19 Mart 2024
  • Lefkoşa11°C
  • Mağusa10°C
  • Girne14°C
  • Güzelyurt10°C
  • İskele10°C
  • İstanbul8°C
  • Ankara2°C

KTOEÖS'DEN ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) gelir dağılımındaki adaletsizliğin doğurduğu çocuk işçiliğinin KKTC’de de çocuk hakları ihlallerinin başında gelen sorunlardan biri olduğunu iddia etti.

KTOEÖS'den Çocuk Bayramı mesajı

31 Mayıs 2016 Salı 10:34

 

Sendika Mali Sekreteri Selma Eylem, KTOEÖS Yönetim Kurulu adına 1 Haziran Çocuk Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, çocuk işçiliğinin yanında, çocuk suçluluğu, çocuk istismarının da ülkede çocuklarla ilgili ön planda olan konular arasında olduğunu kaydetti.

Göçmen çocuklar, engelli çocuklar, kimsesiz, korunmasız çocuklar ve mülteci çocukların çeşitli ihlallere maruz kaldıklarını anlatan Eylem, 1996 yılında Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin Mecliste onaylanarak iç hukukun parçası haline getirilmesine rağmen sözleşme gereklerinin etkin biçimde hayata geçirilmediğini savundu.

Eylem, dayatılmaya çalışılan bu politikalarla “talep var’ gerekçesiyle “geleceğin itaatkâr, dindar, kindar nesillerini sermaye için köleleştiren ve gelecek için öngörülen toplum modelini” kabul etmediklerini bildirdi.

Eğitimin tüm kademelerinde niteliğinin yükseltilmesi, çocukların özgüvenli, özgür, eşit ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmesi için herkese eşit, parasız, bilimsel, laik ve kamusal eğitimin sağlanması mücadelesinden asla vazgeçmeyeceklerini yineleyen Eylem, çocukların siyasi-ideolojik hedefler doğrultusunda istismar edilmesine sendika olarak asla sessiz kalmayacaklarını ifade etti.

Mülteci Hakları Derneği işbirliğiyle gönüllü öğretmenlerle iki aydır sürdürülen ve mülteci çocukların da katıldığı resim ve müzik çalışma atölyeleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Eylem, 1 Haziran Dünya Çocuk Hakları Günü, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğine Karşı Mücadele Günü ve 20 Haziran Dünya Mülteci Hakları Günlerine farkındalık yaratmak amacıyla yapılacak olan sokak sergisinin çağrısının ilerleyen tarihlerde kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA