20 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele26°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C

“KTHY’NİN MAL VARLIKLARI YAĞMALANMAYA ÇALIŞILIYOR”

“KTHY’nin mal varlıkları yağmalanmaya çalışılıyor”

30 Mayıs 2014 Cuma 15:24

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), tasfiye edilen Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY)  mal varlıkları ile demirbaşlarının yağmalanmaya çalışıldığını iddia etti.

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş yaptığı yazılı açıklamada, 2008 yılında KTHY hesabından Maliye’ye yaklaşık 39 milyon TL para transferi yapıldığını ve bu paranın KTHY’ye dönmediğini, söz konusu rakamın eski KTHY çalışanlarının tüm tazminat ve alacaklarını karşılayacağını ileri sürdü.

Özkardaş, eski KTHY çalışanlarına ödenen tazminattan kalan 342 Bin 357 TL 75 Kuruş ile uçak parçalarından elde edilen 514 bin doların dağıtılması için KTHY’nin durum beyannamesinin çıkması gerektiğini söyledi.

Özkardaş, durum beyannamesinin birkaç gün içerisinde hazırlanacağı yönünde bilgilendirildiklerini söyledi.

Maliye’ye para transferi

Özkardaş, “31 Aralık 2008 tarihinde KTHY’nin K.T.M Bankası 10-304-81503 nolu vadesiz TRY hesabındaki 39.144.690 TL parasının, KKTC Merkez Bankası nezdinde bulunan 330101 nolu Hazine Gelir TRY hesabına transfer edildiğini; KTHY hesabından Maliye’ye para transferi yapıldığını” söyledi.

Özkardaş, “bir önceki Mukayyit Emin Bilgen’in, KTHY’nin alacağı olan bu parayı yazılı olarak Maliye’den talep ettiğini, Gelir ve Vergi Dairesi Müdürlüğü’nden ise, KTHY’nin hesabından, hazinenin hesabına aktarılan 39.144.690 TL’den, bir takım mahsuplaşmalar yapıldıktan sonra, geriye 26.130.394.22 TL’nin kaldığına dair yazılı yanıt verildiğini” anlattı.

Özkardaş, “KTHY’den hazine aktarılan ve altı yıldır geri ödenmeyen bu para nereye gitti, ve bu para neden ödenmiyor? KTHY mağduru çalışanların hakkı olan tazminatlar için ‘para yok’ diyerek bu insanları tefecilerin önüne atanlar ve borç batağına sürükleyenler bunun farkında değiller mi?” sorusunu sordu.

Özkardaş, söz konusu paranın geri verilmesi halinde eski KTHY çalışanlarının kalan tüm tazminat alacaklarının karşılanabileceğini kaydetti.

Açıklamada, KTHY’nin  800 milyon TL değerindeki demirbaşları ile 2 milyon 600 bin sterlin değerindeki genel müdürlük binasının Maliye’ye devrinin gündeme geldiğini kaydeden Özkardaş, devletin söz konusu devre karşılık tek kuruş ödeme yapmayacağını söyledi.

Tüm eski KTHY çalışanlarını bu konuların üzerine gidilmesi için kendilerine destek olmaya çağıran Özkardaş, “Paranız var ve yıllardır Maliye’de duruyor, artık size ait olan bu paranın alınması için başlatılan mücadeleye destek olunuz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA