28 Mart 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele20°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C

KTFF AVRUPA'DAN TAKIM ALIYOR!

Sertoğlu'ndan yeni hamle...

KTFF Avrupa'dan takım alıyor!

17 Kasım 2015 Salı 21:14

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Kıbrıs TV’de katıldığı programda çok önemli açıklamalarda bulundu.

Mehmet Aktunalar

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, KTFF ve KOP ilişkilerine dair gündemi sarsacak açıklamalar yaptı. KTFF Başkanı Sertoğlu, Kıbrıs TV’de Gazeteci Hasan Hastürer’in sunuculuğunu yaptığı programda KOP konusunun geldiği noktaya değendi.

Gerekli düzenlemelerin ardından KOP’a katılma konusunda Kostakis Koutsokoumnis’in son görüşmedeki tavrından dolayı tıkandığını söyleyen KTFF Başkanı yeni hamleler için FIFA’nın başkanlık seçimlerinin sonuçlanmasını beklediğini söyledi.

“KOP BAŞKANI KTFF’NİN VARLIĞINI İNKÂR ETTİ”

KTFF’nin KOP’a katılmanın bazı gereklilikleri olduğunu ve bunun için KTFF’de tüzük düzenlemesi yapıldığını aktaran Sertoğlu, tüm düzenlemelerin ardından KOP Başkanı Koutsokoumnis’in KTFF’nin kuruluşunu inkâr etmesinin ipleri kopardığını vurguladı. Sertoğlu, Koutsokoumnis ile yaptığı son görüşmede “Kayıtlarımızda KTFF’nin 1955’te kurulduğuna dair bir belge bulamadık” yanıtını aldıktan sonra KOP başkanına “Sizlerle bu konu hakkında konuşacak bir şeyimiz kalmadı” dediğini aktardı.

Hasan Sertoğlu, şu an için KOP ile ilgili tüm girişimlerin askıya alındığını ama bu durumun peşini bırakmayacaklarını vurguladı. FIFA’nın başkanlık seçiminden sonra yeniden FIFA’ya giderek bu konuyu yeni FIFA yönetimine de aktaracaklarını dile getiren Sertoğlu, “Hakkımızı arayıp, bu konunun peşini bırakmayacağız” dedi.

KTFF YURTDIŞINDAN TAKIM ALIYOR!

Kıbrıslı Türklerin yurtdışında futbol oynamalarını sağlamak için her türlü girişimleri yapacaklarına dikkat çeken KTFF Başkanı Sertoğlu, bu konuyla ilgili planladıkları yeni bir çıkış yolunu da açıkladı.

Türkiyeli bir iş adamıyla birlikte KTFF’nin Avrupa’dan bir futbol takımı satın alacağını katıldığı TV programında açıklayan Hasan Sertoğlu, bu takımın hangi takım olduğunu ve hangi ülkeden olduğu konusunda bilgi vermedi. Satın alınacak takımın Türkiye’den bir takım olmayacağı bilgisini veren Sertoğlu, takımın Avrupa’dan ciddi gelir getiren bir kulüp olduğunu vurguladı. Avrupa Birliği pasaportuna sahip olan yetenekli Kıbrıslı Türk futbolcuların da bu takıma alınacağını aktaran Hasan Sertoğlu, “Yetenekli çocuklarımızın kendilerini göstermeleri için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Sertoğlu, satın alınacak takımı ilk Türkiyeli iş adamının alacağını ve KTFF’nin taksitlerle takımın bedelini ödeyerek, takımın tek sahibi olacağını vurguladı. (Gündem Kıbrıs)

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA