28 Mart 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

KTÖS: “ÇÖZÜM SÜRECİNİ BALTALAMA PROVOKASYONU YENİ BİR CEPHELEŞMEYLE FARKLI BOYUT KAZANDI”

Elcil,“Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için devam eden görüşme sürecini baltalamaya yönelik UBP-DP hükümeti tarafından yapılan provokasyonların, Türkiye’deki darbe girişimi fırsat bilinerek yeni bir cepheleşmeyle farklı bir boyut kazandığını” ifade etti.

KTÖS: “çözüm sürecini baltalama provokasyonu yeni bir cepheleşmeyle farklı boyut kazandı”

12 Ağustos 2016 Cuma 17:21

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil,“Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için devam eden görüşme sürecini baltalamaya yönelik UBP-DP hükümeti tarafından yapılan provokasyonların, Türkiye’deki darbe girişimi fırsat bilinerek yeni bir cepheleşmeyle farklı bir boyut kazandığını” ifade etti.

Yazılı açıklamasında, UBP-DP hükümetinin Anayasa’nın 23. maddesinin 2. fıkrasına aykırı davranarak Kıbrıslı Rumların kiliselerde ayin yapma hakkını yasaklama girişiminde bulunduğunu,  bölünmüşlükten beslenen belirli çevrelerin görüşme masasında olmayan konularla ilgili spekülatif haberler çıkardığını,  Cumhurbaşkanı  Akıncı’nın itirazlarına rağmen görüşme sürecini baltalamak amacıyla Vatandaşlık Yasası’nda değişiklik yaparak erken vatandaşlık dağıttığını kaydeden Elcil,  bunları “provokasyon” olarak niteledi.

Güney Kıbrıs’a geçen   Kıbrıslı Türklere zaman zaman yapılan münferit saldırıları Kıbrıslı Rum toplumuna mal etmeye çalışan beyanatların da aynı odakların eseri olduğunu ileri süren Elcil, “Irkçılık propagandası yapılmasını destekleyenler ve toplumların arasını daha da açmaya yönelik yalan yanlış söylemler geliştirenlerin en az bu saldırıları yapanlar veya soruşturarak önlemini almayanlar kadar suçlu olduğunu” belirtti.

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA