KTOEÖS, COVİD-19 İLE İLGİLİ ALINAN SON TEDBİRLERİ ELEŞTİRDİ
(KTOEÖS), Covid-19 ile ilgili alınan son tedbirleri eleştirerek, “Bazı çevreleri rahatsız etmeme cabasıyla alınan kararlar, çare olmak yerine toplumu tam bir kaos ortamına doğru götürdü” değerlendirmesinde bulundu.

24 Ocak 2021 Pazar 15:10
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Covid-19 ile ilgili alınan son tedbirleri eleştirerek, “Bazı çevreleri rahatsız etmeme cabasıyla alınan kararlar, çare olmak yerine toplumu tam bir kaos ortamına doğru götürdü” değerlendirmesinde bulundu.
KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yazılı açıklamasında, karantinasız girişlerle, istisnalarla toplumun uçurumun kenarına getirildiğini, idare etme niyetiyle, günübirlik değişken kararlarla durumun bir türlü toparlanamadığını savundu. Gökçebel, “Ekonomiyi canlandıracağını söyleyenler, bulaş nedeniyle iç piyasanın tepetaklak olmasını sağlamışlardır. Bugün ölümlerle karşı karşıyayız ama yanlışlar, beceriksizlikler aynen devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
“Bilimde, bilimsel yöntemlerde uzlaşı, idare etme mantığı olmayacağı Kıbrıs Türk toplumuna ağır bedeller ödetildikten sonra mı öğrenilecek?” sorusunu yönelten Gökçebel, günlerdir yazılı ve sözlü her vesileyle hükümeti, Sağlık Bakanını ve Eğitim Bakanı’nı uyardıklarını ancak mantıktan, bilimden çok bazı çevreleri memnun etme siyasetinin devam ettirildiğimi savundu.
Gökçebel, açılamayan pandemi hastanesi ve eksikliklerle birlikte toplum sağlığının, güvenliğinin gittikçe daha da tehdit edilir hale getirildiğini endişeyle izlediklerini ifade etti.
Tahir Gökçebel, olağanüstü bir durumdan geçildiğini, eğitime ara verildiğini ancak tüm uyarılarına rağmen haftalarca hiçbir hazırlık, çalışma yapılmadığını, son güne kadar kararsızca ortalıkta dolaşılıp son gün alınan kararla okullar, öğretmenler ve velilerin kaosa sürüklendiğini iddia etti.
Gökçebel açıklamasında şu soruları yöneltti:
“Okullar yüz yüze eğitime devam ederken yaşanan belirsizlik, uygulama farklılıkları, panik, müdahalesizlik, kaos ortadayken ve bu kadar gün geçmişken, bulaş temas protokolü nerede? Risk grubunda olan öğretmen, eğitim çalışanları, öğrencilerin aşılama sırası veya plani nedir? Bulaş bu kadar artmışken hala daha okullarda sistemli, düzenli, random üsülü PCR test uygulaması yapılmamaktadır. Verilerden mi korkulmaktadır? Çocukların eşit eğitim hakkı için yapılması gereken çalışmaları yapmayan ( kaç çocuğun uzaktan eğitime erişemediğini dahi tespit etmeyen, uzaktan eğitim hazırlıklarını yapmayan...) Eğitim Bakanlığı, Girne- Lapta bölgesi okulları kapatılacak, bu bölgeden giden öğretmen ve öğrenciler okullarına gitmeyecek kararını hangi̇ mantik ve amaçla almıştır? Söz konusu bölge dışına giden yüzlerce öğrencinin, öğretmen, çalışan olduğunun farkında değil misiniz? Bu okullarda oluşacak kaosla ne yüz yüze, ne on-line yapılamayacağı aşikarken tri̇bünlere mi̇ oynanmiştir? Alınan karardan sonra artacak eşi̇tsi̇zli̇klerle mi seçmeci-elemeci sınavlar yapılacaktır? Bu gidişle çocuklara eşit ölçme-değerlendirme yapamayacağınızın, karne veremeyeceğinizin farkında mısınız?”
Öğrenciler, veliler ve öğretmenler adına,hükümeti ve Eğitim Bakanlığını bir kez daha uyardıklarını belirten Gökçebel, hükümetin toplum sağlığını ve güvenliğini üç tane zengine sattığını, tüm uyarılara rağmen eğitim eşitsizliklerini ortadan giderecek hiçbir önlem almadığını öne sürdü.
