28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

KTEZO TAKSİCİ BİRLİKLERİYLE PROTOKOL İMZALAYACAK

escilli birlikler olarak Mağusa Taksiciler Birliği, Güzelyurt Lefke Taksiciler Birliği, Birleşik Taksiciler Birliği temsilcileri ile Ercan ve Yeniboğaziçi taksi durakları temsilcileri bugün KTEZO yetkilileriyle bir araya geldiler...

KTEZO taksici birlikleriyle protokol imzalayacak

07 Haziran 2016 Salı 17:17

Mağusa Taksiciler Birliği, Güzelyurt Lefke Taksiciler Birliği ve Birleşik Taksiciler Birliği, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile 9 Haziran Perşembe günü saat 11:00’de taksicilerin Odaya üyeliği ve sorunların çözümü yönünde işbirliğine gidilmesi amacıyla protokole imza koyacaklar.  

daksi1-001.jpg

Tescilli birlikler olarak Mağusa Taksiciler Birliği, Güzelyurt Lefke Taksiciler Birliği, Birleşik Taksiciler Birliği temsilcileri ile Ercan ve Yeniboğaziçi taksi durakları temsilcileri bugün KTEZO yetkilileriyle bir araya geldiler. KTEZO Başkanı Mahmut Kanber ve Genel Koordinatör Hürrem Tulga’nın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda taksicilerin sorunları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda taksiciler, mesleki sürüş belgelerinin yaklaşık altı yıldır verildiğini, bunun yeni bir uygulamaymış gibi sunulmasının kendilerini şaşırttığını, bu uygulamanın gerekli olmasına rağmen mesleki sürüş belgesi verilmesinin oyun haline getirildiğini, katılımla ve ciddiyetle diğer sorunlarla beraber bu konuların yeniden ele alınması gerektiğini vurguladılar. Toplantıda taksicilerin sorunlarının diğer esnaf gruplarının sorunlarından ayrı ele alınamayacağı bir kez daha vurgulanırken, toplantı sonunda yukarıda ismi belirtilen tescilli taksici birliklerine üye taksiciler yanında tüm duraklardaki taksicilerin de yasa gereği Odaya katılması gerektiği ortaya konuldu.

Gerçekleştirilen toplantıda taksici birlikleriyle imzalanacak protokol ile yasası olan bir kuruluş olarak KTEZO’nın örgütlülüğü içinde yer alacak olan taksicilerin, izin kurulundaki temsiliyetinden, mesleki sürüş belgesi düzenlemelerine ve araç sigorta ile kredi sorunlarına kadar ortak hareket edilmesi noktasında görüş birliğine varıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA