KTÖS: KAOSU YAŞAMADAN BİR DİZİ ÖNLEMLER ALINMASI KAÇINILMAZDIR
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, pozitif ya da yakın temaslı öğrenci bulunan okulları açıkladı ve kaosun önlenmesi için tedbir alınması gerektiğini aktardı.

24 Eylül 2021 Cuma 09:03
“Okullarımız Covid 19 ile tek başına mücadele etmektedir” ifadelerine yer veren Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası 100’e yakın çocuğun pozitif veya yakın temaslı olduğu bilgisini verirken, okulların mücadelede desteklenmesi gerektiğini ve bir dizi önlemler alınmasının kaçınılmaz olduğunu aktardı.
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın açıklaması şu şekilde:
“Okullarda sendikamızın yerinde müdahaleleri sonucunda yüz yüze eğitim devam etmektedir.
İki haftalık gözlemlerimize dayanarak belirmek isteriz ki Covid 19 ile mücadelede okullarımız yalnız bırakılmıştır. Okullarımıza sürecin işleyişi ile genelge gitmediği gibi, muhatap bulma konusunda da sıkıntılar oluşmaktadır.
100’e yakın çocuğumuz pozitif veya yakın temaslı
Şht. Tuncer İlkokulu’nda 9, Yeni Boğaziçi İlkokulu’nda 8, Cihangir-Düzova İlkokulu’nda 3, Gönyeli İlkokulu’nda 2, Vadili İlkokulu’nda 3, Geçitkale İlkokulu’nda 1, Haspolat İlkokulu’nda 1, Çağlayan İlkokulu’nda 1, Minareliköy Şht. Mehmet Eray İlkokulu’nda 2, Alasya İlkokulu’nda 1, Karakol İlkokulu’nda 1, 9 Eylül İlkokulu 3 öğrencimiz, toplamda 35 öğrencimiz bir hafta içinde Covid 19’a yakalanmıştır. 60 üzeri ilkokul öğrencimiz şu an pozitif veya yakın temaslı olarak, ailelerinin refakatinde evde bulunmaktadır.
Daha önce pozitif olmuş öğretmenlerimizin 10’u okullarına döndü, 5’inin aktif durumu devam etmekte, 4 öğretmenimiz yakın temaslı çocuklarına refakat etmekte, 1 hademe, 1 sekreter, 1 tane de öğretmen yardımcısı ise Covid 19’a yakalandı.
Okullarımız mücadelede desteklenmelidir.
Okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve az personelle hizmet veren sağlık ekiplerinin üstün gayreti ile vaka çıkan okullarda önlemler alınmaya, ailelere ulaşılmaya, tarama testler yaptırılmaya çalışılıyor. Yetkililer ise sorumluluk almak bir yana, hiçbir sorun yokmuş gibi açıklamalar yapmaktadır.
Sabır, fedakarlık ve özveri ile işlerin bir yere kadar sağlıklı yürüyeceğini işin başında belirtmek isteriz. Kaosu yaşamadan bir dizi önlemler alınması kaçınılmazdır.
Buna göre;
- Okul pandemi kurulları yetki ve bütçe ile donatılmalıdır.
- Sağlık ve güvenlik önlemlerinin uygulanması noktasında ve bir vaka çıktığında nasıl bir yol izleneceği ile ilgili hizmet içi kurslar bir an önce yapılmalıdır.
- Vaka çıkan okullarda aileler şeffaf bilgilendirilmeli ve izlenecek yol bir broşürle ailelere anlatılmalıdır.
- Aşı ile ilgili düzenlemeler yapılarak ve aşıya teşvik artırılmalıdır.
- Okullar aktif yerlerdir. Bu yüzden PCR ve antijen testleri haftalık olmalı, eğitimin tüm paydaşlarına (aileler dahil) testler ücretsiz olmalıdır.
- Yasasız, tüzüksüz, genelgesiz eğitim yönetimi olmaz. Covid 19 ile ilgili önlemler okullara genelge olarak gönderilmelidir.
- Özellikle sınıfta bir vaka görülmesi halinde PCR yaptırmak istemeyen veya çocuğu yakın temaslı olduğu halde ( aşısız, 12 yaş altı) bileklik takmak istemeyen aileler ile ilgili yasal düzenlemeler yapılmalı, öğretmenlerimiz ailelerle karşı karşıya bırakılmamalıdır.
- Okullarda hijyen, temizlik, personel ve kadro eksiklikleri devam etmektedir.
- Seyreltilmiş eğitim uygulayan okullarımız tekli sıra ve ek derslik ile desteklenerek normal eğitim düzenine geçirilmelidir.
- Okul içerisinde okul öncesi sınıfları olan okullarımız taşımacılık ile ilgili sorun yaşamaktadır. Bu okullara ek otobüsler koyarak okul öncesi çocukların okulda beklemesi yerine eve erken taşınması sağlanmalıdır.
- Okul Pandemi kurullarının doğrudan ulaşacağı, sadece okullardaki vakalar ile ilgilenebilecek bir birimi Sağlık Bakanlığı acil oluşturmalıdır.
- Pozitif veya yakın temaslı öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin eğitimi takip edeceği bir sistem kurulmalıdır.
- Pozitif veya yakın temaslı öğrencilere zorunluluk dolayısı ile refakat edecek aile bireylerinin izin hakları, ücretleri ve iş hayatı korunmalıdır.
- Okul ile aileler arasında sağlık ve güvenlik ağının en önemli bacağı olan okul-aile sözleşmesi, genelge ile okullara gönderilmelidir.”
Basketbolda Kılıf &Kılıf Prolig heyecanı başlıyor...KKTC Basketbol Federasyonu (KKTCBF) 2025-26 Pro Lig Kılıf&Kılıf Basketbol Sezonu başlıyor. Basketbolseverlerin merakla beklediği sezon, üç karşılaşma ile start alacak.20 Aralık 2025 Cumartesi 22:02KIBRIS
Valizinden 32 kilo kuyruk yağı, 3 kilo biber çıktı!Ercan Havalimanı’ndan 16 Aralık 2025 tarihinde KKTC’ye giriş yapan S.K. (E-35)’nin valizinde, Gümrük ve Rüsumat Dairesi görevlileri tarafından yapılan kontrolde gümrüğe beyan edilmemiş gıda maddeleri tespit edildi.20 Aralık 2025 Cumartesi 20:23KIBRIS
Ülke genelindeki trafik denetimlerinde 321 sürücü rapor edildiÜlke genelinde dün gece yapılan trafik denetimlerinde 321 sürücü rapor edildi, 31 araç trafikten men edildi.20 Aralık 2025 Cumartesi 20:00KIBRIS
Yarın şiddetli yağış bekleniyorÜlkede yarın öğle saatlerinden itibaren şiddetli yağış bekleniyor.20 Aralık 2025 Cumartesi 19:58HAVA DURUMU
ARUCAD’da Empati Atölyesi GerçekleştirildiEtkinlikte, engelli bireylerin günlük yaşamda, eğitim ortamlarında ve sanatsal üretim süreçlerinde karşılaştıkları yapısal engellere dair farkındalık oluşturulması amaçlandı.19 Aralık 2025 Cuma 18:54ARUCAD
Sanat, Hafıza ve Gelecek Aynı SergideKıbrıs Modern Sanat Müzesi, Başbakan Ünal Üstel tarafından açılan 2025’in son sergisinde, 15 ödüllü akademisyen sanatçının 50 eserini bir araya getirerek sanatı, kurumsal hafızayı ve gelecek vizyonunu aynı çatı altında buluşturdu.19 Aralık 2025 Cuma 18:53YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler için serbest bırakma kararıİstanbul'da ünlü isimlere yönelik uyuşturucu soruşturmasında oyuncu İrem Sak, şarkıcı Aleyna Tilki, internet ünlüsü Danla Bilic gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.19 Aralık 2025 Cuma 17:52TÜRKİYE
Gazimağusa’da sahte resmi evrakla hisse devri: 1 kişi tutuklandı!Gazimağusa’da bir sağlık şirketine ait hisselerin sahte resmi evrak düzenlenerek devralındığı olayla ilgili bir kişi tutuklandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:49GAZİMAĞUSA
10 günlük bütçe maratonu bugün tamamlanıyorCumhuriyet Meclisi’nde 10 gündür süren bütçe görüşmeleri bugün tamamlanıyor.19 Aralık 2025 Cuma 17:48KIBRIS
Lefkoşa-Girne ana yolunda ulaşım bir ay boyunca geliş güzergahından sağlanacakLefkoşa-Girne ana yolunun gidiş güzergahı, yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle yarından itibaren bir ay boyunca kapatılarak, trafik, geliş güzergahından kontrollü olarak sağlanacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:47KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.