Hükümete “ Ne uzaktan eğitime hazırsınız, ne yüz yüze eğitimi yapmaktasınız. Aldığınız kararlarla ölümleri başlattınız” iddiasında bulunan Gökçebel, ekonomiyi korumak adına alınan kararların ekonomiye hiçbir katkı sağlamadığını, üç tane patronu korumak adına bütün toplumun işinin, gelirinin, sağlığının kaybettirildiğini, yüz yüze eğitimin heba edildiğini savundu.
Gökçebel, “Bundan çıkış mümkündür. Akla, bilime, topluma kulak verin. Bu şartlarda dahi katkıkoymaya hazırız. Ancak hatalarda ısrar ederseniz çok daha vahim sonuçlara sebep olacaksınız.” ifadelerni kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Japonya'da internet hızı rekoru kırıldı: Netflix’in arşivi 1 saniyede 30 kez indirilebiliyorJaponya’daki Ulusal Bilgi ve İletişim Teknolojileri Enstitüsü (NICT) ile Sumitomo Electric Industries araştırmacıları, dünyanın en hızlı internet bağlantısını kurarak 1.02 petabit/saniyelik veri aktarım hızına ulaştı.11 Temmuz 2025 Cuma 21:46TEKNOLOJİ
Giyilebilir güneş panelleri tanıtıldıJaponya’daki Expo 2025 fuarında tanıtılan ultra ince ve esnek güneş panelleri, giyilebilir teknolojiye dönüştü. Boya kadar hafif bu paneller, güneş ışığıyla çalışan serinletici yeleklere entegre edilerek sıcak havalarda çalışanlara destek sağlıyor.11 Temmuz 2025 Cuma 20:47TEKNOLOJİ
Yılmaz: Ambargoları dijital dönüşümle aşacak, KKTC’yi dünyaya son teknolojilerle açacağızTürkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Ambargoları dijital dönüşümle aşacak, KKTC’yi dünyaya son teknolojilerle açacağız" dedi.11 Temmuz 2025 Cuma 18:53KIBRIS
T&T, KKTC hazinesine 306 milyon 356 bin 590 TL ödeme yaptıErcan Devlet Havalimanı İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi gereği, T&T Havalimanı İşletmeciliği şirketi kamuya olan mali yükümlülüklerini kesintisiz olarak yerine getirmeye devam ediyor.11 Temmuz 2025 Cuma 18:41KIBRIS
Başbakan Üstel: Kuzey Kıbrıs artık Dijital Ada ve Bilişim Adası olarak anılacakBaşbakan Ünal Üstel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti ile imzaladığı “Fiber Dönüşüm Protokolü”nün ülkeyi “Dijital Ada ve Bilişim Adası” vizyonuna taşıyacağını belirterek, projenin bir yıl içinde geniş bir kesime evden eve fiber optik11 Temmuz 2025 Cuma 17:31KIBRIS
Erhürman: Cumhurbaşkanlığı, sorunlara çözüm üreten bir yer olacak, öncülük edecekCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olacağı açıklanan Tufan Erhürman, “Cumhurbaşkanlığı, sorunlara çözüm üreten bir yer olacak, öncülük edecek.” ifadelerini kullandı.11 Temmuz 2025 Cuma 16:58KIBRIS
Meteoroloji Dairesi açıkladı... Hava nasıl olacak?Meteoroloji Dairesi, hafta boyunca hava sıcaklığının 35- 38 derece dolaylarında seyredeceğini kaydetti.11 Temmuz 2025 Cuma 16:47HAVA DURUMU
Gönyeli-Boğaz yolu pazartesi gününe kadar trafiğe kapalıGönyeli-Boğaz yolu (eski Gönyeli yolu), çevre yolu çalışmalarından dolayı bugün 18.00’den itibaren pazartesi gününe kadar trafiğe kapatılacak.11 Temmuz 2025 Cuma 16:39LEFKOŞA
Son dakika! Asgari ücret masasının toplanacağı gün açıklandıSon dakika! Asgari ücret masasının toplanacağı gün açıklandı11 Temmuz 2025 Cuma 16:29KIBRIS
1 ithal ve 3 yerli üründe limit üstü kalıntıHaftalık gıda denetim sonuçlarına göre, ithal ürünlerin birine, yerli ürünlerin ise üçünde limit üstü ve tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edildi.11 Temmuz 2025 Cuma 16:26KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs