30 Nisan 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa20°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt17°C
  • İskele20°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

KTEZO GÜNEYDEKİ PARTNERİ İLE GÖRÜŞTÜ

KTEZO güneydeki partneri ile görüştü

21 Temmuz 2015 Salı 15:45

Kıbrıs’ın iki esnaf ve zanaatkar örgütü olan KTEZO ve POVEK yetkilileri, Güney Lefkoşa’da bulunan Ledra Caddesi’ndeki restoranda yemekli toplantıda bir araya geldi. Toplantıya  POVEK’i  temsilen Yorgos Ellinidi, Genel Sekreter Stefano Gursari, Kredi Kooperatifi Başkanı Gosta Fraguli ve POVEK Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda Lefkoşa Surlariçi Esnaf Başkanı Lagi Zoidi katıldı. Toplantıya KTEZO’yu temsilen Genel Koordinatör Hürrem Tulga, Genel Sekreter Taner Akcan, Genel Sekreter Yardımcısı Eda Hançer Akkor, Program ve Hizmetler Sorumlusu Ersun Aytaç katıldı.

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen toplantıda örgüt temsilcileri, karşılıklı olarak sundukları öneriler üzerinden somut olarak yapılabilecek işbirliklerini görüştü. Ayrıca, gerçekleştirilen toplantıda iki örgütün yönetim kurullarının bir araya geleceği sonraki toplantı tarihleri de takvimlendirilerek, birlikteliğin sağlandığı konularda eyleme geçilmesi için program oluşturulması hedeflendi.

Örgüt temsilcileri toplantıda yaptıkları konuşmada, 2000’li yıllardan başlayarak geliştirdikleri saygıya dayalı, eşit samimi ilişkilere değinerek, bu ilişkiler sayesinde geçmişte Lokmacı Kapısı’nın açılması için ortaklaşa büyük bir mücadele verildiğini ve bu mücadelenin başarıyı getirdiğini ifade ettiler. Toplantıda, Kıbrıs esnaf ve zanaatkarlarının aynı istek, kararlılık, sorumluluk ve saygı temelli ilişkilerle mücadelesine devam etmesi halinde Kıbrıs sorununun çözümüne ve toplumlar arası ilişkilerin iyileşmesine katkı koyacağını, bunun yanında başarabildiği oranda Kıbrıs esnaf ve zanaatkarının ortak olan sorunlarının daha kolay çözülebileceği vurgulandı.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA