözden geçirilmesidir. Sendikamız yasayı okumadan onaylayan milletvekillerini şiddetle protesto eder, bu konuda vekillere okuma-yazma seferberliği başlattığımızı kamuoyu ile paylaşırız.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA