KTOEÖS İLE PEO'DAN ORTAK AÇIKLAMA
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ile PEO, bugün iki örgüt arasındaki temaslar ve ortak faaliyetler çerçevesinde bir araya geldi.

15 Ocak 2019 Salı 16:50
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ile PEO, bugün iki örgüt arasındaki temaslar ve ortak faaliyetler çerçevesinde bir araya geldi.
Yayımlanan ortak deklarasyonda, Kıbrıs müzakere sürecinin kesintiye uğradığı yerden derhal yeniden başlaması çağrısında bulunuldu.
Açıklamada, iki toplumun liderlerinin BM Genel Sekreteri Gutteres’in Crans - Montana’da sunduğu çerçevede çözüme ulaşılması için ciddiyet ve kararlılıkla yaratıcı bir biçimde çalışması gerektiğine işaret edildi.
“TEK YOL GÖRÜŞMELER YOLU”
İki sendika tarafından yayımlanan ortak deklarasyonda, “İki örgüt emekçilerin kapitalist sistemin derin krizinin yol açtığı ağır sonuçlar ve çalışanların haklarına karşı yapılan saldırılarla, emperyalist müdahaleler ve savaşlarla, sosyal eşitsizliklerin keskinleşmesiyle, göç ve çevrenin tahribatıyla karşı karşıya olduklarını kaydederler” ifadelerine yer verildi.
Küresel ekonomik kriz ve yol açtığı sonuçların Kıbrıslı Türk ve Rum emekçilerin ortak sınıfsal çıkarlarını, neoliberal kemer sıkma politikalarına karşı mücadelelerini ve aralarındaki dayanışmayı yoğunlaştırma gereksinimini daha da önemli kıldığının vurgulandığı açıklamada, gerçekleştirilen görüşmede; Kıbrıs sorunundaki mevcut durum hakkında iki örgüt arasında görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.
“MÜZAKERE SÜRECİ KESİNTİYE UĞRADIĞI YERDEN DERHAL YENİDEN BAŞLAMALI”
Üzerinde antlaşmaya varılacak barışçıl çözüme götürebilecek tek yolun görüşmeler yolu olduğunun kaydedildiği açıklamada, müzakere sürecinin kesintiye uğradığı yerden derhal yeniden başlaması gerektiği ifade edildi.
Açıklamada, iki toplumun liderlerinin BM Genel Sekreteri Gutteres’in Crans - Montana’da sunduğu çerçevede çözüme ulaşılması için ciddiyet ve kararlılıkla yaratıcı bir biçimde çalışması gerektiğine işaret edildi.
“PEO ve KTOEÖS; BM kararlarında belirtildiği şekilde, iki toplumun siyasi eşitliğinin ve tek egemenliğin, tek vatandaşlığın, tek uluslararası kimliğin olacağı iki bölgeli iki toplumlu federasyon çözümü hedefine bağlı kalmaya devam etmektedirler” denilen açıklamada, iki örgütün sendikal hareketin yıllardır savunduğu ilke ve değerleri içerecek bir çözüm için çalışmaya devam edeceği belirtildi.
“ORTAK FAALİYETLER YOĞUNLAŞTIRILMALI”
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Çözüm birleşik çalışma ilişkileri ve istihdam sisteminin, birleşik ücret ve ödenek sisteminin ve birleşik sosyal güvenlik planının uygulanması için gerekli tüm önkoşulları içermelidir.
PEO ve KTOEÖS gerçekleştirdikleri görüşmede çalışanlar arasında yeniden yakınlaşma çabasının dostluk, işbirliği ve dayanışma atmosferinin güçlenmesine ve temel hedef olan Kıbrıs sorununun çözümüne katkıda bulunan ortak faaliyetlerini yoğunlaştırma gereksinimi üzerinde hem fikir oldular.
Emekçilerin hareketi olarak Kıbrıs’ın taksimi fikri ile uzlaşmamız asla söz konusu olamaz.”
Açıklamada, örgütlerin; yurdun geleceği hakkında aynı kaygıları paylaşan iki toplumun diğer ilerici örgütleri ile işbirliği içerisinde çözüm ve yeniden birleşmiş, barış ve güvenlik içerisindeki bir vatanda barış içerisinde bir arada yaşama fikrinin ilerletilmesi için halkı harekete geçirme hedefi ile inisiyatifler üstlenerek ortak faaliyet ve çalışmalarına devam edeceği belirtildi.
İncirli: Gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak için çalışıyoruzCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Lurucina Panayırı’nda kültür, dayanışma ve yeni geçiş kapılarının önemine vurgu yaptı; adil ve sürdürülebilir barış için kapıların açılmasının ortak talep olduğunu belirtti.03 Mayıs 2026 Pazar 21:30KIBRIS
Kariyer Günü’nde Büyük Buluşma!Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen “Kariyer Günü 2026”, öğrencilerle iş dünyasını bir araya getirerek kariyer yolculuklarına rehberlik etti.03 Mayıs 2026 Pazar 18:03YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.03 Mayıs 2026 Pazar 18:02KIBRIS
ARUCAD Dünya Dans Günü’nü “Bodies Speak / Ideas Move” Programıyla KutladıARUCAD Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Modern Dans Bölümü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, atölye çalışmaları, açık sahne performansları ve akşam gösterimleriyle yoğun bir katılıma sahne oldu.03 Mayıs 2026 Pazar 18:00ARUCAD
Kayıp Şahıslar Komitesine 1 milyon euro ödeyecekRum Yönetimi’nin, kayıpların kimlik tespitine yönelik testlerin yapılabilmesi amacıyla 1 milyon euro değerindeki ödeneği onayladığı belirtildi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:58KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak…Gündemde 5 yasa tasarısı var03 Mayıs 2026 Pazar 17:56KIBRIS
Gazimağusa’da 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybettiGazimağusa’da 3 yaşındaki Ayaz Kılbaş, ikametgâhı içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:55KIBRIS
Erhürman, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti03 Mayıs 2026 Pazar 17:54KIBRIS
Merit Otellerinin geleneksel 23 Nisan şenlik ve eğlenceleri Merit Park Hotel’de yapıldıMerit International Sosyal İşler Koordinatörlüğü tarafından Merit Park Hotel’de düzenlenen Merit Otelleri İlkokullar 23 Nisan Oyunları ve Eğlencesi, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilerek çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.03 Mayıs 2026 Pazar 17:51KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta 2 şap vakası dahaRum basınında yer alan bilgilere göre Athineu'da iki çiftlikte şap hastalığı tespit edildi. Buna göre şap hastalığı görülen çiftlik sayısı 110’a ulaştı. Öte yandan nadir türlerin akıbetine ilişkin kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.02 Mayıs 2026 Cumartesi 18:37GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.